Dramatický let

Dramatický let https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19336/ren-dhark-dramaticky-let-19336.jpg 3 6 6

Ren Dhark série

< 17. díl >

Po dlouhé době příprav a díky vědomostem, uložených v paměťových pilulkách „mentcapech“ se pozemšťané naučí ovládat prstencovou loď a připravují ji na první let …

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Intervallfeld einschalten


více info...

Přidat komentář

Pasadenka
30.12.2019 4 z 5

Slovo úvodem

Mé hodnocení vychází z toho, že se jedná o rodokapsoví díl dlouhé série, která na sebe přímo navazuje. Hodnotím tedy epizodu podle toho, jak se odkloňuje ze standardu, který je za mě 4 hvězdičky. Jedná se o naprostou žánrovou klasiku. Kdo má rád, ten si začte, kdo nemá, bude ohrnovat nos. :)

ludek.n
11.07.2018 3 z 5

Gigantická prstencová loď Point Of, zanechaná záhadnou zmizelou civilizací v podzemí na ostrově Deluge, se chystá ke svému prvnímu zkušebnímu letu s lidskou posádkou. Za kormidlem stojí kdo jiný než Ren Dhark a zkušení důstojníci ze staré Galaxy. Vyprávění jakoby malinko ubralo na tempu i překvapivosti, dost možná proto, že sled událostí řídí namísto lidí automatika. Přes všechna expresiva, která se v textu objevují, příběh spíše šeptá a pobublává, než aby halekal a vřel. Těžko se odpouští i sterilita a plochost konání jednotlivých postav. Dramatický let mi tak připadá jako jakýsi překlenovací můstek mezi dvěma částmi. Je jen otázkou, co bude na druhé straně tohoto předělu.