Psí Vánoce

Psí Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481683/bmid_psi-vanoce-TMW-481683.jpg 4 79 29

Gossovi jsou na první pohled rodina jako každá jiná, ovšem pod povrchem se všichni potýkají s vlastními, více či méně závažnými problémy. Blíží se Vánoce, když se jednoho dne jejich životy obrátí naruby. Juliana, matka, která od rána do večera jen pečuje o ostatní a zajišťuje veškerý chod domácnosti, vážně onemocní. Ještěže tu je moudrý německý ovčák Winstead a toulavé štěně Ruby, kteří pomohou rodinu stmelit a Vánoce zachránit. Další laskavý, tentokrát vánoční příběh z pera Bruce W. Camerona pohladí po duši nejen každého pejskaře.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Dog's Perfect Christmas , 2020


více info...

Přidat komentář

dennydee
22.04.2024 3 z 5

Nebylo to špatné. Nečekala jsem od toho zázraky a ty se ani nestaly. Oddechové čtení o normální rodince, která se dokáže v čas předvánoční stmelit. Byl to trochu kýč a taky trochu o ničem, ale u knihy jsem si odpočinula.

Emma27
07.03.2024 3 z 5

Podle názvu jsem čekala něco jiného.


Zuzka12627
09.02.2024 2 z 5

Jsem touto knihou velmi zklamaná. Čekala jsem knihu zaměřenou stejným způsobem jako ty předešlé, ale bohužel. Určitě na oddechové čtení je fajn, ale jinak ne.

Sarah11
24.01.2024 3 z 5

Těšila jsem se na milou vánoční oddechovku se psy v hlavní roli a dostala jsem docela slušnou depku, kde se psi vyskytují jen okrajově, což mě šíleně mrzí, protože právě ten psí úhel pohledu je to, co Cameronovy knihy dělá kouzelné a jedinečné. Autor umí psát velmi lehce a čtivě a kniha je poměrně krátká, takže jsem neměla problém ji dočíst, ale zkrátka se mě to nějak nedotklo.
Plusové body dávám za to, jak přesvědčivě vystihl, čím si lidé prochází v různých fázích života, ať už se jedná o nepochopenou teenagerku, která si teprve hledá své místo v životě, vyhořelou matku tří dětí, otce workoholika a nebo seniora, který přišel o svou milovanou ženu a není si jistý, jestli má jeho život ještě vůbec nějaký smysl, to bylo až obdivuhodné. Ale příště bych si přála zase víc psů a méně lidí.

Alix
21.01.2024 4 z 5

Knížka je to milá a dobře se čte, což pro mne znamenalo příjemný relax. Pejsci jsou sice na druhé koleji, ale i jejich role jsou tady důležité, protože oba se snaží ze všech sil, aby jejich pánové byli šťastni, což se i stane. Vlastně všechno dobře dopadne, takže s čistým svědomím dám čtyři hvězdy.

ladyel
09.01.2024 3 z 5

Zvieratá milujem, ale ak mám byť úprimná, niesom nadšencom kníh, kde sú hlavnými postavami. Moc ma to nebaví.
Po tejto knižke som ale siahla, lebo som chcela niečo jednoduché, rýchle, oddychové.

Príbeh o rodine Gossovcov sa rozbiehal veeeeeeeeeeľmi pomaly. Pomaly sme spoznávali jednotlivých členov rodiny, ich zvyky, maniere, nálady. Veľa situácii bolo prerozprávaných z pohľadu ich psa Winsteda, čo bolo milé a zasmiala som sa.
Dej sa poriadne rozbehol v druhej polovici. Nechýbala ani menšia rodinná 'tragédia', ktorá spojila dovtedy viacmenej nefungujúcu rodinu dohromady.

V konečnom dôsledku knižku hodnotím tak, ako som si ju predstavovala - jednoduchá, rýchla, oddychová. S posolstvom o súdržnosti rodiny. A s perfektným dedulom Sanderom a jeho háremom

lenkaabooks
07.01.2024 3 z 5

Sice už máme po Vánocích, ale proč si je nepřipomenout s roztomilým štěnětem na obálce knihy. Starosti jedné rodiny, kdy maminka leží v nemocnici a o rodinu se musí postarat otec s dědou, puberťačka Ello a tříletá dvojčata kluci, kteří jsou jak neřízená střela. Alespoň trochu veselí do rodiny vnese štěně Ruby. Sám příběh byl čtivý, dojmout mě však nedokázal.

