Rybář Jarmil Koloušek

Rybář Jarmil Koloušek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512855/bmid_rybar-jarmil-kolousek-QvJ-512855.jpg 4 36 8

Každá lidská činnost, každý obor, každý koníček má své legendy. Někoho, kdo danou činnost dovedl k dokonalosti a ještě dál. Někoho, kdo se v daném oboru stal fenoménem a každý ho zná. Jarmil Koloušek nic z toho není a nikdy nebyl. Jarmil Koloušek je vášnivý rybář, a přestože o něm nevychází články ostatní rybáři si k němu nechodí pro rady a rozhodně nevyhrává závody jak na běžícím pásu, stlal se svým způsobem legendou a vizionářem, který předběhl svou dobu. Jít na ryby s Jarmilem Kolouškem je unikátní zážitek. Já Jarmila na rybách mnohokrát zažil. A vy ostatní si o něm teď můžete alespoň přečíst.... celý text

Přidat komentář

Cucy
13.03.2024

Knížku jsem si půjčila v knihovně skoro z povinnosti (jsme rybářská rodinka) :-)
Zaujalo mě rozložení knihy na kapitoly a vždy v úvodu kapitoly vysvětlení pro neznalé rybáře. Několikrát jsem předčítala i manželovi a nasmáli jsme se.
Knihu můžu doporučit jako nenáročné čtení, ale myslím, že nerybáře až tak nenadchne :-)

ElikaS
21.01.2024 4 z 5

Knížku jsem si užila. Myslím, že je každému jasné, co od autora čekat a přesně to jsem dostala. Landsmanův humor mám ráda a vždy mě rozesměje. To se mu povedlo i v této knížce. Nic jiného asi od knížky nejde očekávat, pokud vám jeho humor sedí, hned se do knížky pusťte. Pokud ne, ani ji nezkoušejte, protože kromě vtipných historek vyšperkovaných do absurdna, se nic moc jiného nedozvíte. Každopádně já se smála od začátku, do konce. Nejvtipnější byl určitě lov sumců :-)

Mimochodem audiokniha je bravurně načtená. Filip Švarc se k celému vyprávění výborně hodil.


trudoš
05.01.2024 4 z 5

„Naštěstí za sebe ale sehnal náhradu. Známého svého otce. Nějakého Jarmila Kolouška. V životě jsem o něm neslyšel a podle fotky vypadal, že mě za noci v bivaku rozpáře hákem a možná mě i kousek sní, ale do závodu scházel necelý den, takže jsem neměl na výběr.“
Nečekal jsem příliš a knihu otevřel spíš pro srovnání s jinými tituly Dominika Landsmana. A přestože rybařina není můj koníček, autor mě dokázal v průběhu několika stran dostat do prostředí i příběhu, aniž by vadilo, že ryby nemusím ani doma na talíři. Bavil jsem se od začátku do konce, protože ono vám nic jiného nezbývá. Jarmil Koloušek je prototyp blázna, jehož máme v okolí všichni; člověka, jenž si jde za svým, byť proti němu stojí celý svět. Někdy vyhraje, častěji však propadne peklu a stáhne s sebou každého, kdo zrovna stojí opodál. Jednotlivé historky jsou náramně dobře vygradované, vtipy se neopakují a očividná nadsázka se drží v realistických mezích. Až si říkám, kolik toho vychází ze skutečnosti a kolik si autor vymyslel.

adelče
26.10.2023 3 z 5

Mám to rozečtené už od léta a možná to dorazím příští prázdniny. Dominik Landsman je moje krevní skupina a doma mám několik podobně postižených exemplářů, takže vím, o čem je v knize řeč, přesto mě to moc nebavilo. Asi i díky odpudivosti hlavní postavy (tohle už jsi Dominiku přehnal). Pokud máte doma rybáře, tak mu knihu kupte, ale jen pokud víte, že mu sedí autorův styl humoru.

le21nka
08.10.2023 3 z 5

Kniha je zábavná. Čekala jsem ještě více humoru. Možná, že si rybáři přijdou na své, i když nevím, kolik rybářů čte knihy.

maryzka
07.08.2023 1 z 5

Vzhledem k tomu, že tuto knihu dávám už jako vánoční dárek, tak jsem si ji ze zvědavosti přečetla. No moje čtivo to není v některých věcech se člověk zasmál v jiných věcech je to možná rybářská latina, ale v každém případě doufám, že to bude pro mého známého, který je rybář kniha pro zasmání.

AlbionFoxyFox
31.07.2023 5 z 5

Styl psaní mě opět nezklamal, mnohokrát jsem se smála nahlas a to bylo přesně to, co jsem od knihy čekala a po čem jsem v danou chvíli toužila, a proto hodnotím plným počtem hvězd.

Marketplace
21.07.2023 3 z 5

Kniha má zatím docela dobré hodnocení (84%) a tak jsem dal Dominikovi ještě jednu šanci. Teda, čekal jsem víc zábavy, ale abych nekřivdil, přečíst se to dalo. Leč z tématu se dalo určitě vytěžit mnohem více zábavy, ale celé to bylo spíš nesmyslně přehnané. Holt rybáři.