Kniha 5: Dračí nálet

Povídka od: Pat Mills
Z knihy: Upíří rytíř 2


Heinrich a Rebka utíkají ukradeným letadlem z lodi S,S, Satanika. Vlajková loď však čelí náletu draků a oba uprchlíci musí tímto peklem proniknout. Heinrich se při útoku draků stane opět Thurimem udatným rytířem, který cítí vinu za zločiny, které spáchal na Zemi.

Originální název:

Volume 5: Dragon blitz


Rok vydání originálu: 2004

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
04.11.2019 5 z 5

Co vás hned na začátku této páté knihy zaujme, je nádherná dračí bitva, Odehrává se přes několik dvojstránek a je plná ohně ….a vlastně i draků. Vzkříšení Heinricha v Requiem a následně v Thurima se zde stupňuje a čtenář se tak potýká s trojjediným mužem, který své činy řídí podle to, čím právě je. A to dodává příběhu ten správný šmrnc a zajímavá překvapení. Ovšem, čemu jsem se velmi zasmál, je postava Hellboye, kterak na vůz vidlemi nakládá malá mrtvá tělíčka masožravých starorozenců. Tady jsem zatleskal. Všechny ty popkulturní, knižní i filmové odkazy nejsou ničím, proti této scéně.

Malá ochutnávka:
Thurim a jeho souboje s kladivem byly legendární.
Co se s tím kladivem vlastně stalo?
Zmizelo stejně záhadně, jako Thurim sám.. Nějak sem u podařilo obelstít osud, zničit sám sebe a navrátit se do velké reinkarnační rulety.

Ale ani další neotálejí. Například útok pirátek na vlak s opiem – nádhera sama o sobě. Hlavně ten vlak, je tak pekelnej až mě mrazilo v zátylku. Vše je podbarveno modrou barvou a tak to vzneslo do příběhu trochu jinou atmosféru. A nutno říci, že pěknou a vítanou atmosféru. Tato kniha je nad úrovní zde pouhého pětihvězdičkového hodnocení. 100% a ještě více. Na konci knihy je skicář a tentokrát si můžete prohlédnou detaily oblečení Requiema alias Heinrich alias Thurima. Při čtení této knihy jsem opět po očku sledoval tenisový mač Osaková – Kvitová. Je vyrovnáno, protože Kvitová vyhrála druhý set 6:4 Zatím tedy 1:1

Citát: Já jsem Thurim!