Upíří rytíř 2

Upíří rytíř 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418890/bmid_upiri-rytir-2-7jW-418890.jpg 4 60 10

Requiem série

< 2. díl >

Velké vydání nádherně malované komiksové série! Tři díly v jedné knize! Heinrich je v pekle. Musí si zvyknout na nový způsob života, na nový svět… a na to, že jeho životní láska, dívka Rebecca je nejenže také v pekle, ale ještě k tomu na opačné straně, mezi jeho zavilými nepřáteli. Heinrich, nyní Requiem, je odhodlaný získat ji zpátky… i kdyby měl zničit všechno a všechny.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Requiem Chevalier Vampire: Le Bal des vampires, Dragon Blitz, Hellfire Club , 2005


více info...

Přidat komentář

fvalek
13.03.2022 3 z 5

Kresba je klasicky taková zmatená změť, kdy se po nahlédnutí člověk lekne a ani se do toho nechce pustit, během čtení to pak ale vše dává smysl a řád, takže jsem si pak osobně říkal, proč jsem to tak dlouho odkládal. Nicméně oproti prvnímu dílu už se tolik nerozvíjí universum posmrtného života, ale jde se rovnou po dějové lince k jasnému cíli, kdy sice nevíme, jak svržení Drákuly dopadne, a co se vlastně změní a jak pak bude celý svět vypadat, ale prostě se to děje. Mocenské hry vedoucí k puči byly docela zajímavé a zajímavé ještě budou. Slabší stránkou tentokrát bohužel byl vztah Heinricha a té jeho. Tam to nebylo příliš zajímavé a obsáhlé. Jinak zbytek asi dobré, ale první díl se mi nevysvětlitelně líbil víc. Byl i takový informačně obsáhlejší. Ale i druhý dí má své světlé momenty, třeba cestování až k mandrilí velekněžce apod. popravdě se na třetí díl moc netěším, chybí mi nějaké to nadšení pro konec, ale zvládnu ho dříve či později, čistě abych se dozvěděl, jak dopadne puč. :)

Lenka.Vílka
12.12.2021 3 z 5

Nevím, tentokrát jsem byla lehce zklamaná. Nevím proč, ale dvě ze tří knih byly čistý dějový průměr, který nahoru táhne kresba. Sorry, za mě trochu zklamaní. Nejvíc mě bavily flashbacky :(

Čtvrtá kniha: Ples upírů
Nemyslím si, že to bylo tím, že od první knihy jsem měla tak velkou pauzu, jenom to nebylo tentokrát úplně ono. Na plesu to bylo fajn. Barevný, divoký, ale takový dějově vlažný. Ale kresba byla luxusní. Jako pokaždé.

Pátá kniha: Dračí nálet
Hodně akční část, která bohužel nijak nepoposune děj, přesto se to hezky četlo. Moc mě bavilo to blbnutí v hlavě, který se postaralo o pár zajímavých momentů.

Šestá kniha: Klub pekelného ohně
Nevím proč, ale tady jsem se lehce nudila. Co mělo být napínavé, nebylo. Co mělo být vzrušující, nebylo.


666Jitka
08.10.2021 5 z 5

Také druhý díl Upířího rytíře jede na plné obrátky a je nabitý překvapujícími zvraty. Komiks je nádherně graficky zpracován do nejmenšího detailu. Osudy nespočtu oblud a netvorů pekla se různě prolínají, situace se začíná vyhrocovat a vzpoura proti Draculovi je na spadnutí. Je zajímavé poznávat další kraje pekel a jejich obyvatele. Těším se na další díl.

sarka9190
13.08.2020 5 z 5

Co dodat, v tomto případě druhý díl překonal jedničku. Rozhodně nejsem zklamaná.

Djkoma
09.01.2020 5 z 5

Pokračování této série navazuje ve všem na první díl a tlačí ho stále dopředu. To mě na každé straně fascinuje. Ve světe vzkříšení objevujeme další zvláštnosti, země, jejich vůdce a politikaření v temnotě nejtemnější. Kresba je opět naprosto úchvatná a v mých očích se dostává Olivier Ledroit vedle mého dosavadního favorita Alexe Rosse (ano, naprosto něco jiného!).

Norri
19.11.2019 5 z 5

“Co peklo schvátí, už nikdy nenavrátí,” říká česká klasika. Mě peklo pánů Millse, Ledroita uchvátilo a zcela jsem mu propadl. Kvůli tématu to tak nemusí vypadat, přece jenom upíři v pekle nevypadají příliš seriózně, ale série Requiem: Upíří rytíř patří k tomu nejlepšímu, co u nás vychází. A to jak příběhem, tak kresbou. Druhá kniha je toho jasným důkazem. Děj bezprostředně navazuje na první knihu a vztahy mezi hlavními postavami se zamotávají a komplikují. A to mě baví. Navíc se blíží vzpoura proti Drákulovi...

