Sága rodu Rotwengelů

Sága rodu Rotwengelů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144530/bmid_saga-rodu-rotwengelu-nSl-144530.jpg 4 9 3

Historický román zabývající se osudy tří generací tohoto rodu od pol. 19. stol až po 40. léta 20. stol. Přirozenou a poutavou formou jsou zde líčeny životní příběhy prostých orlických horalů i původní mírumilovné soužití Čechů a Němců v oblasti Orlických hor.

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Oftis
Originální název:

Rotwengel-Saga , 1993


více info...

Přidat komentář

Abroš
10.03.2020 5 z 5

Takové ságy mám rád.Nesoudím,čtu.
Z německého pohledu vyprávěný příběh několika generací jedné venkovské rodiny v Sudetech.Příběhy z dob,kdy národnost a řeč nebyla jablkem sváru.A lidé spíše řešili své dobré i špatné starosti a ne právo na sebeurčení.Kniha je zakončena tragickým vyustěním důsledků,kdy si chtěl "vyvolený" národ podrobit celý svět.
Kniha neobžalovává,jen vypráví příběh prostých lidí,z nichž určitě někteří zaplatili příliš vysokou daň.Krásné,někdy až pohádkové čtení.
Opravdu čtivá kniha z okolí Králík

Káča2015
13.03.2018 5 z 5

Krásný příběh z vedlejší vesnice.


Damato
20.05.2015 1 z 5

Podobně jako "Vzpomínání" je kniha napsaná čtivě, je to i pěkné vyprávění o dobách dávno - dávno minulých. Přesto se při čtení kapitol z doby nedávno minulé- nemohu já-sama za sebe - zbavit dojmu, že -přes veškerou snahu paní spisovatelky - se vztahy mezi námi a Němci neuklidnily ani tehdy a ani dnes. Proč jen v nich vidíme chudáky, kteří opustili svoji domovinu - a teď se mi chce říct - kdo s tím začal? , kam šli čeští občané ze Sudet v roce 1938? Kdo se tehdy stěhoval do jejich opuštěných domů?Kde byli - kam se poděli, ztratili, zmizeli -všechny ty české děti odtržené od rodičů, když jim gestapáci zavřeli rodiče? V době odsunu zůstávali německé rodiny při sobě, nikdo jim nebral děti...nikdy se jim nikdo nenávratně neztratil ( samozřejmě vyjma vojáků, kteří byli na frontě). Oni v našich občanech, kteří se s rodinami stěhovali do vnitrozemí v roce 1938 , taky neviděli žádné politováníhodné lidi a taky jim nepomohli. Nebo jsem v životě nečetla o tom, že by nějaký sudetský občan pomohl v r. 1938 českému člověku. Paní spisovatelka určitě píše hezky, o tom žádná , ale jednostranně - lítost nad sudetskými "chudáky" převažuje nad celou tragédií tehdejší doby. .