Safírová vdova

Safírová vdova https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455007/bmid_safirova-vdova-39B-455007.jpg 4 27 12

Lze po manželství zatíženém lží znovu milovat? Ceylon, 1935. V manželství dcery úspěšného obchodníka s drahokamy Louisy Reeveové s okouzlujícím a zábavným Elliotem jako by nechybělo vůbec nic. Kromě vytouženého dítěte. Zatímco se Louisa zotavuje z opakovaných potratů, její manžel mizí z domova stále častěji, údajně za obchodem. A jednoho dne se už nevrátí... Po jeho náhlé smrti při autohavárii začíná Louisa rozplétat klubko záhad kolem Elliotovy existence a vypraví se po jeho stopách na plantáž Cinnamon Hills. V nádherném koutě ostrova na pobřeží Indického oceánu ji čeká nejen šokující odhalení, ale také svérázný majitel plantáže Leo, k němuž ji to instinktivně přitahuje. Dokáže v sobě po vší bolesti a zklamání najít sílu znovu milovat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Sapphire Widow , 2018


více info...

Přidat komentář

knihovniceS
05.06.2023 4 z 5

Dinah Jefferies je moje oblíbená autorka, která píše příběhy z exotických končin. Přečetla jsem od ní Krámek s hedvábím, Než nastanou deště, Plantážníkova žena a nyní Safírová vdova. Příběhy z různých míst světa se mi líbily. Safírová vdova je příběhem z první poloviny 20. století na Cejlonu, který voní mořem, skořicí a vanilkou, nechybí romantika, smutek ani napětí. Nic neprozradím, dávám 4 hvězdy a doporučuji.

mysterygirl
15.06.2022 3 z 5

Přišel mi ten pribeh takovy jednotvarny, to same porad dokola omilane


Renike
17.08.2021 5 z 5

Me se ten pribeh moc libil, Louisa dokazala k malymu Conorovi to, co ja bych v zivote nedokazala..bylo prijemne cist o prostredi Cejlonu, plantazi skorici a plazi Indickeho oceanu

knihomolkaMist
31.07.2021 5 z 5

Tohle jsem si neskutečně užila. příběh, který vás přenese na nádherně vykreslený Cejlon. Skořicová plantáž, pláže a pocit radosti z toho nádherného prostředí. Zajímavá zápletka, o které jsem ještě nečetla (myslím tu finanční :D). Leo i Conor byli moc fajn a Luise jsem prostě fandila :)

Ceit
28.04.2021

Oddychovka. Vůně moře, skořice a jasmínu....

orinka3
27.04.2021 2 z 5

Krásný kýč a červená knihovna jako vyšitá. Bylo příjemné číst o skořicové vůni, rozkvetlé zahradě a malebné pláži Indického oceánu. Děj slaboučký a od prvních stránek jasný. Přiznávám se, že úvahy nad srdečními problémy stejně jako dialogy mezi rozervanou hlavní hrdinkou a hlavním hrdinou (ten jako obvykle se širokými rameny a úžasným charakterem) - jsem často přeskakovala. Příjemná kniha před spaním, která si jistě nedělá zuby na Pullitzerovu cenu.

Mandlevest
21.03.2021 3 z 5

Obálka této knihy je více jak lákavá, ta tyrkysová modř, mírné mořské vlnění a palmy spolu se západem slunce ve mně vyvolávaly moc pěkné vzpomínky a emoce. Navíc jsem, po čase, chtěla přečíst nějakou romantickou knížku i s rizikem, že nebude nijak překvapivá a bude obsahovat příběh, který jsem již v podstatě mnohokrát četla pouze s jinými postavami a závěr knihy bude jasný od prvních stránek, kdy se objeví chlapsky krásný, neodolatelný hrdina. Ano, nespletla jsem se :-). Navzdory všemu popsanému musím říct, že knížka mě v první polovině i dost bavila. Je napsaná opravdu hezky a autorce se podařilo prostředí Cejlonu, kde se odehrává, se všemi vůněmi a zvuky a pro středoevropana exotickou atmosférou přenést na její stránky. Ale zase se mi potvrdilo, že já prostě nejsem ten pravý čtenář, který klasickou romantickou linku, byť je opravdu vkusně napsaná, ocení. Mě to prostě už v závěrečných kapitolách moc nebavilo. Přesto milovnicím romantických příběhů doporučuji, knížka je napsaná čtivě s autentickou atmosférou. Pěkné 3 a půl *.

ANDY28
18.02.2021 2 z 5

Příjemná pohodová oddychovka

alnahu
06.02.2021 4 z 5

K přečtení této knihy mě nalákala moc pěkná obálka ani příběh nebyl špatný. Příběh se odehrává v Cejlonu v roce 1935 manželé Eliot a Louisa ,žijí ve spokojeném manželství. Eliot při plachtění přijde o život a po jeho smrti vyjde najevo pro Luisu nečekané překvapení. Opravdu jsem ji obdivovala, jak se s touto situací vyrovnala. Barvitý příběh lásky a zrady.

putpuda
03.02.2021 4 z 5

Bylo to pěkné, ale ne tak úchvatné jako Plantážníkova žena (i se mi to zdálo dost podobné). Ale i tak moc pěkný příběh. A dozvěděla jsem se něco nového o skořici ;)
Těším se na další knihu autorky.

4xbabča
29.12.2020 5 z 5

Krásný příběh mladé ženy, vdané paní jménem Louisa, odehrávající se na v nádherné přírodě se čte jedním dechem. Opravdu příjemné čtení, které pohladí po duši a knihu mohu jen doporučit k přečtení.

hzd
23.12.2020 5 z 5

Děkuji své nejlepší kamarádce, že mi půjčila tak nádhernou knížku. Autorku jsem vůbec neznala a jsem nadšená. Dávám si jí do oblíbených a určitě si od ni přečtu další knihu. Ta vůně skořicových plantáží a oceánu došla z Cejlonu až ke mně.