Přehlídka

Přehlídka https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58639/prehlidka-58639.jpg 4 11 3

O životech hlavních hrdinů detektivek Jak vznikli někteří z nejpopulárnějších literárních detektivů současnosti? Které místo nebo okamžik v životě inspirovaly dvojici Prestona & Childa ke stvoření tajemného agenta Pendegrasta? Proč je Jack Reacher takový chlapák a proč z něj Lee Child udělal ztroskotance? Jeffery Deaver představí geniálního ochrnutého detektiva Lincolna Rhymea. V této knize odhalují někteří z nejlepších spisovatelů detektivek dneška tajemství zrodu svých nezapomenutelných hrdinů – nebo za sebe v některých případech nechají mluvit hrdiny samotné.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi O literatuře
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Lineup - The Worlds Greatest Crime Writers Tell the Inside Story of Their Greatest Detectives , 2009


více info...

Přidat komentář

čef
17.07.2020 4 z 5

Jedná se o sbírku charakteristik spisovatelů a jejich vlajkových detektivů a jiných borců. Obsahuje také zamyšlení nad tím, kdo a proč dnes čte a jak to mají knihkupci těžké. Kniha se hodí pro opravdové fandy napínavé literatury povětšinou detektivní, kteří chtějí trochu víc, než jen zabití volných chvil. Nečte se to jednoduše a podle mne je mnohem lepší přečíst si přímo knihy těchto spisovatelů než tento výbor.

Oksalakka
24.06.2014 5 z 5

Neocenitelná pomůcka při výběru, co číst v žánru krimi. Na základě téhle knihy jsem začal číst Kena Bruena, Leeho Childa a Jonathana Kellermana a jsem za to velmi rád :)))


gilt
22.01.2014 1 z 5

Tuhle knihu mi koupil syn, abych si vybrala autora, kterého budu číst do budoucna, protože mé oblíbené jsem už z větší části přečetla.
Jako pomůcka dobrý, ale čte se to těžko.