Krvavá magie

Krvavá magie https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485121/bmid_krvava-magie-HPZ-485121.jpg 4 106 18

Půlnoční kroniky série

< 2. díl >

Od té doby, co Cain ukončila svůj výcvik jako Blood Huntress, stalo se jejím úkolem chránit obyvatele Edinburghu před upíry a jinými temnými příšerami. Své zaměstnání bere vážně, pracuje precizně a dodržuje pravidla lovců, a je přesným opakem Wardena Prinsloa, který si dal za úkol najít vraha svého otce a zničit ho. Cain a Warden si už téměř nedokážou představit, že ještě před třemi lety byli spolubojovníky, kteří si vzájemně bezvýhradně důvěřovali. Až příliš velké jsou dnes rozdíly mezi nimi, příliš těžká bolest poté co se navzájem zranili. Ale návrat upířího krále Isaaca jim nedá jinou možnost než spolu začít znovu pracovat.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Red
Originální název:

Midnight Chronicles: Blutmagie , 2021


více info...

Přidat komentář

cherubinka
včera 5 z 5

Nejsem asi cílovka toho druhu literatury, možná proto mě to o to víc uchvátilo :-). Čte se to samo, strhující děj, humor... Možná trošku moc postav, než se člověk zorientuje a vzpomene si na postavy původní, ale vzadu jsou vysvětlivky kdo je kdo a ke které skupině lovců patří a co umí, což je fajn. Už se těším na třetí díl.
Jen bych, dle toho co hlavní postavy zažily a umí, jim hádala tak o 10 let víc než jim má být :-)

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Druhý díl mě překvapil tím, že jsou zde nový hlavní hrdinové ale překvapil mě příjemně. Vydáváme se do nového města kde poznáváme novou základnu lovců. Setkáváme se zde s Cain, která je blood huntress, a svojí práci bere opravdu vážně. Dále tu máme Wardena, který je opak Cain a děla si vše po svém. Mají společnou minulost a teď se znovu setkají. Dále se zde potkáváme i s postavami z prvního dílu, takže se nám parta rozrůstá. Kniha se četla sama, je tam ještě trochu více akce než v prvním díle což chválím. A jdeme na další díl, uvidíme čím nás překvapí.


DreamerX9
18.08.2023 2 z 5

#spoilery
Nové postavy mě překvapili až jsem si říkala jestli jsem si nespletla sérii je zvláštní když autorky nedopíší děj prvotním postavám ale vlastně stále je tam zmiňují aby se jejich dej vlastně nikam neposunul. Upíři tu nejsou nějak zvlášť originální alespoň ne tak jako v předchozím díle. Co se týče Cain a Wardena tak za mě měli jiskru ale ty předešlé mi sednuli nějak víc. Navíc vlastně spíše než schopnosti a fantasy bytosti je zde spíše řešen jejich vztah ze začátku mě to bavilo ale pak to zklouzlo do klasiky. Tohle byla průměrná fantasy kde se za mě téměř nic poutavého nedělo a celkem to byla I nuda. Pak pár Kapitol na konci ale jinak průměrné klišé pokračování jsem a říkám si kromě toho jak to vztahově dopadlo s Cairden zda bylo v druhém díle něco nezbytného pro pokračování?
Ale jsem zvědavá na Roxy a pana záhadného tak dám šanci dalšímu dílu:)

Holubka
17.08.2023 5 z 5

Tento díl se mi líbil o něco víc než první. Kniha se četla úplně sama. Cain jsem si oblíbila o něco víc než Roxy. Určitě sáhnu po dalším dílu.

