První opravdový polibek

První opravdový polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418843/bmid_prvni-opravdovy-polibek-ZQh-418843.jpg 4 308 79

Lacey odjakživa snila o tom, že bude hrát ve filmu. Ale rozhodně si nepředstavovala, že její velký průlom na filmovém poli přijde ve stejnou dobu jako maturita. A i maturita bledne v porovnání s tím, že se musí vypořádat s Donavanem, který se dá popsat dvěma slovy: noční můra. Lacey se tak snaží nějak ustát vzkvétající kariéru, sabotáž přímo na place a taky románek s tím nejnepravděpodobnějším hlavním hrdinou. A rychle zjistí, že někdy se ty nejlepší příběhy odehrají, když se člověk odchýlí od scénáře.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Fame, Fate, and the First Kiss , 2019


více info...

Přidat komentář

Pierette
včera 4 z 5

Moc příjemná knížka, zajímavé prostředí filmu a hezká romantická linka. Hlavní hrdiny si člověk oblíbí a děj dobře ubíhá. Jen mi to občas přišlo spíše pro mladší generaci :)

Ejmy30
06.02.2024 4 z 5

Kasie West píše opravdu čtivé knihy a ani tahle není výjimkou. Jasně, jsou to spíš příjemné oddechovky na jeden dva večery, ale i tak...
Konkrétně tento příběh se točí kolem Lacey, začínající sedmnáctileté herečky, která má ale problémy se školou, a tak jí táta zaplatí doučování.
I když se podle mě jedná o jednu ze slabších westovek, stejně se mi to líbilo. Postavy byly sympatické, zápletka taky fajn a úryvky ze scénáře knihu ještě víc oživily. Na P. S. líbíš se mi to podle mě nemá, ale stejně to stálo za to.


PetraBery
13.01.2024 3 z 5

Jeden ze slabších kousků této autorky, příběh z filmového prostředí. Ale pořád je to milá oddechovka, která se dobře čte, stejně jako jiné díla Kasie West.

TerryDee
01.12.2023 2 z 5

Popravdě, tohle bylo pro mě velké zklamání. Knihy od Casie West mám ráda a její příběhy se mi vždy líbily. Ale tady bohužel neklaplo vůbec nic.

Příběh mě vůbec neoslovil. Přišlo mi to slabé a svým způsobem nezáživné. A i postavy mi byli celkem nesympatické, především pak Lacey. S tou jsem měla velký problém. Na můj vkus se chovala dětinsky a sobecky. Jako by nikdo jiný neexistoval než ona sama. Jediný, kdo mi sedl, byl Connor, který působil milým dojmem. Byl to typ člověka, ktery pomůže, poradí a zachrání. Díky němu to bylo snesitelné.

marky_m
25.07.2023 4 z 5

Mám ráda knížky od této čtenářky a ani tahle mě nezklamala. Byla teda o trošku slabší ale bavilo mě to, dobře se to četlo, prostředí bylo zajímvé, takové nevšední a i postavy byly sympatické. Zápletka byla taky zajímavá a to, jak to dopadlo s Donavanem sem vůbec nečekala ale mile mě to překvapilo.

E.T.007
23.05.2023 4 z 5

Autorka opäť nesklamala. Zaujímavé filmárske prostredie a postavy, ktoré si skrátka obľúbite. Našlo sa tam síce zopár zdĺhavejších pasáží, ale príbeh ma v konečnom dôsledku zaujal.
Veľmi sa mi páči, ako autorka dokáže vytvoriť príbeh bez akýchkoľvek klišé a že všetky situácie a rozhovory plynú tak prirodzene. No... Kasie má proste talent. :)

