S láskou tvůj Santa

S láskou tvůj Santa https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452129/bmid_s-laskou-tvuj-santa-QAV-452129.jpg 3 94 28

All I want for Christmas... is you! Už jsou skoro Vánoce, ale Angel neslaví – má moc práce se školou, a navíc ještě organizuje benefiční akci na pomoc místnímu hospici. Parťákem při plánování se ji stane Caspar – kreativní, zábavný a pohledný spolužák, který je ale naprosto nespolehlivý. Díky bohu za tajného Santu, který jí posílá dárečky včetně ručně vyráběného adventního kalendáře! Angel by dala cokoli za to, aby zjistila, kdo je její tajný obdivovatel. Adventní kalendář ji vyzývá, aby riskovala a otevřela své srdce. Dokáže to?... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Love, Secret Santa , 2019


více info...

Přidat komentář

Knihochod
07.01.2023 1 z 5

Vianoce už sú takmer za dverami ale Angel nemá čas sa na ne tešiť. Musí sa učiť na prijímačky, ktoré sa nemilosrdne blížia a k tomu pomáhať pri organizovaní školskej vianočnej benefície. Jedinú radosť jej v tých dňoch robí tajný Santa, ktorý jej zanecháva drobné darčeky spolu s adventným kalendárom plným rôznych úloh, ktoré majú otvoriť Angel srdce.

Nech sa táto knižka tvári ako chce vianočne, nech pôsobí zaujímavo a má nádhernú obálku, ten dej to proste a jednoducho celé pokazil.

Podľa názvu by som čakala úžasnú romancu, kedy hlavná hrdinka dostane záhadný adventný kalendár a bude intenzívne pátrať po človeku, ktorý jej ho podaroval. No, ničoho takého som sa nedočkala. Dej sa prakticky celý točí okolo toho, ako sa protagonistka učí na prijímačky a pomáha organizovať benefičné akcie v rámci školy. Avšak to, že tajný Santa jej nadelil veľmi nápaditý adventný kalendár a ona vlastne nevie, kto ten neznámy je, sa rozoberá len veľmi okrajovo a úplne minimálne. Čo, vzhľadom na samotný názov, mi pripadá zvláštne. A to aj napriek tomu, že som údajného "tajného Santu" odhalila už v prvej kapitole.

Keď sa povenujem hlavnej protagonistke, tá bola tak dokonalá, až to bolo otravné. Dokázala všetko úplne sama, nikdy sa nestalo, že by sa jej niečo nepodarilo a aby som nezabudla, ešte ani neštudovala medicínu a už vedela SPRÁVNE stanoviť diagnózu pacienta. Odhliadnuc od tohto všetkého, bola mi veľmi nesympatická a ani ostatné postavy ma ničím nijako špeciálne nezaujali, že by som si ich dokázala obľúbiť.

Pokiaľ nechcete dostať alergiu na slovíčko "maminka" a "tatínek", tak po tejto knižke neodporúčam siahať, pretože ich je tam požehnane a obmena sa objavila maximálne päťkrát. Aj to neviem, či náhodou nepreháňam a teda nebudem klamať ak poviem, že ma to extrémne rozčuľovalo. A to množstvo prekladových chýb - jedno veľké frustrované ACH!

Tento literárny počin jednoducho nemôžem odporučiť. Podľa názvu a aj anotácie som očakávala niečo úplne iné, moje predstavy neboli naplnené a ani na tie Vianoce ma priveľmi nenaladila. Aj keď som dúfala, že by mohla. Takže za mňa nie.

petulkapeta
05.12.2022 5 z 5

„Co tím chceš říct?" zeptala se Angel, ačkoli jí už došlo, co jí kamarádka naznačuje.
„Angel, brouku, na někoho tak chytrého umíš být váž- ně dutá. Jestli ti to doteď nedošlo, tak ti nikdo nepomůže."

Nahodou ja si myslim,že příběh byl super a měl skvělou atmosferu a taky uzasny napad s adventnim kalendarem.


andreamrs
12.08.2022 1 z 5

Kniha je ze středoškolského prostředí a postavy v ní řeší svoje “problémy,” s kterými jsem se už nemohla ztotožnit. Celá kniha byla taková milá a naivní, já už si na ni přišla stará -ale věřím, že věkovou kategorii 13-17 by mohla oslovit. Postavy se chovaly jako děti (pochopitelně, když jim bylo 16) a jejich triviální problémy mě bohužel neoslovily. Na náladě mi nepřidalo ani to, že se na každé straně postavy zmiňují o rodičích jako o mamince a tatínkovi, co mi drásalo nervy.