Ann98
07.08.2023 5 z 5

Nikdy jsem si nemyslela, že u fantasy příběhu budu někdy brečet. Ani v tom nejdivočejším snu.. ale nereálné se stalo skutečností.
Tentokrát v režii Laury Kneidl. No.. vůbec nevím, co napsat. Musím to v sobě vstřebat.
Příběh se četl sám. Každý kapitola, každá stránka, každý odstavec, každý věta mě nutila číst dál a dál. Skladbou je to úplně něco jiného než předchozí díl, je to celkem logické, když každý měla ve své režii jiná autorka. Odpadlo tu to nepřeberné množství popisných scén. Což je rozhodně plus.
Akce, napětí, nečekané zvraty, ale i překvapení .. od první stránky až po poslední.
Možná, co by si zasloužilo menší výtku, tak jsou postavy. Tím, že každý díl napsala jiná autorka, tak mi přišlo, že v každém dílu postavy působí trošku jinak. Jak kdyby se autorky zapomněly domluvit na jednom konkrétním vyobrazení postav. Například Warden na mě působil jinak v prvním díle a jinak tady. Takové jedno malé mínus na celé knize.
Jinak, líbilo se mi, že Roxy se Shawem nezmizeli ze scény, jen byli upozaděni. Zprvu mi to přišlo líto, ale Cain a Wardena si prostě zamilujete. Stal se z nich jeden z mých nejoblíbenějších loveckých párů. Krásně se doplňovali a krásně to mezi nimi jiskřilo.
Já ten svět prostě miluju. Miluju ty postavy, ať už v Londýně, Paříži nebo Edinburghu. Líbilo se mi, že dějová linka byla zaměřena spíš na blood huntery a tím pádem se hlavními monstry stali upíři.
Co byl pro mě emoční masakr, tak konec. Ten jsem rozdýchávala hodně dlouho.
Moc se těším na další díl znovu v hlavní roli s Roxy a Shawem.

krevetka79
16.07.2023 5 z 5

Skvělé pokračování série...
Nelehké osudy další dvojice a jejich kolegů.
Akční, napínavé a vážně poutavě napsané.
Těším se na další díly.

Peetullka
12.02.2023 5 z 5

Tato dvojice Cain a Warden mi hodně sedly. Tento díl akčnější a vůbec lepší. Uvidíme co přinese další díl, kde se vrátíme k Roxy a Shawnovi.

Ainyska
22.01.2023 4 z 5

Tak tento díl byl rozhodně akčnější než ten první. Jsem zvědavá, jak tohle bude pokračovat.

Nina291
21.12.2022 4 z 5

Musim říct že jsem se asi do poloviny nudila a nechtělo se mi ve čtení pokračovat. Vydržela jsem a dobře udělala. Za mě docela dobrý. Uvidíme co další díl přinese.

pollyn
01.09.2022 3 z 5

Nečekala jsem úplně novou dvojici, spíš pokračování té staré známé z jedničky, ale nevadí. Tentokrát byl příběh ucelenější, postavy lépe charakterizované a mělo to spád celou dobu. Pořád bych knihu řádila mezi průměrnou, ale baví mě ta vzestupná tendence tak se nechám překvapit dalším dílem :)

rampapa
11.07.2022 5 z 5

Nádherný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

MaláKnihomolka
20.05.2022 4 z 5

Krvavá magie, druhý díl Půlnočních kronik, který napsala Laura Kneidl se mi líbil o dost víc než Ve skrytu stínu, jež napsala Bianca Iosivoni. Přiznávám se, že s jejím stylem psaní si příliš nerozumíme, jenže mě zajímají osudy všech postav a proto hodlám v sérii dál pokračovat i v jejích knihách.
Neubráním se však srovnání s knihami Cassandry Clare, jejíž série o Lovcích stínů prostě miluju a nedám na ně dopustit. Dost věcí je tu právě podobných a ač je svět zajímavý, stejně jako postavy, Cassandra v tomhle za mě umí chodit lépe.
I když teda zvrat na konci Krvavé magie mě lehce šokoval a neměla jsem daleko k slzám. Skvělé prostředí Edinburghu, kam se příběh perfektně hodil. Pokud máte rádi příběhy s upíry, pak se vám Krvavá magie bude líbit. Stejně jako postavy, z nichž jsem si oblíbila většinu. Cain s Wardenem mi sedli o něco víc než Roxy a Shaw. Jen musím zmínit, že se mi lehce pletli Warden a Wayne. Celkově je tu dost postav, plus už je to nějaká doba co vyšel první díl, takže doporučuji využívat glosář na konci knihy.
Těším se na další díl.
4-4,5 ⭐️

Klára798
15.05.2022 4 z 5

Knihu jsem začala číst plna nadšení z prvního dílu. S kapitolami mě však začínala nudit a když už mi zbývalo asi deset posledních, začala jsem číst jen uvozovky a začátky odstavců. Konec knihy mě však dostal a moc se mi líbil
snad jen díky němu má u mě kniha tak vysoké hodnocení. Nedokázala jsem se naladit na hlavní hrdinku, tak mi nesedla.

