Roztrhnout závoj bezmoci

Roztrhnout závoj bezmoci https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74801/roztrhnout-zavoj-bezmoci-74801.jpg 4 15 5

Bezmoc, násilí a odvaha bojovat spojily osudy dvou íránských žen, které ani nemohly být odlišnější.Neobyčejně krásná Tara, negramotná dcera ševce, která se narodila v zapadlé vesnici, byla obviněna z vraždy dítěte a uvězněna. Vzdělaná Behjat z rodiny dobře situovaného továrníka a ustanovena za její obhájkyni a usilovně vystupuje proti lidské hlouposti i islámskému pojetí práva..... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Zerreiße den Schleier der Ohnmacht


více info...

Přidat komentář

Radka1911
03.04.2020 4 z 5

Myslím, že název knihy plně vystihuje její obsah. Rozhodně čtivá kniha.

Babo
04.06.2018 4 z 5

Další z knih popisující problémy,s kterými se musí potýkat ženy v muslimských zemích .V tomto případě Iránu . Naděje ,které někteří vkládali do ajatolláha Chomejního,se nenaplnily.
Právě naopak, islám posílil , věznice se plnily lidmi,kteří se nedokázali smířit se sny o demokracii.
Prolínají se zde dva příběhy. Prosté Azar a její obhájkyně .
Není to jednoduché čtení , tak jako vždy , když se nejedná jen o příběh,ale autorka se snaží čtenáře seznámit se složitostmi historických událostí .
Mně se ale kniha líbila a tak doporučuji .


bai.Cerna
15.02.2015 4 z 5

Příběh dvou íránských žen, pocházejících ze zcela odlišných společenských vrstev, Tara – žena z chudého venkova, k níž byl osud nemilosrdně krutý a Behjat, íránská učitelka a posléze advokátka, žijící v „lepších poměrech“. Ani jedna z nich to však nemá v životě jednoduché, ať už v důsledku postavení ženy v muslimské kultuře či v důsledku politických událostí. Poutavá kniha, smutná kniha, podle mne dobře napsaná kniha.

terezaeaby
05.10.2014 3 z 5

Nakonec všechno dopadne stejně , ženy tam nemají žádnou moc i zvíře tam má vyšší cenu než ženy

Lucka66
04.10.2014 5 z 5

Skvělý příběh, většina knih pojednává o muslimkách které jsou týrány, znetvořeny a nuceny ke svatbě..tahle kniha o tom pojednává svým způsobem taky ale hlavní linií příběhu je muslimská právnička která tyto ženy obhajuje. Kniha mě moc bavila, dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí zase z jiného úhlu pohledu..ale přece jsem do poslední chvíle doufala že Tařin osud bude lepší.