Projekt manželka

Projekt manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174600/mid_projekt-manzelka-Im6-174600.jpg 4 617 175

Don Tillman série

1. díl >

Originální, humorný, dojemný i romantický příběh se svérázným a naprosto neodolatelným hlavním hrdinou vás zaručeně pobaví! Nevíte, jak najít dokonalou manželku? Vytvořte dotazník... Don Tillman se chce oženit, ale stále nemůže najít tu pravou. Jeho problém má vyřešit Projekt Manželka, a tak navrhne šestnáctistránkový dotazník, který mu má pomoci najít dokonalou partnerku. Rozhodně to nemá být barmanka, kuřačka, která ještě navíc ráda pije alkohol a chodí věčně pozdě. Ale Rosie Jarmanová je přesně taková! Taky je energická, inteligentní a krásná a i ona někoho hledá – chce poznat svého biologického otce. Při svém pátrání narazí na profesora genetiky Dona a ve vteřině mu obrátí život naruby... Román se stal celosvětovým fenoménem a práva na vydání se prodala do více než třiceti zemí. Společnost Sony Pictures koupila práva na jeho zfilmování.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Rosie Project , 2013


více info...

Kaduri
Kaduri
09.03.2024 4 z 5

Audiokniha.
Don trpí poruchou autistického spektra. Neuvedomuje si to.
Rozbehne detailne premyslený výber kandidátok na ideálnu partnerku pod názvom "Projekt manželka". Súbežne pomáha Rosie s pátraním po jej biologickom otcovi - "Projekt otec". No a postupom času si uvedomí, že jediné, o čo naozaj stojí, je "Projekt Rosie".
Stret pedantného, organizovaného, naprosto logického uvažovania s radom nepredvídateľných, absurdných situácií nemôže dopadnúť dobre. Alebo aj áno?
Vtipné, chytré, dojemné.
Donovými slovami "ne-u-ve-ri-teľ-né":).

"Jak jí selhávala paměť, slavili jsme narozeniny pořád častěji, až jsem ji nakonec začal navštěvovat denně.
V květinářství mi dali zvláštní věrnostní kartičku. Podle počtu oslavených narozenin jsem spočítal, že Daphne dosáhla věku dvou set sedmi let, když mě přestala poznávat, a tří set devatenácti, kdy už na květiny nijak nereagovala a já ji přestal navštěvovat."

" Tanec mi starosti nedělal - věřil jsem, že dokážu využít svoje zkušenosti z přípravy na utkání v bojových uměních, s dodatkovou výhodou optimálního příjmu alkoholu, který není při zápasech v bojových umění povolen."

Nuttelka
Nuttelka
09.03.2024 audiokniha 5 z 5

Nechápu, proč jsem tuto knihu tak dlouho odkládala.. Tohle byl skvělý poslech! Jan Zadražil k Donovi sedl naprosto skvěle, užila jsem si snad každou minutu :-) Jelikož mám v rodině "Aspíka", naprosto jsem s Donem souzněla a chápala jeho povahu a postoj k životu :-) O to krásnější byl závěr, že i člověk s takovým syndromem najde svou spřízněnou duši, i když vůbec nesplňuje jeho "tvrdá" kritéria pro dokonalou manželku.. Rosie s Donem se mi opravdu moc líbili, poslouchala jsem s úsměvem na tváři, protože "Aspíci" jsou prostě "Aspíci" a kdo nezná, možná ani nepochopí :-)


m2056
m2056
03.02.2024 2 z 5

Bohužel spousta knih co je napsáno že je humorná tak bohužel to tak není kniha vás moc nepřekvapí vše jak čtěte tak dokážete předpokládat jak dopadne. Kniha je taková záležitost na letní koupaliště.

drakamena
drakamena
31.01.2024 5 z 5

Skvělá kniha! Ani chvíli jsem se nenudila. Don byl neuvěřitelně zábavný, jeho myšlenkové pochody, jeho přímočaré vyjadřování... A třebaže ho velká část postav vnímala jako podivína, mě jeho postoje zase tak bláznivé nepřišly. No, možná jsem taky podivín a jenom si to neuvědomuji, to je taky možné ¯\_(ツ)_/¯ Navíc audiokniha v podání Jana Zadražila dodala příběhu ještě větší šmrnc!

lidunka1
lidunka1
26.01.2024 4 z 5

Nejprve jsem se nemohla začíst. Pár lidí s Aspergerem znám a tak pro mě bylo zajímavé sledovat Dona. Jsem spíš úplný opak: řád mi dělá problémy a emoce mnou cloumají. Bavilo mě, jak u každého odhadnul BMI. A jak měl všechno vypočítává. A moc jsem mu přála, aby se zamiloval.

kajakouda
kajakouda
02.01.2024 5 z 5

Skvělá knížka. Fajn oddechovka pobavení a zasmání.

janka84
janka84
29.12.2023 5 z 5

Výborná kniha! Bavila mě od začátku až do konce. Postavy ( i ty vedlejší ) jsou sympatické, příběh vyprávěný hlavním hrdinou s Aspergerovým syndromem a jeho popis situací , které prožívá je napsaný vtipně, dojemně, trefně. Dobře zkombinovaná milostná zápletka a pátrání po biologickém otci hrdinky. Doporučuji!

PepkazDepka
PepkazDepka
20.07.2023 5 z 5

Velmi dobre sa citala, miestami vtipna, super letne citanie.