18LenkA12
13.05.2022 5 z 5

Úžasné pokračování knihy VE SKRYTU STÍNŮ. Každá jednotlivá kapitola nutí číst knihu dál a dál. Čtenář zde najde akci s napětí, ale i nečekané zvraty s překvapení. Už teď se těším až vyjdou další knihy této dechberoucí série. Knihu doporučuji.

romca4180
12.05.2022 4 z 5

Nebylo to úplně špatné ;-).. Jen ten konec mi přišel, já ani nevím :-/..
Ale co mi vadilo, a prala jsem se s tím asi do půlky knihy, byla jména Wayne a Warden.. Vím, že si zase tak moc podobná si nejsou, ale mně se to motalo :-D

bookbug_cz
11.05.2022 4 z 5

Máme tady druhý díl série Půlnočních kronik a tentokrát se psaní ujímá moje oblíbená Laura Kneidl. Kdo má rád romantické příběhy, pak toto jméno určitě zná. Laura má neskutečně čtivý styl psaní, propracované romantické linky a příběhy plné emocí. Ani tady tomu nebylo jinak, i přesto, že se nejedná o čistou romantiku. Krvavá magie je totiž fantasy příběh, ve kterém je ale dominantní složkou právě romantika. Musím přiznat, že mě první díl této série docela zklamal, ale u mě je problém to, že mi nesedí psaní B. Iosivoni, takže do Krvavé magie jsem nakonec šla, a s velkou radostí.
Tentokrát se s lovci upírů přesouváme do nádherného a magického Edinburghu, ve kterém své nebezpečné povolání vykonávají Cain a Warden. Mladá dvojice se před časem rozešla ve zlém, a tak k sobě prvně musí znovu nalézt cestu. Warden už celé tři roky pátrá po králi upíru Isaacovi, který mu pravděpodobně zabil otce a zranil matku tak, že je již celé roky v kómatu a naděje na uzdravení jsou takřka mizivé. Cain jeho bolest, která ho ochromuje a díky které prakticky denně hazarduje se svým životem, pochopí až tehdy, když sama přijde o svého spolubojovníka Julese a touha po pomstě ji zcela sžírá.
Knížka je plná nádherných romantických momentů, ale i tíživých emocí. Nebudete ochuzeni ani o pár akčních bojových scén či vysvětlení tohoto nevšedního fantasy světa, který je zasazen do toho našeho, moderního…Chemie mezi hlavními hrdiny mě bavila a kupodivu nebyla vůbec pitomá. Pro svá jednání měli oba dobré důvody a po celou dobu jsem jim opravdu fandila.
Pokud máte rádi romantiku s nádechem fantasy, tato kniha pro vás může být ta pravá. Můžu s klidnou duší doporučit.

terryaknihy
11.05.2022 5 z 5

Tentokrát nás příběh zavádí do města Edinburgh, což vzhledem k upírům mi přišlo jako výborná volba. Obě postavy mi byly sympatické a ráda jsem se přivítala i s Roxy a Shawem z předešlého dílu. Občas jsem měla problém, že jsem se v množství postav ztrácela, ale pokud jste stejně chaotičtí, tak na konci knihy najdete glosář, který mi hodně na začátku pomáhal :D. Příběh je hezky čtivý a chvílemi dost napínavý. Jsem ráda, že v tomto díle byl poznat styl Laury Kneidl, která umí tu počínající romantickou jiskru krásně a detailně popsat, že se člověk může do postav a jejich příběhu jednoduše vžít. Podle mě je tahle série ideální pro fanoušky Cassandry Clare :).

simona5372
05.05.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila ale musím říct že mě ze začátku nudila, koncem to vinahradila.

Štítky knihy

upíři

Autoři knihy

Bianca Iosivoni
německá, 1986
Laura Kneidl
německá, 1990