Pevnost barbarů

Pevnost barbarů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140726/bmid_pevnost-barbaru-cKC-140726.jpg 4 59 6

Římané série

< 3. díl >

Římské vojsko táhne na sever od Hadrianova valu proti nejmohutnější pevnosti nepřátel Ve fascinujícím třetím svazku Římanů nás Anthony Riches zavádí spolu s římskými legiemi na sever Británie, kde přeživší bojovníci minulého povstání ještě stále doufají v možnost odplaty. Římané rozdrtili kmenovou alianci povstalců a Calga, někdejšího „pána severních kmenů“ drží jako zajatce náčelníci, kterým dříve poroučel. Avšak nový vůdce Římanů jim nedopřává pokoje. Vypracuje smělý plán na dobytí Dinpaladyru – pevnosti oštěpů kmene Selgovů – kterou hodlá svěřit do rukou spolehlivého spojence. Marcus Aquila, planoucí touhou pomstít se nepřátelům, kteří zabili jeho nejlepšího přítele, je příslušníkem vybrané skupiny pěšího vojska, jež provází oddíl petrianské jízdy v tažení na sever. Cílem římské přepadové jednotky je obsadit pevnost oštěpů dřív, než tam dorazí vojsko povstalců. Marcus, skrývající se pod falešným jménem jako centurio Corvus z Druhé tungrské kohorty, věří, že jeho skutečná identita zůstává utajena. Má však jen několikadenní náskok před dvojicí císařových agentů, vyslaných z Říma s úkolem ho zabít. Nelítostní vrahové nejen znají jeho pravé jméno, ale vědí toho hodně i na jeho přátele a ochránce.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Fortress of Spears , 2011


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
09.01.2020 3 z 5

Mám za sebou Sidebottoma či Fabbriho, jejichž římské série řadím k tomu nejlepšímu, co v daném žánru u nás vychází. První dva díly Římanů jsem četl už hodně dávno, takže mi trvalo dlouho, než jsem si všechno připomněl a začetl se do příběhu. Něco tomu však chybělo. Možná jsem byl namlsán odjinud, ale celá knížka mi přišla jako průměrná, i když celkem zábavná. Zatím to budu brát, že za to může dlouhá pauza a uvidíme s dalším dílem.

Richie1
16.01.2015 2 z 5

Třetí díl série pokračuje ve stejném duchu jako první dva díly, jen je naivita všeho ještě umocněna. Tímto dílem jsem definitivně pohřbil tuto sérii a další díly již číst nehodlám.
Je mnoho autorů, kteří o starověké římské říši umí psát mnohem poutavěji, čtivěji a věrohodněji. Riches mě zklamal.


Harold
02.12.2014 1 z 5

četl jsem jen část knihy. Dál jsem opravdu nemohl. banda nepřemožitelných Tungrů, Chamáťanů a už i Votanidů? to snad ne. Římské legie zřejmě autorovi nevoní, o vše se proto postarají pomocné kohorty. Jen mě tak napadlo, kde se tolik barbarů ve Skotsku pořád bralo? Na tolik nepřátel snad Římané nenarazili ani při dobývání většiny ostrova, než při obraně proti jeho severní části.
Jen si tak už tři knihy říkám, proč se to jmenuje Římané?? Co třeba Tungrové? Pomocné kohorty?

braunerova
06.09.2014 2 z 5

Superhrdina Marcus a jeho parta (Dubnus, Tungrové, Chamáťané, votadinský princ Martos, Germán Arminius) bojují se skotskými barbary vedenými zlosynem Calgem:
"Mezitím se Marcus ve změti nepřátel tak rychle rozháněl sekerou, že bojovníci kolem něj buď zkrvaveni padali k zemi nebo před rozběsněným Římanem s hrůzou prchali. To už ale vedle Kádira stálo deset dalších Chamáťanů, kteří bojovníky po Markově pravici pobíjeli takovou rychlostí, že další a další nestačili nastupovat na jejich místa.".

kryspin66
24.02.2014 4 z 5

Tento třetí díl je dost podobný dílu druhému. Proto také dávám o hvězdičku méně, ale přesto doporučuji. Uvidíme co díl čtvrtý.

Stanley81
12.08.2013 5 z 5

Anthony Riches s každým dílem zvedá laťku a tato kniha je opět lepší, nežli předchozí.

Štítky knihy

doba římská starověký Řím

Autorovy další knížky

Anthony Riches
britská, 1961
2013  78%Rány na cti
2011  80%Šípy zběsilosti
2018  66%Zrada
2012  82%Pevnost barbarů
2017  79%Krvavý oltář

Kniha Pevnost barbarů je v

Právě čtených2x
Přečtených96x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce88x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x