Rozdělené království

Rozdělené království https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416964/bmid_proklety-trun-rozdelene-kralovstvi-Gtv-416964.jpg 4 65 14

Prokletý trůn série

< 2. díl

Zkoušky ctnostného následnictví skončily. Princezna Carys je mrtvá a na trůn usedl princ Andreas. Jeho sen o vládě se stal skutečností. Ale stálo to za to? Cítí silné výčitky za to, co udělal, navíc obliba jeho sestry mezi lidmi stále roste. Kdyby tušil, že Carys navzdory všeobecnému přesvědčení přežila! Skrývá se v divočině a s tím, jak postupně sílí, roste i její odvaha vrátit se zpět do Větrného paláce a vypořádat se s bratrovou zradou...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Eden Conquered , 2018


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
16.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Opět takový průměr. Konec byl pěkný, ale trochu mne naštval Andreas, který když uviděl svou sestru, došel naprostého osvícení a zase z něj byl hodný hoch, který dělá vše správně.
Kniha se četla dobře, snad i o trochu lépe než první díl.
Byly to mé první knihy od této autorky, snad se ještě v budoucnu odhodlám přečíst od ní další dílka.

Jakub678
19.08.2021 5 z 5

Táto kniha bola wau. Od začiatku akcia, odhalenia, zvraty. To koľko intríg a zrád tu bolo to som ešte asi v žiadnej knihe nezažil. Nikomu som neveril pretože vždy niekto urobil niečo dobré aj zlé, niečo kvôli čomu ste mu verili a potom zase nie atď....... Každá jedna postava mala rozohratú svoju vlastnú hru. Andreasa som v tejto knihe mal omnoho radšej ako v jednotke (asi preto lebo jedna postava, ktorá ním v jednotke celý čas manipulovala tu už nebola). Konečne sa uvedomil, pozbieral informácie a zistil, že ľudia, ktorým veril a kvôli ktorým zradil Carys, ním iba manipulovali. Carys som už od jednotky mal radšej a tu sa to nezmenilo - obetavá (neskutočne, viz koniec dvojky), silná (aj napriek zrade vlastného brata a ostatných) a odhodlaná pomôcť svojmu kráľovstvu aj napriek všetkému zlu a bolesti ktoré jej spôsobilo. Koniec bol úplne brutálny a jednou smrťou mi zlomil srdce (ale ja smrte postáv milujem takže palec hore). A tie odhalenia čo to bolo?
Určite by som uvítal ešte nejaké tretie pokračovanie aj keď aj toto bol úplne super záver (oproti sklamaniam ako Kráľovstvo z popola a Pět temných osudů) ale je tam nejaký podklad pre ten tretí diel.
Odporúčam.


Fortuna7
14.06.2021 3 z 5

Za mě to je o dost horší než 1. díl. Je to jedno velké klišé, které v YA světě už bylo hodněkrát. Celou knihu se nic moc neděje a na poslední cca 50 stranách se všechno změní a pod.
Velké plus pro mě ale bylo rozuzlení vztahů dvojčat, protože to mě vůbec nenapadlo a hodně mě to překvapilo.

Sixtinka144
05.02.2021 4 z 5

Tohle bylo úplně něco jiného, než první díl. Autorka tady více rozvádí fantasy svět, ukazuje nám, jak funguje. Dozvíme se minulost některých postav. Mně osobně se to četlo mnohem lépe, než předchozí díl. Adreas sice opět změnil charakter tak, že to nemohlo být ani trochu uvěřitelné, ale jiné postavy to zachraňovali. Líbílo se mi, jak se to skoro všechno tak hezky propojilo. Stále tady je spousta nedostatků, které knize ubírají na kvalitě, ale pokud by byl první díl alespoň stejně dobrý, jako druhý, mohlo to být celé jinak. Za mě je to taková průměrná fantasy a je mi dost líto, že si s knihou nepohrála autorka trochu více.

1259
24.01.2021 5 z 5

I když se na druhý díl čekalo dlouho, tak to za to čekání stálo. A člověk si u toho hezky odpočine.

Mikuše-Ivet
07.01.2021 5 z 5

I tento se dobře četl, ale o proti prvnímu dílu jsem se od tohohle dílů nemohla odtrhnout. I když některá tajemství byla už od začátku zřejmá našli se i takové co mě překvapili.

