Propast mezi námi

Propast mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510504/bmid_propast-mezi-nami-lVt-510504.jpg 4 119 32

Donna může mít všechno. Jediné, co za to její otec žádá, je, aby se věnovala baletu a chovala se vzorně na obchodních jednáních s jeho klienty. Jenže balet už jí nepřináší žádnou radost, jen bolest, a být blyštivou ozdobou večírků ji nenaplňuje. Nechce žít naoko bezstarostný život bohatých, a tak radši studuje, aby v životě našla uplatnění. Jenže je toho na ni moc. Ráda by své trápení sdílela se svým nastávajícím, ale ten na ni věčně nemá čas. Sebastian nemá nic. Od rána do večera musí pracovat, aby uživil rodinu a odpykal si nezasloužený trest. Pro své tři sourozence by se rozkrájel, i když suplovat roli otce je pro něj mnohdy vyčerpávající a nevděčný úkol. O pořádném vzdělání a drahých věcech si může nechat jenom zdát, ale nevadí mu to a má svůj život rád. Proto to poslední, o co by stál, by bylo zaplést se se snoubenkou svého úhlavního nepřítele.... celý text

Přidat komentář

snilek.holka
14.04.2024 4 z 5

Zatracena laska nasadila látku dost vysoko. Takže vedle ni je tohle jako chudý příbuzný. Ale špatný to urcite nebylo . Styl psaní mě strašně baví, čte se to prakticky samo a to kam se posouvají postavy je skvěle

anettaUjUK
09.01.2024 4 z 5

Přiznávám, že mě obal knihy moc nezaujal, ale anotace už ano. Česká autorka, co nepíše o českém Pepíkovi? Super! Tak to mám ráda.
Děj mě vtáhl, přiznávám, ačkoliv mi pár věcí nesedělo. Styl psaní 4* a děj 3*
Od autorky si další knihy určitě přečtu a to musím konstatovat, že jsem dost náročná ;-)


Šajler
02.01.2024 2 z 5

Asi jsem to měla číst jako mladší. Moc mi nesedl styl psaní, chvílemi jsem totiž myšlenkami z děje utíkala.

Adele02
26.12.2023 4 z 5

Wow. (Bylo by to capsolockový wow, kdyby se na konci stalo to, co jsem užuž překvapená čekala, že se stane.) Poslední dobou mám štěstí na knihy, které mě překvapí.
Propast mezi námi se zpočátku zdála jako typická NA vztahovka, ale brzo se to nečekaně rozjelo. Donnu jsem dost dlouho neměla ráda (což ale asi bylo cílené, ostatně nakonec podstoupila jistý vývoj), Sebastian mi sedl hned (a v určitých ohledech mi na „NA borce" přišel taky dost netypický), bavilo mě to a od určité chvíle jsem byla sakra zvědavá, co se stane, jestli se to nějak netradičně přetočí a podobně. Za mě super!

monika0181
17.12.2023 4 z 5

Pohádka pro dospělé. Jak jinak hodnotit. Reálnost toho, že se tohle stane je téměř nula. Ale dobře svižně se to četlo, děj plynul s lehkostí. Ovšem ta konečná zápletka byla v tom všem psána jako pěst na oko, její zpracování mi fakt drhlo. Ale byla jsem překvapená čtivostí, i když mě příběh nepřekvapil, na židli neposadil, ale jeho zpracování přesvědčilo, že chci vzít do ruky i další knihy autorky.

TVer
27.11.2023 1 z 5

Nafrněná naivní holka fňuká a lituje se, namlouvá si, že její snoubenec není totální debil a pak se zaplete s chlapem, který je o dost chudší než ona a smrdí po tabáku (co ji ale vadí jednou a pak už nikdy) aby se celá kniha pak zvrtla v nějaký mafiánský zlý film.

