Zmatené

Zmatené https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204007/bmid_zmatene-d7k-204007.jpg 4 116 22

Uplynul rok, co A poslala poslední strašlivý vzkaz, a co se záhadné zmizení Alison DiLaurentisové konečně smetlo se stolu. Aria, Spencer, Hanna a Emily mají před maturitou. Ač jsou o rok starší, nezmoudřely. Naopak. Roztomilé malé lhářky skrývají víc než kdy dřív – tvrdě dřely na obnovení svých dokonalých životů, ale klubko tajemství může jejich naděje snadno rozmetat. Aria žárlí na zahraniční studentku, kterou hostí její přítel. Spencer si začíná nebezpečně dobře rozumět se svým budoucím nevlastním bráchou. Hannin táta kandiduje do Senátu. Stačí jedna skandální fotka, a jeho kampaň přijde vniveč. A Emily? Ta udělá cokoli, jen aby dostala plavecké stipendium. O jarních prázdninách provedly něco neodpustitelného a zoufale se snaží na události tehdejší noci zapomenout. Přitom by právě ony měly ze všech nejlépe vědět, že vždycky všechno vyplave na povrch… dříve či později.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Pretty Little Liars 9: Twisted , 2011


více info...

Přidat komentář

evca7271
04.04.2024 4 z 5

Další napínavý díl,jako předešlé díly. Kniha se mě moc líbila a budu se těšit na další díl.

E.vi.k
09.02.2021 4 z 5

První kniha ze série, po které jsem sáhla... Byla v akci a byla jsem zvědavá. ???? Na začátku trochu chaos v postavách, je jich tam poměrně dost, ale dá se zorientovat. Čtení příjemné, nenáročné, ale po dalším díl zřejmě nesáhnu.


Mruskulka
16.05.2020 5 z 5

9. kniha se této série se jmenuje Zmatené a já jsem také zmatená. Autorka skvěle napíná, ale teď prosím ostatní. Čtveřice se celou dobu kamarádila s Courtney, Ali byla zavřená v blázinci. Tzn., že i ten incident Jennou se stal s C. To Courtney dala holkám náramek, aby spolu mlčely. Proč v tomto díle pořád omílala autorka to, že Tabitha, se kterou se potkaly na Jamajce, a o které si myslí, že je Ali, že má náramek, které je pojí ke společnému tajemství? Vždyť Ali vůbec náramek neměla, to měla právě Courtney.....Celou knihu jsem zmatená, můžete když tak vysvětlit ve zprávě? :-D PS: knihy čtu u vína, takže je možné, že prostě fantazie funguje jinak :-D

Sabina335
06.04.2020 5 z 5

Série knih spíše pro mladší čtenáře. Knihy jsem so pořídila až poté, co jsem viděla první sérii seriálového zpracování a jednoduše jsem knihám propadla. Velmi mě baví srovnávat seriál a knižní předlohu.

LucaR8
25.09.2019 5 z 5

Nepatřím už sice do věkové kategorie, pro kterou jsou knihy určené, přesto jsem četla jednu knihu za druhou. Na každá další díl jsem se těšila jak malá holka. Sérii jsem začla číst, když už běžel seriál a nutně jsem potřebovala vědět, kdo je A. Ze seriálu jsem byla zklamaná, po skončení zůstalo hodně nezodpovězených otázek. Knižní předloha je lepší než seriál/film, ostatně tak je to u všech předloh. A jsem ráda, že v knížkách vše dávalo smysl, bylo zodpovězeno a série měla hezký konec.

oblakaknih
12.02.2019 4 z 5

Upřímně bych nečekala, že po předchozím díle budu nějak zvlášť překvapená. Děj se tady příjemně pohnul. Nic samozřejmě není vyřešeno, objeví se zde další komplikace... Jak by se to bez nich mohlo obejít, když mám ještě několik dílů před sebou. Kdyby kniha nebyla součástí série, byla by to nuda. Takhle ale příjemně doplňuje příběh a navozuje pocit, že nesmíte přestat číst. Hlavně abyste věděli, co bude na konci.

petra3242
16.06.2018 4 z 5

Příběh je stále zamotanější a zamotanější. Kdo je A.? A co se ve skutečnosti stalo s Tabithou? Spousta otázek a málo odpovědí. Musím číst pořád dál :D

margoj
24.06.2017 5 z 5

V této knize opět Sara Shepardová dokázala, jak poutavě umí vypravovat - člověk z toho dostane husí kůži.
Jen mě štve, že autorka musí co nejrychleji pokazit štěstí holek, viz. Spencer a Zach.

Kachorra
09.06.2017 5 z 5

Knihu jsem začala číst před rokem, ale kdovíproč jsem ji nedočetla. V poslední době jsem si na sérii vzpomněla a řekla si, že bych to mohla zkusit znovu. A chyba to nebyla. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Sice se děj rozjel později, než jsem zvyklá, ale stále je to velmi příjemné čtení. Autorka mě stále překvapuje a jsem zvědavá, co si vymyslí příště.

Sarfias
25.09.2016 5 z 5

Minulý díl napověděl, že by mohl být konec. Ale ono je to celé jinak. Jsem opravdu zvědavá, kdo v knihách bude nakonec ten největší padouch. Tato série, i když je spíše typickým dívčím čtivem, se opravdu velmi, velmi povedla. A tento díl je opravdu plný obratů, napínavých scén a mrazivých šíleností. Plný počet hvězd.

TheMelorry
18.06.2016 5 z 5

Další povedený díl Lhářek. Po minulém díle jsem myyslela, že se vše uzavřelo. Tenhle díl ale opět všechno zamotal a změnil.

SelenaDemi428
27.02.2016 5 z 5

Opět další úžasný díl :3. Rozhodně nelituji, že si tuhle sérii kupuji, stojí to za to. Stěží jsem se od knihy dokázala odtrhnout, ráno jsem kvůli tomu nestíhala autobus :D. A líbí se mi, že je kniha i seriál jiný, ale úplně :3!

orangerose
04.11.2015 5 z 5

přečteno, už abych měla další díl v ruce :D

Lolaniky
29.09.2015

super knížka

en.bee
26.03.2015 5 z 5

super, super, super :)

Marisa
17.03.2015 5 z 5

Tento díl byl také bomba. Hořím zvědavostí, kdo je A :D . Čekala jsem, že i tento díl bude mít (jako všechny předešlé) také tak napínavý konec. Ale to se nestalo, ale to nevadí, protože tenhle konec tak nebyl špatný, byl zajímavý a když si ta tak vezmu, tak i hrůzostrašný :D. Lhářky jedou! 5*

Teraslík
28.02.2015 5 z 5

Takže z Arii se nám vyklubal vrah. Nad troufalostí a nápady této autorky mi zůstává rozum stát, ale v dobrém. Nemůžu uvěřit, že to říkám, ale je to čím dál tím lepší série. Autorce snad nikdy nedojdou skvělé nápady. Alespoň v to doufám, protože tahle série je nejlepší jakou jsem kdy četla. Snad nikdy neskončí.

Anya
05.01.2015 5 z 5

Tento díl nebyl zas tak dobrý. Neříkám, že byl nudný, ale děj se rozjel daleko za půlkou. Ale lhářkám prostě nemůžu dát méně jak 5* :DD

spencer
22.10.2014 5 z 5

Tenhle díl se mi moc líbil. Přišel mi jiný než ty ostatní. Pořád ale nepekonal ten první :)

luciefeix
20.08.2014 5 z 5

Napínavé , zamotané :))