Prokletí rodu Windsorů

Prokletí rodu Windsorů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42334/bmid_prokleti-rodu-windsoru-UPw-42334.jpg 3 15 15

Už 170 let vládne Anglii rod Windsorů. Jeho příslušnci jsou sice většinou úspěšní, přesto se od dob královny Viktorie objevují v rodu černé ovce, jejichž chování mohutně otřásá trůnem a hrozí zánikem monarchie. Navíc se zdá, že celou rodinu sužuje jakási temná kletba, která jim nedovolí, aby byli šťastní v lásce. Král Edward VIII. se ve jménu lásky vzdal trůnu a oženil se s rozvedenou ženou. Princezna Diana veřejně odhalila rozpad svého manželství i krizi strnulého vládnoucího protokolu. Tato historicky podložená kniha čerpá z dosud málo známých pramenů a nabízí překvapující odhalení z intimního života za palácovými zdmi. Ke slovu přicházejí potlačované sny, zatajované milenky i pikantnosti ze soukromí králů.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Práh
Originální název:

Der Fluch des Hauses Windsor , 2007


více info...

Přidat komentář

LadyCotton
24.11.2020 3 z 5

Kniha německé autorky je sice pečlivě připravená, ale nešlo si nevšimnout několika do očí bijících nepravdivých informacích (např. autorka uvádí, že bitva o Falklandy proběhla v roce 1992, ale ve skutečnosti proběhla o 10 let dříve).
Při čtení mi vadilo, že kapitoly na sebe chronologicky nenavazují (např. po kapitole věnované královně Viktorii je hned kapitola o princi Charlesovi, která mi mimochodem přišla docela přitažená za vlasy - z textu byla cítit autorčina averze vůči Camille, takže je v knize popisována jako "ona ta zlá".).
Nicméně pokud si potřebujete udělat nějakou základní představu o tomto panovnickém rodě (nebo si připomenout), tak to není zase až tak špatná kniha (nesnaží se být bulvárně-populistická).

jirka9453
17.05.2020 3 z 5

Za mě trochu bulvárním stylem psaná kniha, která má ale alespoň co nabídnout tomu, kdo se chce dozvědět něco o britské královské rodině - bonusem jsou kvalitní fotomateriály. Pro základní info o Windsorech celkem dobrá volba.


4444913
20.04.2019 3 z 5

Kompilát z ostatních,bylo by logické že by popisovala historii stejně ale tady opakuje chyby z ostatních knih a to mi prostě vadí.Ale pokud někdo není takový royal fanatik tak pro základní přehled a potvrzení všeobecně panujícího názoru je tato kniha stejně dobrá jako jiné.

Ana72154
09.02.2019 4 z 5

O některých "příbězích" jsem četla v jiných knihách o královské rodině.

Lucy2211
17.08.2014 4 z 5

Knížka se mi líbila, ale čekala jsem od ní trošku víc... Moc hezké fotografie ze života královské rodiny. Ale jaké je to prokletí, to si myslím, že už všichni víme...