Tess_BooksNerd
16.11.2023 5 z 5

Ačkoliv jsem zarytý fanoušek YA a fantasy žánru, nikdy neodolal i nějaké té romantice. Respektive snažím se rozšiřovat si obzory a brouzdat I do jiných žánrů. Toto pro mě bylo příjemné oddechové čtení. Ačkoli mě příběh nedokázal vtáhnout jako u knih se štítkem fantasy, kniha mě velice bavila. Dva lidé z úplně odlišných světů v sobě nakonec najdou pravou lásku a i přes všechny překážky a rozumné důvody proč by to nemohlo fungovat, se svět zalije v teplém světle happyendu. :)

Tesaknihy
01.10.2023 3 z 5

Příběh mi okamžitě připomněl film Let´s dance. Jako bych to znovu četla. Bylo to zajímavé oddechové čtení. Kdo má rád tyto příběhy, určitě knihu zkuste. Ten konec byl hodně rychlý a neuškodilo by o pár stránek víc.

Yanny
18.09.2023 4 z 5

Příběh od české mladé autorky, který se odehrává v L.A. A dokonce si troufám tvrdit, že mi připomínal romány od Colleen Hoover?
O téhle knížce jsem se dozvěděla až na knižní akci Bookstorming a okamžitě mě zaujala. Už jsme totiž tou dobou měli koupené letenky do Los Angeles a já jsem hledala čtení, které se tam odehrává. Takže mi to nahrálo perfektně do karet a knížku jsem si s sebou do Ameriky opravdu vzala a rozečetla ji už v letadle.
Nebyla to pro mě úplně jednohubka, ale musím říct, že mě fakt hodně bavila!
Až jsem překvapená sama sebou, protože byla plná naprosto okatých klišé a já se vlastně nedivím, že ji lidé dávají jen 3 hvězdičky ale já ne. Já dávám 4 hvězdičky a bez mučení přiznávám, že to na mě fungovalo tak, jak mělo. Totální guilty pleasure, u které si samozřejmě chcete často plácnout do čela, ale žere to i s navijákem?
Ano, samozřejmě mě hodně ovlivnilo to, že jsem si dokázala představit to prostředí (ačkoliv tam toho města zas tolik nebylo a to byla rozhodně škoda) a navíc jsem tu knížku dočítala doma, takže jsem se tam duchem opět vrátila a to umocňovalo to, jak mě to bavilo
Moc mě bavil ten námět propast mezi bohatými a chudými je totiž v L.A. fakt veliká a byla jsem toho svědkem, když jsme tam vlastně byli za chudé příbuzné i my a jenom valili oči na ty ceny v supermarketech
Moc jsem si taky užívala tu okatou pitomost a nafrněnost hlavní hrdinky a její nejlepší kámošky. Pak jsme se jako průměrní lidé zastavily ve Starbucks a objednaly si dvě velká frappucina To jsem se fakt pobavila!
Bavilo mě to jiskření mezi hlavními hrdiny, popisy rozdílných světů a vlastně i ta divoká zápletka na konci.
Dostala jsem co jsem chtěla. Otázka, jak by mě knížka bavila, kdyby to nebyla záměrně vybraná ultra oddychovka na Malibu pláž, ale musím říct, že si místo v mém srdci prostě získala. A autorka píše velmi svižně a čtivě.

Lucyeinstory
13.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Propast mezi námi

Od autorky jsem četla trilogii Zatracená láska, která byla moc fajn a užila jsem si ji. Když jsem se dozvěděla o její nové knížce, byla jsem natěšená a hned ji přeobjednala. Po dočtení se to ve mě ale pěkně mele. Nevím, jestli jsem měla moc veliká očekávání, nebo byl problém v samotném příběhu.

Hlavní hrdinové byli zvláštní. Sebastián byl ještě v pohodě, ale Donna byla holčička bez šperky fantazie, která žila zavřená ve své nablýskané bublině. Malcolm, to byla kapitola sama pro sebe. Do nějaké 100 stránky jsem si čtení užívala, ale jak se pak Donna zachovala vůči Malcolmovi, to jsem nepobírala a hrozně mě tím vytočila. Jako Ok, nejsem šťastná se svým snoubencem, ale šlo by to udělat i jinak, než že ho budu podvádět a uvidím, jak to dopadne. A že pokud mě to s tím klukem nebude bavit,
vrátím se zpátky ke snoubenci. Jako COŽE? Za mě ta myšlenka fakt ne e, a od té chvíle jsem se vyloženě musela nutit číst.

