Sůl pradávných slz

Sůl pradávných slz https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441393/bmid_sul-pradavnych-slz-1pV-441393.jpg 4 17 7

Originální dobrodružný příběh plný napětí a romantiky. Ve středověku postihla grónské Vikingy dodnes úplně neobjasněná katastrofa. Celá jejich několikatisícová populace náhle zmizela a zanechala po sobě akorát opuštěná obydlí a pole. Jde o jednu z velkých záhad lidské historie, kterou se nikdy nepodařilo spolehlivě vysvětlit... Oslo, současnost: Dva cizí lidé, osamělí, nezapadající do současného světa, pronásledovaní zvláštně živými nočními můrami. Julia je žena se strachem ze závazků. Magnus je muž, který se nedokáže rozhodnout. Jejich osudy se nenadále protnou, když je prastarý vikingský symbol uroboros, had požírající vlastní ocas, dovede ke dveřím tajemného léčitele Leonarda Kolla. Koll jim prostřednictvím neobvyklé kombinace akupunktury a hypnózy – staré tibetské techniky Větru v krvi – pomůže odhalit jejich minulý život ve středověkém Grónsku a nalézt východisko pro současnost. Cesta do drsné a kruté doby Vikingů jim ukáže jejich pravé já a pomůže objevit původ temných obav a pocitů. Očistný zážitek však není spjatý jen s událostmi v jejich současném životě, ale také poodhalí roušku dávného tajemství grónských Vikingů a vyjeví osudové spojení mezi dvěma zoufalými dušemi.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Tårer fra en tapt tid , 2017


více info...

Přidat komentář

borufka
15.09.2023 4 z 5

Ta poslední hvězda, kterou jsem nedala, je za to, že Magnus na konci neoslovil Julii jako Astrid :-)... Velmi se mi líbily části z minulosti, zajímavý nástin toho, co se mohlo s grónskými Vikingy stát. A také oceňuji, že autoři nenechali nikoho, aby se hrabal ve svých problémech moc dlouho. Nejsou z toho žádné okousané nehty a napětí až k zbláznění, jak to všechno dopadne. Naopak, všechno běží docela svižně (trochu se mi chce říct, že jako knarr po vlnách :-)). Není to psychologický román, není to historický román, je to milý příběh o tom, že se se svým životem dá něco dělat, když chceme a když v případě potřeby přijmeme pomoc... A k uvěřitelnosti postav či situací? Kdybych byla autorkou loga firmy, tak bych si na domnělého "plagiátora" také pěkně došlápla :-).

luthien
04.02.2023 4 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek a nic moc jsem od ní nečekala, o to víc mě překvapila. Pustila jsem se do ní a tak mě chytla, že jsem ji přečetla během dvou dnů. Měla jsem u ní ten pocit, který často nemívám - že bych si už přála vědět, jak vše skončí, ale zároveň bych chtěla, aby kniha pokračovala co nejdéle. Opravdu mě to chytlo a příběh se mě dotkl. Nemyslím si, že by to byla jen oddechovka, ty emoce v knize byly dost silné a hluboké. Chápu, že tohle asi ne každému sedne, ale na mě to zapůsobilo opravdu silně. Jsem zvědavá, na další díl, pokud vyjde.


Lusa
15.03.2022 4 z 5

Za mě musím říci, že je kniha velice čtivá a zajímavá, sice předvídatelná, ale opravdu se to dobře čte. Konfliktní situace se jednoduše vyřeší a nikdo nepřijde k větší úhoně, ani psychické či fyzické újmě, a že by tam bylo tolik příležitostí. Kniha velmi dobře funguje i jako ucelý příběh, jestli někdy vyjde pokračování možná si ho i pořídím.

