Ptáci na zemi a ryby ve vodách

Ptáci na zemi a ryby ve vodách
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44337/ptaci-na-zemi-a-ryby-ve-vodach-s7c-44337.jpg 3 11 11

Hlavní hrdinka se brání zmechnizované podobě životních vztahů, nesnáší přetvářku, vnitřní vyhořelost a prázdnotu, a proto vyvádí z míry některé lidi, s nimiž přichází do styku.

Přidat komentář

JancaMia
30.06.2022 4 z 5

Po knížce jsem dlouho pátral, marně. Nakonec na mne vykoukla v knihobudce. Mám ráda české predlistopadove romány o ženách pro ženy. Tohle bylo snové, nadčasové. Je mi 37, kniha je určena ženám okolo dvaceti, starší generaci řekne mnohé, mladší bude už nudit (společnost pokročila), pokud se nejedná o vášnivou knihomolku.

helenah
29.08.2021 5 z 5

Když tato knížka před lety vyšla, nedokážu vysvětlit,proč mě tak zaujala. Hrdinka mě dráždila...a hrozně bavila zároveň. Pak zapadla a úplně jsem na ni zapomněla. Nedávno ta knížka nějak vyplavala při probírání knihovny a tak jsem se znovu začetla. Už mi není 20 jako tehdy, je mi 60 : -) ....ale pořád mě dráždí a baví ta zvláštní Kateřina


Nikies
03.02.2021 3 z 5

Kniha se čte poměrně hezky, našla jsem v ní několik zajímavých úvah o životě, určitě se nejedná o plytké dílo, ale abych pravdu řekla hlavní postava Kateřiny Rybářové mi nebyla příliš sympatická a celý příběh byl zakončen otevřeně, což mi u téhle knihy taktéž nesedlo. Ale zajímavá četba to je. Pokud máte taky rádi "popisy každodenního života", tak by se Vám mohla líbit.

vaclav3708
02.01.2021 5 z 5

Velmi mě zaujala už ta anotace a překvapivě to bylo nebývale poutavé čtení. Opravdové, lidské, niterné, intimní...Kateřina Rybářová je jedinečná, neopakovatelná a zajímavá dívka, objeví se, náhle zmizí a vždy za jiných okolností. Dívka, která sama hledá své místo v životě. Okolí se zdá neproniknutelná, nezařaditelná, s hlavou v oblacích, kráčející v jiném světe...žádná tuctová dívka - taková kterou v dnešní době jen tak nepotkáte.
Škoda, že je tahle četba zapomenutá...
Něco podobného už se dneska nepíše a masový čtenář by to označil za bezbřehou nudu.

Doporučuji rovněž knihu Letní kursy ze stejné edice Eva.

jprst
03.01.2012 1 z 5

Pro starší generaci je to ještě možná ke čtení, ale pro ty mladší jen pouhá ztráta času.