Dvojí hra

Dvojí hra https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58763/dvoji-hra-58763.jpg 4 34 7

Jesse Stone série

< 9. díl >

Nejnovější díl série detektivních románů, jejichž hlavním hrdinou je Jesse Stone, policejní velitel z městečka Paradise v Massachusetts, začíná objevem mrtvoly v kufru auta. Zprvu se zdá, že mrtvý je obětí sporu mezi dvěma místními mafiány Reggiem Galenem a Knockem Moynihanem. Brzy se však ukazuje, že žádný boj ve skutečnosti neprobíhá, mimo jiné proto, že manželky šéfů obou gangů Rebecca a Robbie jsou jednovaječná dvojčata. Přibližně ve stejné době se na Jesseho přítelkyni Sunny Randallovou, provozující soukromou detektivní praxi, obrátí rodiče dospívající dívky, která odešla z domova a nyní žije v náboženské obci, jež se k nelibosti místních obyvatel v Paradisu usídlila. Jesse nabídne Sunny pomoc, avšak netuší, že bude mít dost vlastních starostí poté, co se vyšetřování zkomplikuje nálezem další mrtvoly, tentokrát mnohem výše postaveného zločince. Zatímco se Jesse ve spolupráci se svými podřízenými, mezi nimiž jako obvykle nejvýznamnější úlohu hrají Loďák Simpson a Molly Craneová, pokouší rozlousknout zapeklitý případ a Sunny zjišťuje, že vazby mezi uprchlou dívkou Cheryl a jejími rodiči nejsou rozhodně ideální, ukazuje se, že jejich vlastní přátelský vztah se může vyvinout v něco daleko hlubšího. Robert B. Parker opět rozvíjí několik dějových linií, které se prolínají a procházejí překvapivými zvraty. Autorův úsporný vypravěčský styl čtenáře po několika stranách uchvátí a nedovolí mu román odložit, dokud v městečku Paradise opět nezavládne pořádek.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Split Image , 2010


více info...

Přidat komentář

čef
11.02.2020 5 z 5

Bohužel poslední kniha této výborné série, autor již bohužel nic nenapíše – RIP. Tento díl je stejný jako všechny ostatní detektivky o Jesse Stoneovi - psáno úsporným stylem, příběhy zde obsažené jsou hodně jednoduché a děj se posouvá v dlouhých dialozích, které jsou však na rozdíl od jiných vtipné a obsažné. Hrdiny už autorovi fanoušci, ke kterým se hrdě hlásím, dobře znají a tak si určitě už jenom kvůli tomu velmi dobře vychutnají tuto spisovatelskou derniéru.

Stanas513
07.07.2019 5 z 5

Opět super čtení, Jasse opět zasahuje.


TaLu
20.05.2019 3 z 5

Setkání s novým autorem. Chvíli jsem si zvykala na úsporný vypravěčský styl v krátkých větách. Hlavní hrdinové mi byly sympatičtí, několik dějových linek čtenáře udrží v napětí. Sečteno a podtrženo - dobré odpočinkové čtení. Určitě si přečtu další knihy ze série, pokud se v knihovně objeví. Škoda, že nelze půlit hvězdy, na tři a půl by to bylo v pohodě.

Pakuna
25.06.2014 3 z 5

První kniha od Roberta B. Parkera, která se ke mě dostala. Oddechová záležitost, nic náročného, zápletka byla jednoduchá a postavy zábavné. Určitě si přečtu i předchozí díly.

Mergirus
30.01.2014

Naprosto odpočinková knížka, čehož odsahuje autor jednoduchými větami, pohodovým dějem a také sympatickými postavami. Kdo z nás by nechtěl potkat Jesseho Stona? Ráda se k ní budu vracet.

nightlybird
25.10.2013 3 z 5

Potřeboval jsem si po Lindsayovi a jeho Dexterovi poněkud spravit chuť a tak jsem sáhl v knihovně po tomhle Parkerovi. Ne, že by to byl bůhvíjaký zázrak, je to oddychovka jako řada jiných (a že jich i on stačil napsat pěknou řádku a dokonce jsem jich i několik přečetl). Jejich výhodou je zpravidla nepříliš komplikovaná zápletka, počet postav nepřesahuje schopnost zapamatování si i pro člověka s bídnou pamětí, jejich psychologie je poměrně přímočará a bez patologických úchylek, děj ubíhá poměrně svižně. Autor píše krátké kapitoly, používá rovněž krátké nekomplikované věty - jedním slovem na chvíli se zabavíte, aniž by vám hrozilo nebezpečí, že si zavaříte mozek a museli jste ty dvě, tři hoďky (než to přečtete) sedět s pytlíkem s ledem na hlavě.
Ocení to především čtenáři, kteří často jiným autorům vytýkají spousty zcela zbytečných postav a komplikované popisy krajiny, různých vztahů a pobočných dějů, psané navíc v dlouhých a zašmodrchaných souvětích (které naopak často používám já).

Lo_kren
25.10.2012 2 z 5

roman me teda zas tak moc neuchvatil :(