Neříkám, že se jednalo o nějak tragickou knihu, ale je určena pro mladší čtenáře a protože není napsaná kvalitněji a zajímavě, tak u čtení musí starší čtenář spíš trpět. Jako milý dárek pro mladší sestru by ale mohla potěšit.

lucie4338
03.02.2022 2 z 5

Knížka je pro potěšení i zklamání zároveň. Vážně jsem se těšila na nějaké vánoční čtení, což jsem nedostala. Taky jsem se těšila na romantický trochu naivní příběh, který ale přišel se vším všudy.
Není to nejlepší knížka, jakou jsem kdy četla, ale čtivá je a když člověk nemá velká očekávání, může to být příjemné čtení :)

ElikaS
07.01.2022 2 z 5

Před Vánoci jsem vybírala jakou knížku s vánoční tématikou si přečíst, mimo jiné jsem zvolila S láskou tvůj Santa. No nebyla to úplně nejšťastnější volba, přitom knížka určitě měla potenciál, ale ten se nepovedlo naplnit.
Líbil se mi nápad s adventním kalendářem. Docela mě baví tenhle styl, kdy vždycky očekávám, jaký úkol hlavní hrdinka dostane a kam ji ty úkoly dovedou, jenže tady to byla spíše jen dekorace, než že by hlavní hrdinku úkoly někam posouvaly.
Dál jsem měla problém s Angel. Její chování absolutně neodpovídalo charakteru, který se nám snažila autorka podsunout, rozhodně se nechovala jako zodpovědná, rozumná a přemýšlivá a tvrdě pracující téměř dospělá holka. Naopak se chovala jako naivní, rozmazlená a nepříliš inteligentní holčička. Navíc teda oslovování „maminko“ mi přišlo úplně mimo a vyloženě mě to rozčilovalo a nesedělo mi to. Prostě chování hlavní hrdinky absolutně neodpovídalo věku.
Romantická zápletka také téměř žádná a budování přátelství, potažmo vztahu nebylo úplně uvěřitelné.
No pro tuhle knížku určitě nejsem cílovka a nejedná se ani o klasickou young adult spíš dívčí románek, pro holky tak do 13 let.

sgjoli
01.12.2021 2 z 5

Jo, tak s touto knihou jsme si moc nesedly. Rovnou ale u "S láskou tvůj Santa" přiznávám, že chyba byla u mne - prostě jsem se přehmátla při výběru knihy, ale za to si mohu sama.
I když romantiku normálně nevyhledávám, tak v předvánoční době si ji občas ráda dopřeju na odpočinek. A ta vánoční atmosféra tady určitě je a je vlastně docela fajn. To se mi vlastně líbilo - i ten koncept "adventního kalendáře" byl docela pěkný, byť ne třeba tolik originální.
Ale faktem je, že na tuhle knihu jsem asi dost stará a přeci jen od příběhů očekávám trochu víc než jen naivní první lásky mezi puberťáky. Mně osobně tohle už nic nepřináší. Na mne to prostě bylo až moc jednoduché a až moc ploché, předvídatelné, s řadou klišé. Jazykově také dost jednoduché, trochu až moc nasládle hloupoučké a naivní (navíc opakované označení "maminka/tatínek" v kontextu vnímání vlastní rodiny u 17-18leté slečny nějak neumím překousnout).
Pokud jste ale cílová skupina (tak 10-15 let) a od příběhů nehledáte nic víc než odpočinek a nepotřebujete nic komplikovaného či trochu víc propracovanějšího, tak tohle vám asi sedne. Být v tom věku začínající puberty, asi budu nadšenější a bude mi to více vyhovovat.
Nicméně vím, že tady je chyba u mne - ve špatném odhadu, co by mne mohlo v této vánoční době pohladit na duši. Tahle kniha to prostě není, no. Nicméně pokud sami sebe považujete za cílovku, berte můj komentář určitě s rezervou.

Renike
22.11.2021 5 z 5

Příjemná oddychovka vánoční.. libila :)

tessalovesbooks
11.08.2021 2 z 5

Tahle knížka mě zaujala především svou anotací a očekávala jsem od ní takový ten typický milý young adult příběh, který vám krásně vykouzlí vánoční atmosféru. Nakonec mě však docela dost zklamala. Musím teda říct, že až na pár drobností jsem si to, že se příběh odehrává o Vánocích vůbec neuvědomovala, protože Vánoce zde byly odsunuty spíše do pozadí. Jasně, máme zde ten nápad s adventním kalendářem, kdy hlavní hrdinka musí každý den plnit nějaký úkol, což mi přišlo vážně originální, ale tím spojitost s Vánoci tak nějak končí. Většinu času se zde řeší to, že se hlavní hrdinka učí na přijímací zkoušky na vysokou školu, a svoje učení staví v podstatě nade vše. A nejzvláštnější na tom bylo to, že zde nebyla ani jedna zmínka o tom, že by se učili nebo nějak připravovali na vysokou školu její spolužáci, což mi přišlo vážně divné. V knize nebyla zmínka, kolik je postavám v knize let, ale jestli se už chystaly na vysokou školu, tak by jim mělo být podle mě alespoň devatenáct, ale mně to jejich chování připomínalo spíše chování desetiletých dětí. Nevím, jestli to bylo tím, jak byla kniha napsaná, ale to, jak se tam všichni vyjadřovali spisovně a bez jediného sprostého slova, mi k jejich věku prostě nesedělo. A asi úplně nejvíc mě dostal ten konec, kdy všechno skončilo zalité sluníčkem a mně prostě přišlo nereálné, jak moc jednoduše se všechno najednou vyřešilo.