Míjuš
10.08.2020 5 z 5

To byla jízda!
Nemám slov...Stejně jako série Univerzity výjimečných ani Prokletý trůn nemá chybičku. Miluju to. Miluju autorčin styl psaní, miluju dvojčata, vedlejší postavy, které jim pomáhají, celkový, příběh, veškeré intriky, zápletky, zrady a spojenectví, a hlavně kouzla.

Lehké čtení, které člověka pohltí, dokud ho zkrátka nedočte a nedozví se všechno, co vědět chce. Líbí se mi, že odhalení zrádce není jednoznačně dané a jasné už od začátku, aniž by čtenář nemusel přemýšlet a dávat si informace pěkně do sebe. Prakticky do "odhalení" může pouze tipovat, dokud se nedočte veškeré potřebné informace.
Konec knihy mi přišel poměrně otevřený a s rychlejším spádem, takže očekávám, že bude i nějaké třetí pokračování! ↓

! SPOILER ! - k závěru knihy a očekávaném pokračování

Přece autorka nemůže Carys definitivně jen tak na konci celého příběhu smést z království po souboji, po kterém se pro obyvatele Zahradního města a Větrného paláce jeví jako mučednice, která se obětovala pro dobro Edenu a jeho obyvatel, a Andrease a Errika nechat v království, které má začít novou kapitolu míru s Addertonem. Ostrov proroků se zdá být jako místo, kde by se Carys opravdu mohla naučit lépe ovládat své větrné schopnosti, lépe porozuměla svému původu. A nakonec by se mohla (měla?) opět shledat s Errikem a se svým bratrem, králem Andreasem.

Damonka12
21.06.2020 4 z 5

O něco málo lepší něž první díl. Zajímavý závěr série.

dominika2585
29.03.2020 5 z 5

Pokračování mě opět bavilo. Líbilo se mi sledovat Carysino putování divočinou, a sdílela jsem s ní, její rozpaky, komu ze svých dvou společníků věřit. Andreas je králem a v průběhu příběhu prozřel a na vlastní pěst se snaží odhalit veškeré komploty proti jeho osobě a celému království. Carys a Andreas se znovu setkávají a přes všechny rozepře se musí spojit proti jinému nepříteli, aby zachránili svůj domov a své království.

andrejci
20.02.2020 4 z 5

V jednom ohledu určitě lepší než první díl. Začátek byl skvělý, prostředek byl nuda a asi posledních 70 stránek bylo nejlepší. Skončilo tak že další díl bych klidně uvítala ale i tahle verze se mi líbí. Některé věci autorka moc natahovala a některé mohla víc popsat.

teer.h
02.02.2020 4 z 5

Hezké pokračování knihy. Spoilery. Mě se příběh líbil, byl plný intrik a upřímně jsem si do konce úplně nebyla jistá, kdo bude tím pravým zrádcem. Neměla jsem jen jeden tip. Na jednu stranu mi chybělo pár stránek navíc. Zapojit více Garreta, popis bitvy, intrik a tak. Podle mě konec byl moc rychlý. Počínaje návratu Carys do království.
Nicméně, bude další díl? :)

Draimi
12.12.2019 4 z 5

Po konci prvního dílu jsem se nemohla dočkat pokračovaní. Andrease jsem nesnášela a vůbec jsem nechtěla čist jeho kapitolu. Nicméně jsem se do příběhu začetla a naprosto mu podlehla. S Carys jsem dost souhlasila, ikdyž mi občas přišli její reakce přehnané nebo zaslepené. Kniha byla plná zvratů a odhalených zápletek z prvního dílu.
Konec jsem přečetla skoro na jeden nádech, a byla i ráda jak to dopadlo.

pefoo
10.12.2019 5 z 5

Druhý díl mě pohltil o dost více jak první.... hlavně tedy ten konec. Moc pěkné ukončení, pěkná knížka, možné naděje i na další díl :)

Cometka
05.11.2019 5 z 5

Ten konec! Vážně? Vážně bude každý díl končit napětím a očekáváním dílu dalšího? Začátek knížky perfektní, prostředek lehce průměrný, ale ke konci a konec.. skvělá knížka! Takže, kdy bude třetí díl?

Štítky knihy

kouzla

Autorovy další knížky

Joelle Charbonneau
americká, 1974
2016  83%Zkouška
2017  79%Stačí jen chtít
2017  80%Zrada
2017  71%Odveta
2018  69%Prokletý trůn