Povstání kolosu rhodského

Povstání kolosu rhodského https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180877/bmid_povstani-kolosu-rhodskeho-xms-180877.jpg 4 56 14

Jack McKinley je obyčejný kluk s neobyčejným problémem. Zabíjí ho vzácný gen zděděný po předcích z dávno zmizelé civilizace. Gen ničí Jacka tím, že mu dodává zvláštní schopnosti, které jiní lidé nemají. Tyto schopnosti však Jack bude potřebovat, protože musí zachránit svět. Dávná civilizace zmizela, když jí byl uloupen zdroj síly a rozdělen do sedmi magických Schránek. Ty byly ukryty na různých místech světa. Jack a jeho přátelé musejí Schránky najít dřív, než padnou do nesprávných rukou. Pokud Schránky nenajdou, nikdy se nevyléčí, zmizelý svět opět povstane, oceány se přesunou a život, tak jak ho známe, v podstatě skončí. Nikdo se Jacka neptal, jestli chce být hrdina. Prostě se jím musí stát. Dobrodružství začíná knihou Povstání kolosu rhodského, prvním svazkem nejnovější série mistrovského vypravěče Petera Lerangise.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The colossus rises , 2011


více info...

Přidat komentář

Liduka
16.03.2024 4 z 5

Podle mě je to velmi povedený první díl. Jacka jsem si oblíbila a líbilo se mi zažívat s vyvolenými jejich dobrodružství. Jsem zvědavá na pokračování.

Zelený_Drak
01.12.2021 1 z 5

Vzhledem k tomu, že 2-3 * dávám knihám od Flanagana, které aspoň drží nějakou kvalitu (když už ne originalitu) a pěkně se čtou, těžko mohu toto zmatené vyprávění ohodnotit nějak lépe. Originální to není - příběhy o vyvolených hledajících Atlantidu (nebo nějaké artefakty z Atlantidy) jsem četla již před více než 20 lety a jediné, co se změnilo, jsou technické kulisy (jako mobily a tak). Klišé strašné, hlavní hrdina je polosirotek, o kterého se zbylý rodič příliš nezajímá a v kolektivu spoluhrdinů je ten nejméně nadaný (resp. žádné zvláštní nadání u sebe nepozoruje) a slouží jako lepidlo (což je na konci potvrzeno přezdívkou "Krejčí"). Svým dětem navíc určitě nebudu schovávat knihu, kde se volně zaměňují pojmy genom a gen (asi jako bych jim neschovávala knihu, kde se zaměňuje auto a motor), i kniha pro děti by na sebe měla klást jisté minimální nároky. Úroveň psaní odpovídá tak průměrnému dvanáctiletému autorovi na Wattpadu (a možná by ty děti psaly lépe, kdyby knihy pro děti byly kvalitnější), takovému bych to ale celkem pochválila a povzbudila ho, ať tvoří dál. Jenže Lerangisovi bylo v době vydání nějakých 56 let a tak bych od něj čekala trochu víc. Ještě zkusím pár kapitol z druhého dílu, jestli se to nějak zázračně nezlepší, ale moc optimisticky to nevidím. Při čtení tohohle dílu jsem jednou i usnula.


pipa36
20.11.2021 3 z 5

Dobrodružná kniha pro náctileté - jako dospělý čtenář mám co vytknout (našlo by se toho opravdu spousta), ale četla jsem zároveň se synem (cílová skupina), který knihu shledal zábavnou, vtipnou, napínavou a dobrou.
Příběh třináctiletého Jacka, kterému se při cestě do školy zamotá hlava a probudí se na zvláštním místě, které víc než nemocnici připomíná supermoderní vězení. Zjistí, že v sobě nosí gen dávno zaniklé civilizace, a kdyby se jednou za čas nepodroboval operačnímu zákroku, mohl by umřít. S nově nalezenými přáteli, se kterými sdílí stejný gen a tudíž i stejný osud, se tak vydává vstříc dobrodružství na záchranu nejen vlastního života, ale vlastně i celého světa.
Jak říkám - z pohledu dospělého to bylo spíše jednoduché a místy chaotické čtení, nicméně pravdou je, že to bylo i napínavé a vtipné. V hodnocení jsem váhala mezi 3 a 4 hvězdami - nakonec dávám za 3, abych měla nějaký manévrovací prostor pro další díl.