Lenka2533
11.10.2022 5 z 5

Tohle je fakt povedená westovka! Strašně se mi líbilo filmařské prostředí a zápletka. Romantická linka byla taky krásná, postavy mi byly sympatické.
Knížka mě moc bavila, knížky Kasie West mám moc ráda a tato nezklamala.
5/5 ⭐

kimChristopher
06.08.2022 4 z 5

Úžasná knížka. Líbilo se mi téma, kde se většina příběhu vyvíjela - film. Zápletka byla taky fajn a kniha díky ní byla napínavější. Rozzuzlení bylo takové nic moc, mohlo to být víc rozebrané a rozepsané, proto za to dávám jednu hvězdu dolů. Naopak se mi líbilo, jak na konci každé kapitoly byl útržek ze scénaře. Doporučuji!!

jitka_dankova
03.08.2022 4 z 5

Roztomilý příběh o lásce pro náctileté. Mám ráda, jak jsou hrdinky Kasie West různorodé, tahle byla trošku ztřešťěná, docela akční a upovídaná. Taková zajímavá začínající herečka, která se ještě do nikoho nezamilovala. Až doposud. Celý příběh se nesl v příjemném duchu, možná až krapet nudném, co se týká romantiky a jiskření mezi hlavními postavami. Nečekala jsem, že tam bude detektivní zápletka. Sečteno podtrženo, jde sice o slabší knihu od Kasie West, není v ní žádné hlubší sdělení, ani nějaká zásadní zajímavá romantická linka, ale stále jde o příjemné nenáročné čtení třeba na léto.

Lucynell
08.07.2022 4 z 5

Knížky od Westové se mi vždy líbily, jsou to krásné oddechovky a i přesto že mi tato kniha přijde o něco slabší než její jiné, je pěkná a dobře se čte.

KateTheBlogger
05.07.2022 4 z 5

Přes počáteční potíže, kdy jsem se nemohla do příběhu začíst a naplno ponořit, se mi kniha vlastně líbila. Je to první westovka, kterou jsem četla a rozhodně ne poslední.

Karola050716
18.04.2022 3 z 5

Slabšímu hodnocení tady na databázi jsem úplně nevěřila, ale ono to fakt sedí. Westovka je pro mě sázka na jistotu, zatím jsme si s autorkou nerozuměly jen jednou, což byla přijatelná odchylka. Tentokrát to není úplně špatné, čte se sama jako vždycky, ale nějak mě nechytla za sdrce, jako bych ten vývoj vztahu ústřední dvojice nějak nepostřehla a naráz konec. Plusem je, že kdo si nepřečte anotaci, tak na začátku opravdu neví, kdo bude ten osudový kluk, ale jinak od autorky spíše slabší kousek.

Vjeerus
07.04.2022 4 z 5

Krásná oddychovka na zpříjemnění pošmurných dní a nebo někam na dovolenou. Prostředí natáčení filmu bylo zajímavé a přiznávám, že mě autorka trochu nachytala, s kým tedy má hlavní hrdinka skončit. Tak nějak jsem se začátku myslela, že to bude hodně divná hate romantika, ale nakonec to dopadlo mnohem líp.
Pokud jste již četli něco od autorky, moc Vás kniha nepřekvapí, ale na druhou stranu přesně víte, do čeho jdete a někdy člověk něco nenáročného potřebuje.
Baví mě vždy originálně vymyšlené prostředí, kde se příběh odehrává a různé charaktery hlavních hrdinek - od těch tradičnějších holek, až po ty méně časté.

janka2000
03.04.2022 3 z 5

Tahle westovka pro mě byla zklamáním. Neseděl mi příběh posazený v prostředí natáčení filmu, ani jsem nějak necítila, jak se hrdinové zamilovali.
Kniha účel splnila, zpříjemnila mi večer, ale Kasie má mnohem lepší knihy.

naty_z_knihy
11.03.2022 5 z 5

Klasická Westovka, která chytne a nepustí, dokud člověk nepřečte poslední stránku. Příběh z prostředí natáčení filmu byl neobvyklý a já se u toho skvěle bavila, bylo fajn zažít prostřednictvím hlavních hrdinů natáčení a vše, co s ním souvisí. Donavan mi zpočátku lezl na nervy, ale pak jsem si ho neskutečně zamilovala. Skvělé byly vložené scénáře, krásně knížku oživily. A plusové body má autorka i za epilog a hezké věnování. Kniha měla jedinou vadu - přečetla jsem ji moc rychle. :)

