Protiúder

Protiúder https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480103/bmid_protiuder-XwP-480103.jpg 4 33 5

První linie série

< 6. díl >

Ozbrojené síly Země, zastavily postup Dlouhánů a vyhnaly jejich lodě ze Sluneční soustavy, ale Andrew Grayson to jako vítězství nevnímá. Na Marsu ho čeká lov dvacetimetrových mimozemšťanů v jejich podzemních úkrytech, které děsivým tempem ničí vojáky i jejich vybavení. A pro kolonie mimo Sluneční soustavu jsou Dlouháni stále stejnou hrozbou jako na začátku. Jak to chce Země změnit? Nové moderní lodě a zbraně navržené k pronásledování a zabíjení Dlouhánů, které našim armádám umožní srovnat síly s hrozivým nepřítelem. Graysona a Halleyovou, jeho manželku, nyní čeká břímě velitelských povinností a odpovědnosti za víc než jen za své vlastní životy, protože opět stojí v čele nové fáze války. Jenže Dlouháni mají své vlastní plány… a ve válce nepřítel nečeká, až se na něj připravíte. Andrew je znovu vržen do chaosu a násilí války s nemilosrdnými mimozemšťany a musí se postavit dani, kterou si nekončící konflikt na všech vybírá, a vysoké ceně, kterou platí za přežití.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Points of Impact , 2018


více info...

Přidat komentář

kuSty
28.09.2022 5 z 5

Za mě povedený díl, ikdyž neměl tolik akce jako předchozí.
A umím si představit, že by byl poslední :-)

Franc
22.01.2022 3 z 5

V podstatě stejné jako díly předchozí. Akce, příprava, akce. Hlavní hrdina mezi akcí opět zpytuje svědomí, lituje věcí, které nezmění, vrtá se ve svých nočních můrách. Nezpochybňuji, že takové věci mají v příbězích své místo, ale musí se tak dít s mírou. A nemohu si pomoci, s touto mírou autor prostě pracovat neumí.

Jinak po urputném boji na Marsu návrat na známá místa působil osvěžujícím dojmem. Závěrečná část knihy měla šmrnc. Stejně jako v předchozích dílech heroické výkony skončí vítězstvím, nevítězstvím, nechávajíce autorovi otevřené dveře pro další díl.

Už by to chtělo zakončit, pomalu ale jistě se z toho stává jízda na kruhovém objezdu, kdy každé kolo je stejné. Nechci autorovi křivdit, ale pokud sérii neukončí, nepřijde s něčím novým, bude to brzy "nuda".


biki
31.10.2021 4 z 5

Autor se zde bohužel vrátil ke schématu knih, které předcházely minulému dílu. Na začátku je sice krátká akční kapitola na Marsu, kde jde Andrewovi opět o krk, ale jinak je zhruba první polovina knihy značně rozvleklá. Já vím, sžívání se s vybavením zbrusu nové lodě, s novými bojovými prostředky, s novými kolegy, to vše je jistě důležité, ale přece jen to autor mohl trochu zkrátit. Naštěstí v bojových akcích na orbitě Nového Svalbardu a pak na jeho povrchu se autor zase vrací do své obvyklé dobré formy.
Na rozdíl od předchozího komentáře se domnívám, že duševní rozpoložení hlavních hrdinů není v příběhu vůbec na závadu a je docela logické - únava z dlouhotrvajících bojů, ztráty spolubojovníků, ale i frustrace z patové situace, kdy ani po tak dlouhé době není na obzoru nějaké zásadní řešení. Navíc se tohle vše může i podílet na dalších zápletkách (na stránkách autora jsou uvedeny ještě nejméně dva další díly). Tak uvidíme.

Tazz1
08.10.2021 4 z 5

Na podobné emocionální výlevy, které zde autor tentokrát předvádí, na ty jsem opravdu nebyl zvědav. Ne u tohoto typu literatury a na úkor akce. Nějaké bolístky, které si hrdina nese, ty ať si nechá do červené knihovny. Snad to byl ojedinělý exces a zase se to vrátí do původních kolejí. Dal bych tři hvězdy ale nová loď a bojové obleky si hvězdu navíc zaslouží.

Ládja
28.09.2021 2 z 5

Tentokrat slabé. Zbytečně roztahnutý začatek a te ajce take nic moc...2*

Autorovy další knížky

Marko Kloos
německá, 1971
2017  83%Smlouva na život
2017  82%Evakuace
2018  82%Blokáda
2020  84%Dezerce
2021  75%Protiúder

Kniha Protiúder je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce53x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x