Turlogh
03.01.2021 4 z 5

Velmi dobře napsaná kniha, která v ději příběhu spojuje dva světy, současný svět Norska a starodávný svět norských Vikingů v Grónsku. Román se mimo jiné zabývá i otázkou, kam zmizeli Grónští Vikingové a nabízí jednu z možnosti vysvětlení. Kromě nástinu fantasy se v příběhu objevuje i mystická cesta mezi světy a různá znamení. Celkově je toto vyprávění namícháno v knižním koktejlu velmi chutně. Dva hlavní protagonisti příběhu, hrdina a hrdinka mi byli osobně velmi sympatičtí, i to jak k sobě hledali cestu. Zároveň kniha zmiňuje i v dnešních esoterických a šamanských kruzích často pokládanou otázku...totiž kam zmizeli opravdoví muži hrdinové, tedy Muži s velkým M.? Naštěstí, milé čtenářky a čtenáři v tomhle románu se přece jenom s jedním z nich setkáte... tedy ještě asi úplně nevymřeli, doufám. Román se mi četl velice dobře, přelouskl jsem jej za čtyři hodiny a pobavilo mě i občasné tajemno a mystično v něm obsažené. Očekával jsem tak trochu, že hlavní padouch se bude dvojici mstít, leč k tomu již nedošlo. Což je v reálu asi trochu utopie. Závěr románu mně osobně, jako skautovi a romantikovi, velice sedl. Proto všem mystikům a romantikům doporučuji k přečtení. Howgh.

Jana_Hlus
31.10.2020

Autorům se podařilo vytvořit chuťově vyváženou a dobře stravitelnou pohádku pro dospělé, splňující očekávání od knihy z fantasy žánru. Jedná se o pohodové čtení s přiměřenou dávkou romantiky, střípků historie i špetkou duchovna. Doporučila bych ji čtenářkám, které si rády přečtou odpočinkovou knihu příliš nezatěžující mozkové závity....více v recenzi:-)

Rodaw
09.07.2020 3 z 5

SŮL PRADÁVNÝCH SLZ
Hodnocení Knihánkova: 3⭐
Pohodová a odpočinková knížka:). Téma minulých životů mám moc ráda!! Asi jsem čekala "trošku víc" - dá se říci, že všeho... ale knížka byla příjemným společníkem a pokud k ní člověk bude přistupovat jako k oddechovce, mohl by být spokojený. Většina knížky se odehrává v současnosti, ale pár kapitol je i z minulosti - teda z minulých životů:) - ty mě bavily a škoda, že jich nebylo víc... Na jednu stranu je tato kniha asi trochu "plochá", jednoduchá... nečekejte silný příběh, který Vás chytí a už nepustí. Za mě to nebyla kniha, kterou bych měla problém odložit a chtěla číst dál a dál... zároveň jsem se však na další čtení těšila a bylo to zkrátka celé takové "na pohodu" :). Hlavní hrdinka Julia mi zase tolik k srdci nepřirostla :P.. např. vidí někde "svoje" logo a hned jde bušit na dveře a tomu dotyčnému začne nadávat? :D ... některé scény, setkání, rozhovory mi přišly takové... nereálné? Nevím, občas jsem měla pocit, že takto by to prostě nebylo... v současnosti mě hodně překvapila i ta "krimi" linka. Teď si ještě pokládám otázku: o čem bude další díl? Více rozvedená minulost? Protože ten konec je takový.... moc dobře si nedokážu představit, o čem pokračování bude. Taky uvažuju nad tím, zdali se do něho pustím. Ale asi spíš ano. Tato knížka je nenáročná, docela pomalá, ale nebyla špatná. Každopádně (u mě) jednou stačilo. Moc by mě zajímalo to, jak by tuto knížku vnímala moje maminka - zda by ji bavila a nebo nikoli... tak třeba se jednou poštěstí, přečte ji a uvidím:). Takže abych to shrnula: nic světoborného ani velkolepého (to téma je super, já sama jsem čekala víc, mohlo to být prostě... lepší, asi ve všech směrech), ale jako příjemné a oddechové čtení - proč ne :)).
Více na mém YouTube :-)

Fifth Element
16.05.2020 5 z 5

Prvni kniha, již napsali dva rozdílni autoři, kteří mě nenechali oddechnout.. Všechna témata která mě baví, - historie, minulé životy, láska, byť jen okrajově... Dobře napsané s výborným překladem, v mém jazyku dobře se četlo :) bála jsem se nejhoršího, dostala jsem mnohem lepší

Štítky knihy

Vikingové

Autoři knihy