Dragonian
05.11.2019 5 z 5

Skvělé pokračování, scenáristicky skvělé a kresba je naprosto úchvatná. Skvěle doplňuje příběh. Už se těším na pokračování.

Terva
04.11.2019 4 z 5

Svět obrácený naruby.
Tam, kde jsou na Zemi pevniny,
jsou ve Vzkříšení moře
a kde jsou na Zemi moře,
jsou ve Vzkříšení pevniny.

Když jsem od mistra Millse četl příběhy ze Slánie, bavilo mě to. Ale po čase se trochu změnil a přidal do svých příběhů satiru. Někdy se s ní dostane až na krev, na samotné dno satirické povahy. Krásně nám v Requiem vyjadřuje pohled na svět, který je celý naruby. Již v předešlém svazku, na jeho samotném konci je globus světa Vzkříšení, který je …. jak jinak opakem Země, tedy naruby. Vstoupil jsem do tohoto světa krve, ironie, satiry a černého humoru nejdříve s obavami, ale po pár krůčcích jsem se rozeběhl. Tenhle svět se mi líbí. Je geniální, nepokrytecký a najdete v něm spousty pravdy.

Citát: Když jsem říkal, že bych za noc s tebou dal pravou ruku, nečekal jsem, že to vezmeš tak doslova! (Kniha 4: Ples upírů)

Tento svazek druhý opět obsahuje tři knihy ze světa Vzkříšení s hlavním hrdinou Heinrichem. Najdeme zde knihu 4 – Ples upírů, knihu 5 – Dračí nálet a knihu 6 – Klub Pekelného ohně. Nutno dodat, že kniha 4, respektive kniha první v tomto svazku mě nějak významně nezaujala a zatím je to z mé strany nejníže hodnocený příběh. Prostřední kniha, kniha pátá, byla naopak zatím nejlepším příběhem a dal bych mu klidně 150%. Poslední kniha tohoto svazku má jistý útlum v ději a hodně poskakování mezi různými situacemi. Byl to takový ten klid před bitvou.

Citát: Jestli vydechneme naposled, alespoň vydechneme společně. (Kniha 5: Dračí nálet)

Celkově však dobrých 80% možná malinko víc, ale tady na DK to nějak stále nejde, tak za čtyři hvězdy. Na konci každé knihy je skicář, nepoužité kresby a Bestiář. V Bestiáři najdeme popis a chování a další detaily postav a zvířat žijící v Vzkříšení. Má být celkem třináct knih a tak jsme zhruba v půlce příběhu upíra Heinricha Requiena a já netrpělivě očekávám knihu další. Z tohoto svazku jsem vybral celkově symbolických třináct citátů a vlil je Millsovo hibernační rakve.

Citát: Vždycky ber smrt z té lepší stránky. (Kniha 6: Klub pekelného ohně)

P.S – Komentáře k samostatným knihám, Malé ochutnávky, nějaké ty citáty a hlavně hodnocení najdete zde:
https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Fuckenbrau
17.10.2019 5 z 5

Pokračování kde úroveň vůbec nejde dolů. Heinrichův a Rebeky příběh se nám zaplétá. Do toho sledujeme různé intriky, boje mezi pekelnými klany. Vždy jde jen o krev! Precizní alegorie plná narážek. Mills se nebojí provokovat, někomu to může sednout, někomu nemusí.
Co ale sednout každému musí je ta Ledroitova kresba! Jako by jste místo comicsu čuměli do Boschova tryptichu posledního soudu.
Už teď se těším na další přečtení,kdy si budu vychutnávat a prohlížet všechny detaily, které mi při prvním uspěchaném čtení unikly.

A nezapomeňte, v pekle jde čas naruby!

FireOfFilth
01.10.2019 5 z 5

Další porce pekelného příběhu o upírech, vlkodlacích a jiných monstrech. Opět tu máme plno intrik, brutálního humoru a odkazů na všechno možné. Graficky neskutečný skvost, takhle detailní komiks by člověk opravdu pohledal. Ty různé gotické a jiné elementy jsou naprosto úchvatné. Design různých zbrojí, zbraní či monster je fakt dechberoucí.
Tato série je opravdu něco spešl, ale nemusí sednout každému. Mě však sedla úplně dokonale!
Celkové hodnocení 85%