Puberťák - Jak se nezbláznit a přežít

Puberťák - Jak se nezbláznit a přežít https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388591/mid_pubertak-jak-se-nezblaznit-a-prezit-9dj-388591.jpg 4 16 5

Jednou ráno se probudíte a je tam. Podivný tvor, kterého nastrčili za vaše děťátko. Má stejné pyžamo a dává si vlasy za ucho stejně jako váš původní potomek. Kdo to ale, do háje, je? To individuum je VAŠE dítě, jen právě překročilo linii neútočení. „Klid matko!“ Na tuhle odpověď si koukejte rychle zvyknout. Ještě včera to bylo zlatíčko, pro které maminka představovala nejvyšší autoritu, a najednou je tu tahle cizí drzá bytost!... celý text

Přidat komentář

byyz
31.08.2022 3 z 5

Ale tak ano, celkem zábavná jednohubka, ačkoliv s něčím souhlasit nemůžu: držkovací období rozhodně začíná dřív než v patnácti a že jsem svým puberťačkám ukázala svoje vysvědčení ze mě rozhodně neudělalo člověka jim bližšího. (Jako mami, tys měla jenom dvojku z tělocviku?!)

ave55
14.02.2022 4 z 5

Jsem prarodič. Zavzpomínala jsem na pubertu dětí a teď prožívám začínající či pokračující pubertu svých čtyř vnuků. No, je furt to stejné. Možná jen trochu dříve.


LejcaS
27.06.2021 4 z 5

Trefné, častokrát jsem se smála a to i poměrně nahlas cestou z práce v dopravním prostředku, ještě, že máme ty roušky na puse:-))) Smích byl možná mnohdy až křečovitý, ten, kdo má doma puberťáka, ten určitě pochopí. S autorkou můžu s většinou situací naprosto souhlasit, právě si tím doma procházíme. Takže vážení rodičové puberťáků... našlapovat kolem ratolesti po špičkách, raději zbytečně neprudit, leccos, co bychom chtěli říci raději spolknout a doufat v brzké vystřízlivění skorodospěláka.

JointlieKat94
11.10.2019 4 z 5

Nejsem rodič, takže nejsem cílová skupina. Ale koupila jsem tuto knihu jako dárek jedný mamině. Má dvě absolutně vybočující dcery v pubertě. :D díky této knize by je mohla brát trochu s nadhledem.

Knihu jsem chtěla přečíst, než jí předám. A tak se stalo. Pubertu už mám pár let za sebou, i když.. no. :) musím říct, že spousta mladých se tak vážně chová, i já to měla stejně. A tady jsou docela dobrý rady, jak s takovým puberťákem zacházet. A taky musím přiznat, že kdyby o této knize měla moje máma tušení, nebo kdyby byla podobná, v době mé puberty, asi bychom spolu vycházely lépe.. a to i teď. Jsem introvert a své problémy jsem neřešila. Už vůbec ne s mámou. Teď mám přítele, který naslouchá a mámu, která o to nemá moc zájem, no možná se trochu polepšila.. :)

Kniha je taková jednohubka, pro mě přečtená asi za hodinku, a pro rodiče přínosná. :) líbily se mi i obrázky od paní Balgové, která má celkem vydařenou kariéru. :)

Jana_Hlus
27.12.2018 3 z 5

První pomoc pro rodiče puberťáků, vtipný, s nadhledem a oddechově psaný text, který pohladí dušičku, když tápeme, jestli je chování potomka normální. Snad jen ta malá světle modrá písmenka na bílém podkladu mi poněkud vadila, přece jenom se dá předpokládat, že cílovou skupinou jsou rodiče puberťáků a ti už nejspíš ve svém věku nebudou mít zrak jako ostříž a luštit málo výrazný text na bílém podkladu ve chvíli rozrušení jim k duševní pohodě příliš nepřispěje:-). Ale na druhou stranu oceňuji barevnost a nápaditost obálky (3/5).

PS. Víte, co to znamená WTF? Já jsem si do přečtení slovníčku v této knížce myslela, že je to BTF:-). Volný překlad: "Co to k sakru je?"