TeoK7
10.04.2021 5 z 5

supr knížka, těším se až si přečtu další díly, akorát škoda, že jsou přeložené jen 3 díly :(

berka4151
19.07.2019 3 z 5

Občas zmatené popisy, jinak si myslím, že by se mladším dětem(9-10 let) mohlo líbit.

Niky91
30.06.2019 3 z 5

Pěkný děj. Bohužel u nás nevydali celou sérii.

Slugterra
23.08.2017 5 z 5

Supeer kniha a zajímavý příběh. Už se těším na další díl...

maky11
12.04.2016 5 z 5

Parádní knižka, která zabaví... má děj, který vás jen tak nepustí!

P-man
14.02.2016 3 z 5

Myšlenka děje je zaručeně originální a zajímavá. Ale to je tak vše.

Attia
19.06.2015 3 z 5

Samotný nápad je zajímavý a relativně dobře zpracovaný, avšak podle mě je autor strašný zmatkář. Obzvláště v jeho popisech jsem se dokonale ztrácela, občas i při akčních scénách. Jakoby se mu v hlavě odehrávaly myšlenkové pochody, které nestíhal přepsat na papír. Některé věci jsou na celé knize silně nedotažené.
Ale jelikož má kniha opravdu velká písmena, hravě si ji přečtete třeba za dva dny. Doporučuji ji o trošku mladším čtenářům, kteří mají rádi akční knihy s špetkou historických faktů a trochou tajemna.

Nevka
23.01.2015 2 z 5

Myšlenka fajn. Příběh měl taky zajímavé aspekty. Jinak? Nějak se mi to celé nezdá. Popis prostředí, hlavní postavy a pošahaní gryfové (omluvte mě, ale nezdálo se mi, že by gryf - ještě v tomto provedení - mohl nějak upoutat čtenáře jako zajímavá nestvůra). Celé se to točí okolo ostrova, pokrytého od nevidím do nevidím pralesem. Dobře, jako mezistanice fajn, ale nesmí to tam být 3/5 knihy. Celkový popis mě moc neoslovil, ale to bude tím, že si už člověk zvykl, na nadstandard, který měla i první série Percyho. Kolos povstane tak na 25 stránek a celé jehou vystoupení je ještě ke všemu absolutně o ničem. Stejně tak jako způsob jeho likvidace. Konec podivný, a na Babylon se podívám jen, když budu mít hodně dobrou náladu.

Dětem to klidně kupte, ale jestli máte na výběr, rozhodně sáhněte radši po Percym.

Kao
14.12.2014 4 z 5

Pěkná knížka...Akorát asi pro mladší,ale jinak nebyla špatná i když musím říct,že hledání sedmi divů světa a mýtické příšery nebyly moc originální...Místy mi to přišlo jako Indiana Jones v dětské verzi:D Ale určitě stojí za to si ji přečíst:)

Adam Bartoš
18.05.2014 3 z 5

Uznávám, že to není pro teenagery, ale spíš pro 10-ti leté děti. Kniha podobná Percymu Jacksnovi, ale proč si ji nepřečíst. Pokuď jste fanoušky 7 divů světa tak vřele doporučuji.

Brambram
26.01.2014 4 z 5

Percy Jackson spustil lavinu. Najednou se všichni snaží přiblížit dnešním dětem antickou historii. Série tohoto autora se nezaměřuje na antická božstva,ale na 7 divů světa. Celkem obstojně je i vysvětleno, proč má skupina třináctiletých dětí nadpřirozené vlastnosti. Kvalitou to Percyho nedosahuje, nicméně neurazí, klidně se do ní pusťte.

Štítky knihy

záchranná výprava

Autorovy další knížky

Peter Lerangis
americká, 1955
2013  76%Povstání kolosu rhodského
2014  78%Ztraceni v Babylonu
2015  80%Hrobka stínů
2019  80%Záhada špinavej hry