Konec uspěchaný a stejně tak i Epilog.

2 Za mě fakt zklamání.
Co si o knize myslíte vy?

Red-haired
06.08.2023 3 z 5

Chudý kluk z té nehorší čtvrti, který pochází z početné rodiny a bohatá osamělá holka, která se věnuje baletu. Na začátku jsem měla opravdu pocit, že čtu knižní verzi Let´s dance, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak to pro mě byla příjemná nostalgie a malý návrat do minulosti. Autorka navíc píše opravdu poutavě, takže i během dramat v domě zbohatlíků jsem se opravdu bavila a ty méně uvěřitelné části a naivitu hlavní hrdinky s radostí přehlížela.

V poslední třetině knihy se to ale dost zvrtlo. Myšlenkové pochody Donny už byly tak mimo, že mi začala lézt na nervy, a do toho se připojil fakt, že Ani Sebastian nebyl nejostřejší tužkou v penále. Ve výsledku hlavní hrdinové hodili své nepřátelé za hlavu, nevšímali si varovných signálů, bezhlavě se ukazovali na veřejnosti a dokonce vyzrazovali detaily o tom druhém lidem, kteří toho chtěli jasně zneužít. Ve chvíli, kdy se jim jejich hloupost vymstila, jednali bezhlavě dál a udělali z celého vyvrcholení zápletky návod na to, jak přesně byste se v dané situaci zachovat neměli.

Toho závěru je opravdu škoda, protože větší část knihy pro mě byla taková příjemná guilty pleasure romantika, kterou jsem si užívala a ani chvíli se nenudila. Poslední třetinu jsem ale dost protrpěla a troufnu si říct, že to byl přímo bizár.

Hodnotím 3,5*/5* a knížku můžu zčásti určitě doporučit, hlavně pokud jste si éru romantických filmů před 15-20 lety taky tak užívali. Jsem přesvědčená, že si od Tess v budoucnu ještě něco přečtu, protože mě její styl psaní opravdu baví, jen doufám v promyšlenější zápletku a postavy.

Ella_Rei
03.08.2023 3 z 5

Knížka byla čtivá (přelouskala jsem ji za 3 dny) a měla celkem rychlý děj. Stále se něco dělo. Vlastně nebyla kapitola, kdybyste si řekli, že to je nuda, jelikož na to ani nebyl prostor.

Příběh je o protnutí dvou světů - chudých a bohatých. Hlavní hrdinka Donna je právě z bohaté rodiny, otec ji nutí chodit na balet a účastnit se společenských večírků. Donna takový život nechce. Chtěla by dělat něco, co ji bude naplňovat. Aby se v životě uplatnila jinak, začne studovat. Do toho řeší svatbu se svým snoubencem. Navíc si přijde osamělá. No prostě řekněme, že toho je na nic moc.

Naopak Sebastian žije diametrálně odlišný život. Musí pracovat, aby uživil sebe, matku a své tři sourozence. Navíc mu Donnin snoubenec dělá potíže - musí uklízet v Donnině sídle, kde nastávají zvraty.

dam.si.knihu
28.07.2023 3 z 5

Příběh, který vypráví o dvou rozdílných lidech. On žije v chudobě a ona v bohatství, je možné aby mohli být spolu?

Autorka Tess M. Puffrová si pro nás připravila hezký příběh, ve kterém dokázala skvěle vystihnout rozdíl mezi bohatými a chudými a to, že peníze nejsou vše a lásku, či rodinu si za ně nekoupíš.
Musím říct, že stránky mi utíkaly pod rukama a Tess má velmi čtivý styl psaní a vy jste zvědaví, jak to nakonec dopadne, byť já jsem už tušila.
Jak už jsem psala výše, v knize je skvěle popsáno téma bohatých a chudých, ale najdete v něm i další silnější téma, kdy Donna bojuje sama se sebou, protože si přijde méněcenná.

