Punisher: Od kolébky do hrobu

Punisher: Od kolébky do hrobu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21305/bmid_punisher-max-od-kolebky-do-hrobu-sqg-21305.jpg 4 86 86

Punisher série

>

Punisher MAX série

0. díl

Mafií ovládané newyorské předměstí. Smrtí páchnoucí džungle Vietnamu. Přísně střežená věznice. Svět po atomové katastrofě. Co mají všechny tyto věci společného? Punishera. Kniha Od kolébky do hrobu je soubor čtyř masivních Punisherovských speciálů, mapující celý jeho život, od dětství až po jeho poslední chvile. Každý z příběhů měl na svědomí jiný slavný malíř a všechny samozřejmě napsal sám Garth Ennis.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
15.05.2023 5 z 5

Ilustrace se povedla ani o vulgarismi není nouze

Norri
19.09.2022 4 z 5

Musím říct, že jsem trošku zklamaný. Ani vlastně nevím, co jsem od tohoto nultého dílu čekal, ale určitě ne tuhle nesourodou sbírku povídek. Ve výsledku to ale vůbec není špatné.
První příběh nás přivádí na základnu Valley Forge ve vietnamské džungli. Chtělo by se říci, že rozvádí to, co jsme dostali v knize "Valley Forge, Valley Forge" ve formě úryvků z fiktivní knihy. Avšak komiksový příběh "Zrození" vznikl jako první a až podle něj vznikly ony knižní stránky. To je poměrně zajímavé, protože více mě bavila ta textová forma. Možná proto, že jsem ji četl jako první a ten celkový obraz tam vznikal postupně ze střípků v rozhovorech. V komiksu "Zrození" je to všechno najednou a působí to jako komiksová adaptace. Musím říct, že mě to nebavilo. I proto, že jsem věděl, jak to dopadne. Jediné, co je zde zajímavého, je to, že Frank Castle byl zabijácký psychopat už před masakrem ve Valley Forge. Kresba je zde pěkná, ale Frank vypadá na každém obrázku jinak a to mi dost vadilo.

Druhý příběh "Tygr" se odkazuje ke stejnojmenné básni Williama Blaka. Vrací se k Frankově dětství, ve kterém získala první obrysy jeho nenávist k mafii a zřejmě také jeho sklony k nezbytným definitivním řešením. Kresba mě moc nebavila.
Příběh "Cela", to je úplně jiné kafe. Má skvělou atmosféru i kresbu. Účty musí být splaceny a Franka s jeho osobní vendetu nezastaví vůbec nic. Ani nejstřeženější vězení.
Nezastaví ho dokonce ani totální jaderná válka. Vždycky totiž zbývá ještě někdo, kdo si zaslouží zemřít. Povídku "Konec" si střihl Richard Corben a pro mě je to jeden z jeho nejlepších komiksů.


wullcann38
18.10.2021 5 z 5

Sakra jo!, takhle měla skončit hlavní série, která končila (minimálně pro mě) zklamáním.
Za mě:100%

Arkagas
19.04.2020 4 z 5

Taková skvělá, nenáročná oddechovka na 2 hodiny čtení. Ilustrace skvělé, protkané už i fotografiemi z filmu. Styl vyprávění i přesto, že se jedná o komiks skvělý, nemám co vytknout :)

TimeLord
08.06.2019 4 z 5

Skladalo sa to s troch príbehov. Najviac sa mi páčil ten druhý, kde Punisher spomínal na svoje mladé roky. Ďalšie dve boli v pohode.

dexterman
10.01.2019 5 z 5

Toto je ten pravý punisher . Krásná kresba která opravdu bere dech . Snad ještě líp než kresba jsou na tom samostatné příběhy . Je pravda že zrovna ten první na mne neudělal velký dojem . Chápu však že se někde muselo začít . Pak už to jelo jako po másle . Proto toto veledílo nemohu hodnotit jinak . Tímto je celá serie za mnou . I když se mi někdy kresba úplně nezamlouvala , tak jsem s Frankem strávil několik opravdu dobrých dní . Celou serii hodnotím kladně a všem ji doporučuji . Ennis je prostě machr .

OldaB
01.01.2019 5 z 5

Sborník nejrůznějších příběhů jsem četl vícekrát a vždycky mě to dostane. Asi to bude tím, že jsem punisherovský fanoušek. Možná ne úplně pro nováčky, ocení spíše ti, co mají více načteno.

izfnp
23.11.2017 5 z 5

Moje prvé stretnutie s komiksovým Frankom Castlom. Výsledok? Hltala som každú stránku. Novely dokážu extrémne šikovne poľudštiť neľudské činy, a i keď z hrôz na stránkach mrazí, Punisherovi nejde v jeho brutalite nefandiť.

Disease
15.09.2017 3 z 5

Poněkud nevyrovnané, ale i tak v pohodě.

Hadati
14.08.2017 5 z 5

První příběh vypráví o tom, jak si Frank Castle užíval válku ve Vietnamu. Objevují se zde náznaky toho, co se z něho může v budoucnu stát. Kvalitní je příběh i kresba, která je i nádherně kolorovaná. Povídka Tygr pak vypráví o dětství Franka Castla, nebo spíše o tom, co se odehrávalo v jeho okolí v Brooklinu, kde vyrůstal. Kresbou mi dost připomínalo příběhy vycházející v Kometě. V povídce Cela se pak Punisher dobrovolně nechá zavřít do vězení, aby pokračoval ve své osobní vendetě. Kresba tohoto třetího příběhu mi nevyhovovala, protože byla dost tmavá. Poslední povídka pak byla ryzí sci-fi v postapo budoucnosti, kdy si to jde Punisher vyřídit s posledními zločinci na světě. Kresba podobná druhému příběhu. Přestože se nejednalo o tradiční vyprávění, všechny povídky mají něco do sebe a jsou zajímavé. 90 %

jaroslaf2941
15.12.2015 5 z 5

výborné uzavření výborné série. Punisher max jede zkrátka opravdu na MAX. O vulgarismy, erotiku a brutální, explicitní násilí tu opravdu není vůbec nouze.

Muchyc
13.09.2015 5 z 5

Nádherné ilustrace a temné příběhy, které mohu jen doporučit.

3DD!3
21.08.2013 5 z 5

Čtyři klíčové momenty v životě Franka Castla. Chvíle, kdy to nebyl tak úplně PUNISHER, jak ho známe. První mapující jeho poslední dny ve Vietnamu nesou téměř Faustovskou patinu, když s ním temnota uzavře dohodu. Druhý kus je ještě starší vzpomínkou, na dobu kdy to byl ještě malý chlapec, který rád četl a miloval poezii. Třetí příběh v dokonalé Larosově kresbě, je příběhem té nejděsivější pomsty. Promyšlené, pomalé a přesné. Konec v nepříliš vzdálené budoucnosti, je pak děsivou tečkou rámovanou jadernou válkou a zaslouženou smrtí lidského pokolení. Z poslední stránky až mrazí. Ennis bravůrně vystihl podstatu charakteru, dohromady dávají všechny čtyři příběhy lidský rozměr fanatickému vraždění. Stojí za přečtení.