Adel822
01.01.2022

Knihy od Kasie West miluju četa jsem už skoro všechny a i když jsou si všechny velmi podobné a většinou už od začátku víte jak dopadnou tak je moc ráda čtu. Po těchto knihách sáhnu vždy když chci něco milého a oddychového. Vždy jsou čtivě napsané a mám skoro vždy jistotu že mně příběh bude bavit. Na této knize mně bavila jak romantická zápletka tak prostředí z natáčení filmu které autorka nádherně popsala. Také tu je lehce kriminální zápletka která mně také velmi bavila a která romantický příběh posunula o něco víše. Bohužel jsem pachatele odhadla hned na začátku a na konci mně to proto nepřekvapilo, myslím že to autorka mohla udělat více nenápadně.

katka-kacav3318
20.12.2021 4 z 5

Skvělá oddechovka. Z toho plyne, nečekejte od toho nic světoborného. ALEEE na zahnání čtecí krize suprovka :)

Mondaika
27.11.2021 3 z 5

Úplně nevědomky jsem po knize láska a jiné úkoly, kde byla hlavní hrdinka Abby šáhla po takzvané sériovce pokračování.... Kniha je pohodová... Plážová, oddechovka.... Neurazí, nebudete z toho úplně slintat..., ale rádi si ji přečtete.

ZNellyZ
14.11.2021 5 z 5

K West jsem se vrátila nevědomky vrátila po dlouhé době, jelikož poslední dobou zažívá velkou popularitu. Až teď jsem zjistila, že některé knihy které jsem četla jsou právě od ní a díky propagaci ostatních se na ně zapomíná. Tato kniha byla zajímavá hned z několika hledisek. Ačkoliv by kniha mohla být spíše pro mladší, mě bavila. Bylo to vtipné, svižné, malá detektivní zápletka byla taky super a přiznám se, že pachatele jsem hádala špatně. Postavy byly sympatické a celá kniha se nesla v určité lehkosti, která by mě 100% vytáhla ze čtecí krize.

TimetoStyle
14.06.2021 5 z 5

Tohle je moje v pořadí už šestá knížka od této autorky. Jako první jsem od ní četla P. S. Líbíš se mi a ta je pořád na smyšlené bedně první. Myslím si, že ji už žádná nepředčí, protože je podle mě nejlepší. Na druhém místě je Po tvém boku, která se mi líbila taky hodně.
Po dočtení mám zase takový hezký pocit jako pokaždé, když dočtu knížku od Kasie. Mám tak nakažlivě pozitivní náladu, že to je pro okolí až otravné :-D Ale já ty její příběhy prostě miluju, mám pocit, jako bych byla hlavním hrdinou a prožívala to spolu s nimi.
V této knížce je hlavní postava pojmenovaná nezvyklým jménem Lacey, které jsem dřív neslyšela. Hned ze začátku mi sedla, dokázala jsem se s ní ztotožnit skoro pokaždé.

„Každý musí nějak začít a tohle prostě byl můj start.“

Mám ráda, když je v knížce věnování, epilog a taky poděkování. Všechno v této knížce bylo, proto dostala plusový bod. Musím ocenit vložené části scénáře, krásně děj oživovaly a přidaly mu trochu až hororovou atmosféru. Těšila jsem se, až se tam zase objeví. Ke konci se objevila jedna scéna, která se týkala Lacey. Bála jsem se stejně jako ona :-D Nemohla jsem přestat dál číst, musela jsem se dozvědět, jak to bude dál. Hrozně ráda bych tuhle knížku viděla zfilmovanou, byla by sranda pozorovat, jak by Lacey vypadala v kostýmu zombie.
Knížku můžu doporučit všem, kdo si chtějí při čtení odpočinout. Během čtení se budete culit, ale i tak budete chtít vědět, jak to nakonec dopadne.