Na můj vkus tam bylo až moc napětí mezi hlavními hrdiny, kteří se neustále uráželi, hádali a občas nelogicky chovali. Uvítala bych trochu více rozvíjení jejich lásky a chemie mezi nimi, aby to bylo více uvěřitelné. Na mě to bylo až moc rychlé. Nicméně to má každý čtenář jinak a každý má rád něco jiného! :)

pogmanka
23.07.2023 5 z 5

Knížka mě mile překvapila, trochu jsem se toho bála, ale po chvíli jsem se tak začetla, že jsem jen četla dál a dál a chtěla vědět, jak to dopadne. Autorka hezky zachytila rozdílnost prostředí i s jejich vlastními problémy, že ani když máte peníze nejste šťastní. Moc pěkné a s citem napsané. Naprostá spokojenost.

0197
21.07.2023 4 z 5

Zaujala mě anotace a fakt, že hrdinové pocházejí z různých společenských vrstev v L. A. a jeden z nich má mexické kořeny. To znělo parádně.

Donna mi k srdci příliš nepřirostla. Přesto chápu, proč byla jaká byla. Neměla sourozence a její rodiče nevytvářeli láskyplné prostředí. Několikrát mě ji bylo neskutečně líto. Nejvíc mě štvala tím, jak si myslela, že svatbou se vše změní. Potřebovala pořádně otevřít oči.

U Sebastiana mě překvapilo, že to nebyl žádný namachrovaný týpek, co střídal ženy. Naopak staral se o rodinu, vařil a měl bezva kámoše. Máme tu i jeho pohled, což chválím.

Nechyběly jemně a krátce popsané intimnosti. Jako čekala jsem je více rozepsané než na pár řádků, ale tak nevadí :-). Bohužel se jejich vztah na můj vkus vyvíjel rychle a určitá sblížení přišla brzo. Konec byl napínavý a akční, ale naštvalo mě, jak byl urychlený. V epilogu jsem se sice dozvěděli, jak si vedou, ale i ten mohl mít o pár stránek navíc.

I přesto se ke knize určitě ráda vrátím. Kapitoly byly krátké, styl psaní parádní a to prostředí mě bavilo. A i obálka je velmi vydařená.

Lucyk01
15.07.2023 3 z 5

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá a momentálně mám z ní smíšené pocity.

Anotace knihy mě velice zaujala, ale čekala jsem od knihy více. Musím uznat, že se to četlo rychle a snadno, i když v jedné chvíli jsem měla problém ve čtení pokračovat.

Hlavní postava Donna mi přišla sympatická, i když ve druhé polovině knihy byla moc naivní až to bylo nereálné. A Sebastiana jsem si hned oblíbila. Líbily se mi tam ty úryvky ze španělštiny, kterou miluji.

Láska mezi nimi byla uspěchaná. A nebylo moc prostoru na chemii nebo zamilované jiskření mezi postavami. Prostě najednou to tak bylo, že se přitahovali, z ničeho nic.

Jejich příběh byl zajímavý a většinou jsem se dokázala do něj vcítit, ale ten konec mě maličko zklamal. Čekala jsem na konci nějaké větší překvapení, ale nic. Zdálo se mi, že to autorka uspěchala, hlavně ten epilog.

Myslela jsem si, že zasnoubení mezi Malcolmem a Donnou bude mít jiný háček, než měl ve skutečnosti. A zdálo se mi, že plno věcí nebylo vyřešeno a chybí mi nějaké odpovědi.

Já osobně mám ráda happy endy, ale v tomhle příběhu by mi i nevadil špatný konec, jelikož v reálu by to takhle asi nedopadlo. Hodně se mi líbil popis těch chudých a bohatých lidí a rozdílů mezi nimi.

Jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst, ale kniha na autorčinu celou sérii Zatracená láska nemá. Každopádně další její knihy si mile ráda přečtu až vyjdou.

Knihu hodnotím nadprůměrně, protože stojí za přečtení, i když to není dokonalé. Kniha se určitě bude líbit čtenářům, kteří za každou cenu mají rádi šťastný konec, i když by to tak za normálních okolností asi nedopadlo.

tereza9371
15.07.2023 4 z 5

Zatracená láska je srdcovka. Takže když Tess vyšla nová kniha, musela jsem se do ní pustit.