2,5⭐/5⭐ Nápad dobrý, ale zpracování nic moc. Doporučuji spíše pro mladší čtenáře, tak kolem dvanácti let.

Za knihu děkuji Albatros Media

kvetinkovedny
27.04.2021 2 z 5

Když jsem se do téhle knihy pouštěla, neměla jsem velká očekávání. Myslela jsem, že to bude taková průměrná oddychovka, co člověku nic velkého nepředá, ale pěkně si u ní odpočine a navodí vánoční atmosféru. Jenže... moje očekávání byla trochu moc vysoko.

Anotace: Hlavní hrdinka Angel se musí učit na přijímačky na medicínu, ale přesto má neustále čas každý den jít někam s kamarádkami nebo něco podniknout s Casparem, který je "hrozný", ale "fakt pěkný". A taky Angel dostává dárečky od tajného Santy...

1. Od začátku téhle knihy tušíme, kam ten děj směřuje. Ale i předvídatelné knížky mohou mít svoje kouzlo, protože jistotu nemáme nikdy. Ale tady jsme ji měli hned od první kapitoly. A obecně celá kniha je průhlednější než folie (díky za přirovnání @bookymay).

2. Romantická zápletka se fakt nepovedla. Kromě předvídatelnosti byla fakt o ničem, protože oba hrdinové se měli rádi už předtím, jen si to vlastně neuměli říct a "jakože se nenáviděli". Takže nějaké budování přátelství a následně vztahu? Nah. Oba jen z ničeho nic přestanou být slepí hádám...

3. Hrdinové se vůbec nechovali na svůj věk. Z toho usuzuji, že kniha je Middle-grade, v žádném případě YA.

4. Vadilo mi, jak se hlavní hrdinka postavila k novému vztahu své mámy. Její nový přítel byl neskutečně milý a hodný, její máma byla šťastná, ale Angel jako spratek musela schválně v mámě vyvolávat pocit viny. Kdo. Tohle. Dělá?

5. Nevím, jestli je to chyba překladu, nebo to je špatně i v originále, ale hospic není nemocnice.

6. Hrdinka má před sebou největší zkoušku svého života (prý), ale opravdu nechápu, kdy se na ni učí. Když furt chodí bruslit nebo na čokoládu atd.

7. O většině postav nevíme vůbec nic.

8. Nápad s adventním kalendářem byl pěkný. Ale celé provedení skřípalo.

9. Duševní posun postav přichází samovolně ke konci knihy bez jakéhokoliv podnětu.

10. Příběh ve mně nedokázal vyvolat žádné emoce.

Jednoduše... tohle fakt není kniha pro někoho, kdo už má z žánru načteno. Myslím, že mladším čtenářům (8-12) by se mohla líbit, i když i pro tuto věkovou kategorii jsou lepší knížky.

+ Nechápu, proč zrovna tahle kniha byla přeložena do češtiny, když není známá ani v zahraničí? V době publikace tohoto příspěvku má kniha na Goodreads 43 recenzí v angličtině...

lucyvknize
22.04.2021 1 z 5

Ehmmm… tak prvně začnu s tím, že jsem knihu četla ve společném čtení a vlastně to byl jediný důvod, proč jsem knihu dočetla. Zadruhé by se měla kniha přejmenovat – S láskou tvůj Satan. A za třetí už bude recenze… což v překladu bude xy důvodů, proč se knize vyhnout velkým obloukem.

Jeden z mnoha důvodů, proč tuhle knihu nečíst je hlavní hrdinka, která byla neskutečně nesnesitelná, to její „jsem perfektní a musím být ve všem nejlepší“ bylo tak otravné, že jsem ji chtěla plesknout. Taky byla sobecká a egocentrická. Nevylepšil to ani neznámý Santa, kterého jste odhalili snad už na straně 5, jako já vím, že je to romantika ze střední, takže to bude předvídatelné, ale tohle by prohlédnul i slepý (sakra, takhle kniha mě donutila urážet lidi s handicapem). Další věc, co díky téhle knize nesnáším je slovo maminka. Sakraaa jsou i jiné výrazy. Celkově mi tedy asi nesedl styl psaní nebo překlad? Bůhví, ale rozhodně nemám v plánu utrácet další peníze, abych to zjišťovala.