Belanna
Belanna
01.04.2023 4 z 5

Knížka pro pobavení, pro zasmání, na relax po práci - zkrátka oddechovka, přesto tu najdeme pár hlubokých myšlenek ...

dom.ini
dom.ini
10.03.2023 5 z 5

Perfektní!! Přiznám se, že jsem knížku četla na dvakrát, protože poprvé se mi úplně asi netrefila do nálady, ale tentokrát jsem si čtení moc užila!! Knížka je originální, vtipná, často jsem se smála nahlas a jako odpočinkové čtení rozhodně doporučuji. :)

Erlif
Erlif
02.01.2023 5 z 5

Tuhle knihu mi doporučil kolega v práci. Humorné knihy moc nevyhledávám, jelikož se u nich zasměji, ale nějak mě to nenutí si ke knížce sednout a číst číst a číst :)

Tady mě to překvapivě chytilo a nepustilo. Příběh je napsán opravdu poutavě, Don Tillman i přes svou výstřednost je fajn. A jak já ho v některých situacích naprosto chápala.

A co napsat k příběhu, je to skoro až jako ze života... člověk si něco naplánuje, chce se tím řídit a stejně se to stane úplně jinak než bylo v plánu...

Po všech těch thrillerech tohle byla fajn oddychovka :)

Leona333
Leona333
27.12.2022 5 z 5

Svět se do Dona a Rosie zamiluje. Už se nemůžu dočkat, až se to stane.
Jill Mansellová

A měla pravdu, Jill Mansellová. I já patřím k většině, která se do hlavních postav ,,zamilovala..." Bylo to vážně dobré - skvělé čtení. Místy jsem se musela smát i nahlas. Prostě to nešlo jinak. ; )
Don, profesor genetiky, je takový ,,matla," že mu není rovno... Žije si ve své ,,zorbingové kouli," ve které má pocit určitého bezpečí a klidu. A když z té koule, po zralé úvaze..., vyšel ven, do reálného světa..., tak se opravdu začaly dít neskutečné - absurdní věci. ; )
Knihu pro pobavení a zasmání, mohu jen doporučit.

Tilte
Tilte
21.12.2022

kvalitni, lehke a zabavne

Barbara182
Barbara182
27.10.2022 4 z 5

Skvělá kniha, ani jsem nečekala, že se u ní budu tak báječně bavit :-) Hlavní hrdina, profesor genetiky Don Tillman, je evidentní autista a z nedostatku jeho sociálního cítění vznikají poměrně vtipné situace, zvlášť ve chvíli, kdy se rozhodne vyhledat si svým typicky analytickým způsobem životní partnerku. Naštěstí mu náhoda přivede do života barmanku Rosie, která svojí spontánností trvale naruší jeho do minuty nalinkovaný rozvrh :-) Chvílemi nechybělo ani dojetí, protože autor dovedl skvěle vystihnout Donovy vnitřní myšlenkové pochody, včetně toho, že si uvědomuje svoji neohrabanost v mezilidském kontaktu a vlastně jí dost trpí. Určitě si přečtu i pokračování :-)

Dani25
Dani25
10.10.2022 4 z 5

Milá, vtipná knižka. Tak veľmi som Donovi držala palce, aby našiel tu svoju ideálnu manželku, či už s projektom, alebo bez neho. :)

Ekos
Ekos
05.10.2022 5 z 5

Tak to byla jízda !
Dlouho jsem nečetla tak vtipnou ( smála jsem se často i nahlas), chytrou a dojemnou knihu, kde nejsou žádná hluchá místa.

knihomolka525
knihomolka525
17.09.2022 5 z 5

jít na hledání partnera vědecky přes dotazníky ,grafy,pohovory a sledovat vlastní cíle.To je asi ústřední dějová linka.Ve finále pak ani ten pošuk není schopen ,kulantně řečeno,dokázat protějšku ,že je chlap se vším všudy.To se fakt okecat nedá.Asi tak.

milary
milary
08.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Anotace shrnula příběh velkoryse a patrně jen s obtížemi dobrzdila před vyzrazením pointy, - kampak my se kolikrát hrabeme se svými spoilery, že? :)

Hrdina se mi zpočátku nezdál ani tak neodolatelný jako spíš pedantsky otravný (já vím, já vím!! diagnóza!) a přiznám se, že důsledně odpovídající interpretace Jana Zadražila paradoxně přispívala k jisté otupělosti, kterou ve mně stereotypy úvodní části vzdor originálnímu nápadu vzbuzovaly. Jakmile se ale objevila hlavní ženská postava (všimněte si, že nejmenuji!), hned nabral děj uspokojivý spád a dostavil se humor i ostatní výše slibované.
Nakonec skoro čtyři hvězdičky. A nebýt trochu (pro mě) násilně nastavovaného konce a mít příběh o pár stránek míň, dala bych hvězdné kvarteto s klidem. I tak se mi to dost líbilo. Prostě odpočinek.

kamibe
kamibe
08.07.2022 4 z 5

Poslechnuto. Dost dobrý počin, přestože mi mužský hlas v mnohých místech nesedl, připadal mi ironický. Přesto docela dobré, i když pro mne byl v tomto ohledu asi lepší animovaný film Mary a Max, který je spíš pro dospělé a starší děti.

Vivetkav
Vivetkav
14.06.2022 3 z 5

Dostala se mi do rukou audioverze.. nejdřív jsem byla skeptická, ale potom mě kniha zaujala a už jsem ji hltala.. moc se mi líbila, asi si přečtu i potomka...