V knize jsou hezky zachycené rozdíly mezi bohatým a chudým světem. Ani jeden není ideální. Ano, je to fikce, ale potvrdilo se, že být bohatý automaticky neznamená být šťastný a že ty nejlepší "věci" si za peníze nekoupíš.

**Bylo jedno, jak byla bohatá a já chudej. Když se spálíme, bude nás to bolet oba. **

Oceňuji, že si autorka pohrála s hlavními postavami. Nebyly to jen skořápky, měli prostě něco navíc. Možná bych jim trochu ubrala na vznětlivosti, občas bylo toho vzájemného urážení a vyčítání moc, na druhou stranu usmiřování bylo fajn.

Pohledy Donny a Sebastiana se střídají, což mám ráda. Příběhu nechybí láska, akce ani napětí. Byly chvíle, kdy jsem se usmívala i chvíle, kdy se mi svíralo srdce.

Propast mezi námi je krásná romantická oddechovka, která má co nabídnout. Těším se na další tvorbu, kterou nám Tess představí.

IG: vesnicka_knihomolka

mischa5364
13.07.2023 4 z 5

Pro mě to byl příběh jako z pohádky.Ikdyž Donna mě někdy svou naivitou opravdu rozčilovala. A v některých věcech mi přišla jednodušší. Za to Sebastiana jsem si zamilovala od první stránky knížky. Nejvíc se mi na něm líbilo jak stál za rodinou a přáteli. Ten kluk prostě ví.
Co mě trochu mrzelo jak dopadl Malcolm. Já bych mu dala hajzlovi. Vybruslil z toho až moc dobře.
Takže pokud sháníte oddychovku na 2 večery ( to mi stačilo, abych knihu přečetla) mužu jen doporučit.

read_withRenat
10.07.2023 4 z 5

Další kniha od autorky série Zatracená Láska @tessm.puffrova a byla to paráda. Příběh měl všechno, propracované postavy, lásku a hlavně drama a přesně tohle jsem od autorky čekala.
Donna mi hned jako postava sedla její problémy jsem chápala a líbilo se mi že není taková ta namyšlená bohatá fiflena, což jsem si původně myslela že bude.
Sebastian, dokonalost jeho starost o Donnu mi přišla strašně miloučká a krásná. i když byl chudý chtěl jí dopřát sedmé nebe.
No a Malcom BOŽE jen co tam byl jsem měla chuť vlest do kihny a dát mu pár facek .
Příběh taky neměl chybu, asi vím že spousta lidí řekne neh.. zase ta romantika pořád to samé dokola ale NE!
Jako milovnice Romantických knih řeknu že @tessm.puffrova je opravdu psát umí a PROSÍM HOLKA POKRAČUJ V TOM.
Už se těším na další knihu.


HODNOCENI
Dávám 8,5/10 a to proto že první kniha od Autorky Zatracená láska se mi líbila více a myslím si že tuhle sérii jen tak nic nepřekoná.

Mišule_11
05.07.2023 4 z 5

Tohle bylo mé první setkání s autorkou @tessm.puffrova a rozhodně také ne poslední! :)

Propast mezi námi vypráví příběh o dvou rozdílných životech - bohaté Donny a naopak chudého Sebastiana, jejichž životy se setkají v nejméně vhodný okamžik :)
Musím říct, že Sebastiana jsem
si oblíbila ihned! :) Za to k Donně jsem si cestu postupně vytvořila až v průběhu čtení. Z počátku její chování bylo naivní a jednání na facku. Avšak bez toho by to ani nebyla ona. Každý děláme chyby, ze kterých se musíme poučit a jít dál..

Příběh po celou dobu byl pro mě čtivý, místy plný ironie i sarkasmu. Zápletku jsem si užívala, tak až mi bylo líto, že už příběh vlastně končí. Ale za mě ideální příběh v tomto letním období.

Štítky knihy

tanec

Autorovy další knížky

2020  76%Zatracená láska
2022  83%Zlomená láska
2023  73%Propast mezi námi
2022  86%Ztracená láska
2023  78%Prokletá Mimzie

Kniha Propast mezi námi je v

Právě čtených4x
Přečtených148x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce182x
Chystám se číst114x
Chci si koupit12x
dalších seznamech9x