Nikola086
31.12.2023 2 z 5

Autor si měl získal svým jedinečným kouzlem psát o psích příbězích, které chytnou za srdce. Psí vánoce však byly úplně krok vedle.
Kniha začala velmi slibně, čekala jsem kdy se na scéně objeví štěňátko a jak bude příběh vyprávěn i z pohledu pejsků. To se však nestalo, max pár vět.
Od poloviny knihy mi přišlo, že autor strašně usekává, přeskakuje, občas mi něco nedávalo smysl a posledních 50 stran jsem dočetla jen z principu.

Adhara
04.12.2023 2 z 5

Ak čakáte typický vianočný gýč, kde sa všetky problémy vyriešia a všetko skončí absolútne dokonale, bez ohľadu na to, aké je to nerealistické, je to kniha pre vás. Ja mám ale radšej uveriteľnejšie príbehy so sympatickejšími postavami - tu mi prekážala hlavne postava Ello, ktorá bola príliš šialená ešte aj na pubertiačku a jej "kamarátky" takisto. Začiatok sa celkom dal, ku koncu to bolo na smiech.

Člobrda271
13.07.2023 1 z 5

Jako pro milovníka celé Psí poslání série, je tohle pro mě opravdu velkým zklamáním. Samotný koncept příběhu není zas až tak špatný a kdyby v knize neměli všichni jenom deprese a problémy tak by to byla i docela dobrá kniha. Ovšem to jak tam mají všichni potíže a špatný zdravotní zdrav tak to docela obzvlášť v této hektické době odrazuje od čtení. Knihu mám doma na poličce a vlastně jí nechci ani dočítat.

Danuše7
02.06.2023 5 z 5

Opět nádherný příběh.

Pavčule
23.05.2023 3 z 5

Moje první setkání s autorem , takže nemám jak porovnávat s ostatními jeho knihami . Za mě oddechová kniha a možná i pro mladší čtenáře . Milý , laskavý příběh .

martisko3
15.03.2023 4 z 5

Pěkná, oddechová četba. Jednu * ubírám za velké množství chyb a překlepů.

Marfulka007
22.01.2023 3 z 5

Kdybych si přečetla recenze dřív, než jsem knihu koupila, asi by se ke mě nikdy nedostala. Takhle jsem ale aspoň neměla velká očekávání a to pomohlo... Je to vlastně vcelku milý příběh o vztazích v jedné rodině a o tom, že se musí stát něco závažného, aby spolu začali komunikovat a našli si k sobě cestu. Konec je lehce předvídatelný a možná moc zidealizovaný, ale to už k některým knihám patří. Bohužel ani psů, ani Vánoc v knize zrovna moc není. Přesto se ale četla dobře a jako příjemná oddechovka, proč vlastně ne...

Luccinda
21.01.2023 4 z 5

Od knížky jsem neměla vůbec žádná očekávání a bylo to jedině dobře. Příběh byl krásný, tohle je zkrátka knížka, která vám vykouzlí úsměv na tváři. Ale zároveň je to i příběh, který po dočtení pustíte z hlavy a za měsíc už ani nebudete vědět, že jste ho četli. To je v pořádku, i takovéhle příběhy stojí za to číst, pokud vám v danou chvíli udělají radost. Já vlastně nemám, co bych knížce vytkla.

I když, jedna věc by tu možná byla. Knížka se sice jmenuje Psí Vánoce, ale pejsků i Vánoc tam bylo zoufale málo. Vzhledem k recenzím jsem na to byla připravená a líbilo se mi to i tak, ale přišlo mi fajn to tu aspoň zmínit.

andy_nejedla
15.01.2023 4 z 5

Knížka se mi četla celkem dobře, každopádně příběh mi přišel dost jednoduchý a chvílemi byly některé pasáže zdlouhavé.

alnahu
13.01.2023 3 z 5

Tentokrát za mě zklamání,smutný příběh ze života -o smrti,nemoci a naději. S vánoční atmosférou má málo společného.Příběh trochu oživí hlavně štěně Ruby a také vlčák Winstead,kteří pomohou rodinu stmelit a zachránit vánoce.Ale i tak se kniha četla docela dobře.