Na téhle knize se povedly jen dvě věci – obálka a námět s vánočním kalendářem, jinak za mě velký tučný ne. Mám dojem, že kdybych si vedla seznam nejhorších knih za rok 2020, tak tahle bude v top trojce, ne-li výše. Ale asi být o pár let mladší, tak si to třeba užiju, ale asi by to žádná hitparáda stejně nebyla.

1/5

Liduka
28.02.2021 3 z 5

Knihy YA mám moc ráda, ale tahle byla skutečně spíše pro mladší čtenáře a až tak mě neuchvátila. Místy jsem se do čtení musela i nutit. Nicméně ten nápad s tajným Santou se mi líbil, jen škoda, že to autorka nepojala trochu jinak.

Kudík
17.02.2021 3 z 5

Když jsem zahlédla hodnocení, tak jsem se trochu bála, do čeho to jdu, ale i přes svůj věk a s informací, že se jedná o román pro dívky, to nebyla taková hrůza. Ano, veškeré zápletky ať už okolo Angel a jejího "tajného" Santy, anebo kamarádů jako Joshe, Sanje, Izzy... to nebylo nic překvapujícího. Trochu mi vadilo, že Angel byla na jednu stranu takový genius s copánky a na druhou hrozně naivní, i když zase v 16letech to asi není tak divné. Ale jako celek tuto knihu i s pár vtipy a charitativní myšlenkou nemohu hodnotit hůř než 3*.

Tessia
25.01.2021 2 z 5

Na tohle jsem už asi moc stará.
Kniha má jenom 200 stran, ale i tak mi dala zabrat. Bylo to nudné, naivní a hlavní hrdinka mi byla svým myšlením i jednáním nesympatická. Plusové body za skvělý nápad s adventním kalendářem a krásnou obálku.

Damonka12
03.01.2021 3 z 5

Milá kniha, ovšem spíše pro mladší čtenáře, mně bylo od začátku jasné, jak celá kniha dopadne a odhadla jsem předem všechny zápletky.

Bebe2004
02.01.2021 4 z 5

Příjemná vánoční romantická oddechovka. Neměla jsem o knize přehnané iluze a nespletla jsem se. Není to vrchol literatury, ale hezky se to čte, postavy jsou fajn a děj také, a to i přesto, že od začátku víme, kdo je tajný Santa.

Dela90
02.01.2021 5 z 5

Úžasná romantická oddechovka. Knížku jsem si moc užila, ačkoliv bylo hned ze začátku jasně, jak to dopadne. To nevadí, bylo to super. Krásný příběh na pár večerů.

Knihomolka97
29.12.2020 4 z 5

K této knize jsem byla hodně skeptická. Opravdu hodně. Všude jsem viděla samá negativní hodnocení a čekala jsem to nejhorší. Občas jdu proti proudu. Když se kniha obecně líbí, mně se nelíbí a naopak. Tato kniha je ten druhý případ.
Vážně se mi to líbilo a jsem příjemně překvapená. Jasně, nebylo to nic extra, nesedla jsem si z toho na zadek, ale čekala jsem to daleko, daleko horší. Vlastně mi vadila jen jediná věc.. nebo teda dvě věci - naivita a slepota hlavní hrdinky. Kdo je ,,tajný" Santa, je prakticky jasné od prvních stran (kupodivu mě to tolik nevadilo). Ale to, že jí trvalo na to přijít třičtvrtě knihy, už mi teda hodně vadilo. :D To bylo i na mě moc a působilo to nevěrohodně, nuceně.
Celé to bylo ale takové milé. ❤
A ty úkoly a dárečky co jí ten dotyčný "Santa" dával, byly fakt pěkné.

Anette_De
23.12.2020 3 z 5

Tohle je přesně ta kniha, kdy přečtete první kapitolu a už je Vám jasné, jak to všechno dopadne. Kniha je spíše pro mladší čtenáře, ale i tak se mi líbila. Byl to přesně takový oddechový příběh, jaký jsem očekávala.

LiLinka
21.12.2020 2 z 5

Vánoční příběh, který neurazí ani nenadchne. Byl roztomilý, ale na tuhle knihu jsem už asi stará... :D

Ajda300
19.12.2020 3 z 5

Rozhodně to nebylo nic přeborného. Nudné a naivní. Navíc autorčin styl... Ech. Nemohla jsem se pořádně začíst a hlavní hrdinka se chovala jako nesympatická kráva. Čekala jsem něco jiného.

Štítky knihy

Vánoce romantika zima

Autorovy knížky

2020  62%S láskou tvůj Santa

Kniha S láskou tvůj Santa je v

Právě čtených1x
Přečtených111x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst66x
Chci si koupit32x
dalších seznamech1x