Eliar
01.01.2023 4 z 5

Víceméně se shodnu s předchozími recenzemi. Jedná se o příběh jedné rodiny, která společně musí ustát těžkou situaci, musí spolu začít komunikovat a celkově si k sobě najít cestu. V příběhu se sice vyskytují dva pejsci, ale kdyby z příběhu zmizeli, nic by se tím vlastně nezměnilo. A Vánoce? Na konci knihy je sice čas Vánoc, ale rozhodně se kniha nedá považovat za vánoční příběh. Celkově název a anotace knihy vůbec nekoresponduje s tím, co od knihy dostanete. Nicméně příběh byl velmi čtivý, utíkal, žádné zbytečně dlouhé pasáže, kde se nic nedělo, příběh to byl milý a poutavý, ostatně přečetla jsem ho za jediný večer. Závěr všech dějových linek jsem v průběhu čtení odhadla, ale i tak jsem byla na konci spokojená. Zkrátka milá oddechovka.

Frederique
31.12.2022 2 z 5

Pro mě jako fanouška předchozích Cameronových knih velké zklamání. Psi jsou ve vyprávění zmíněni jen okrajově, jde hlavně o lidi a jejich příběh… Je to napsané čtivě, ale kniha je poněkud tuctová… Už to není ono.
A obrázek na obálce ze shutterstocku je nevhodně zvolený…

inkatenysek
28.12.2022 4 z 5

W. Bruce Cameron patří k mým oblíbeným autorům. Naprosto miluju sérii Psí poslání, Psí cestu a Psí slib a ani jeho další titul, Psí domov nebyl špatný. O to více jsem byla zvědavá na tuto jeho novinku...

Musím se přiznat, že mě hned zpočátku překvapil styl, jakým je příběh napsán. Tentokrát totiž není vypravován z pohledu psího hrdiny, jako tomu bylo u předchozích knih, ale klasicky popisuje osudy lidí. A i když mě to zprvu zaskočilo, tak jsem nakonec byla ráda, že autor zvolil tuto, pro svou dosavadní tvorbu netypickou, formu. Bylo to příjemné osvěžení a bylo mi to asi milejší, než kdyby příběh vypravoval opět pejsek tak, jak jsem očekávala...

Co se týče samotného příběhu, tak ačkoliv se jednalo o vážnější témata jako je vypořádání se se zármutkem po ztrátě blízké osoby, nemocí člena rodiny, kostrbatými mezilidskými vztahy, depresí, porozuměním partnerovi apod., i přesto se mi velmi líbil. Ani mi nevadilo, že v něm pejsci byli tentokrát spíš na vedlejší koleji, i když i zde měli svou roli v napravování mezilidských vztahů a svým páníčkům byli velkou oporou...

Co mi ale trošku zkazilo dojem z celé knihy, byly celkem časté překlepy, místy kostrbatý překlad a celkově takové, alespoň pro mě chaotické a nepovedené zpracování. Občas mi dělalo opravdu problém, zorientovat se v přechodech mezi vyprávěními jednotlivých postav. Brala bych, kdyby byla kniha rozdělena přehledně třeba na kapitoly, nadepsané jmény jednotlivých hrdinů nebo aby za koncem vyprávění o jedné postavě byl třeba nějaký znak a čtenář by tak věděl, že je zatím konec jejího příběhu a následovat bude něco jiného...

Poměrně dlouho jsem přemýšlela a váhala, jestli dát knize tři nebo čtyři hvězdičky, ale jelikož se mi příběh jako takový líbil, tak jsem se rozhodla oprostit od výše zmíněných výhrad ke zpracování a dát mu čtyři hvězdy. Z celého toho příběhu na mě pak ke konci dýchlo i jakoby takové vánoční poselství o naději, o tom, že se nechce nikdy vzdávat a věřit, že vše dobře dopadne. Doporučuji všem, kteří mají rádi trošku složitější příběhy, jakoby ze života, které se mohou stát komukoliv z nás.

Štítky knihy

psi

Autorovy další knížky

W. Bruce Cameron
americká, 1960
2017  93%Psí poslání
2013  91%Psí cesta
2020  90%Příběh Ellie
2018  88%Psí domov
2020  89%Psí slib

Kniha Psí Vánoce je v

Přečtených91x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených4x
Knihotéce117x
Chystám se číst56x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x