Projekt potomek

Projekt potomek https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265455/bmid_projekt-potomek-rWl-265455.jpg 4 180 55

Don Tillman série

< 2. díl

Projekt manželka nadchl před dvěma lety čtenáře po celém světě, fanouškem Dona Tillmana „aspergenového hrdiny“, se stali geekové v čele s Billem Gatesem. A teď se vrací zpět, a je to stále stejně společensky bezradný, roztomilý někdy na nervy lezoucí nešika… PROJEKT MANŽELKA BYL UKONČEN. BYL JSEM VŠAK NAPROSTO NEPŘIPRAVEN NA PROJEKT POTOMEK. ZDRAVÍM. Jmenuji se Don Tillman. Je mi čtyřicet jedna let. Deset měsíců a deset dní jsem ženatý s nejdokonalejší ženou na světě Rosií Jarmanovou. Manželství dodalo mému životu významnou komplexnost. Když jsme se přestěhovali do New Yorku, Rosie si přivezla tři kufry maximální velikosti. Opustili jsme Standardizovaný stravovací systém a dohodli se, že sex se nebude plánovat předem. Pak mi Rosie oznámila, že „máme co oslavovat“, a přede mnou stál úkol mnohem závažnější, než byl ten najít si partnerku. Pokusil jsem se řídit podle konvenčních protokolů a hledal rady u svých šesti přátel, své terapeutky a na internetu. Výsledkem byla síť klamu. A já se ocitl v nebezpečí odsouzení, deportace a profesionálního znemožnění. A ztráty Rosie. Navždycky.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Rosie Effect , 2014


více info...

Přidat komentář

PepkazDepka
25.12.2023 3 z 5

Druhý diel sa mi oproti prvému čital oveľa horšie. Možno kvôli nudnejšiemu deju, možno kvôli správaniu Rosie, možno kvôli už známemu správaniu Dona. Som rada, že mám túto knihu za sebou.

Barbara182
16.12.2022 3 z 5

Oproti prvnímu dílu mi to přišlo malinko depresivnější a často mi bylo Dona fakt líto, i když vtipně absurdní momenty se samozřejmě taky našly (jako např. incident s policisty u dětského hřiště nebo na letišti :-D). Mrzelo mě, jak se chovala Rosie a přišlo mi to místy dost nelogické (přece věděla, koho si bere, a už spolu nějakou dobu žili), jinak ale dobré čtení a opět netradiční pohled na svět očima profesora Dona Tillmana, který chvilkami rozesměje a chvilkami "nevědomky" dojme :-)


knihomolka525
13.11.2022 3 z 5

příběh nadchne ty,kteří fandí velmi popisným příběhům.A dlouhým myšlenkovým pochodům aktéra.Od první stránky do poslední se toho mnoho nestane.Ještě mám připravenou čtvrtou knihu tohoto autora Pár kroků vpřed,která není tak objemná tak uvidím......Kniha ani nemá moc hodnocení takže je dosti opomíjena?

zazvorka
03.04.2022 5 z 5

Kupodivu má tento díl nižší hodnocení než jednička. U mne ovšem nikoliv, jsem naprosto spokojená a moc ráda, že nezůstalo jen u prvního dílu. Don to nemá lehké ani zde, vše ale zvládne se ctí. Opět jsem se krásně nasmála, občas i nahlas. Takže jsem knížce velmi zavázána, chválím a doporučuji!

Pasadenka
19.02.2022 4 z 5

I když je druhý díl citelně slabší, ono se to dalo čekat. Proto stejný počet hvězdiček. Poznávání hlavních hrdinů a jejich „zvláštností“ jsme si již odbili v prvním díle. Aby však knížka nenudila, přidalo se hned několik postav a k nim i trampoty s blížícím se rodičovstvím. Pro mě bylo nemyslitelné po jedničce hned nesáhnou po dvojce a sympatická dvojice si mě udržela až do šťastného konce. Opět se opakuje klasické klišé romantických komedií, ale to vůbec nevadí. Super odpočinková knížka, která mi zpříjemnila sobotní dopoledne.

harmonicka
10.01.2022 4 z 5

Dona mi bylo celkem líto, naštěstí je řešení problémů jeho silnou stránkou.

jaroiva
02.06.2021 4 z 5

I když už to není tak třeskutě vtipné jako první díl, opět jsem místy vyprskla smíchy. Například když přivezli kočárek.
Docela bych si přečetla i ten třetí díl.
EDIT:
Třetí díl jsem si dala v angličtině a už mi připadal trochu slabší. Opakování v bledě modrém.

witko
02.07.2020 3 z 5

Nesmál jsem se tolik jako v první knize, ale přesto mne kniha bavila.

Pavlína79
06.04.2020 4 z 5

už trochu vážnější téma, ale nakonec všechno dobře dopadlo ...

madem
29.01.2020 3 z 5

V Projektu manželka jsme poznali Dona Tillmana, systematického vědce, který měl celý život, každý den přesně naplánován. Nyní bydlí s Rosií v Americe. Rosie otěhotní a Don šílí. Čekala bych, že bude dál postupovat podle plánu. On si ho i stanoví, ale upouští od něj a přestává být Donem. Tudíž přestává být zábava, spíše mu vše vychází díky štěstí a kniha tak ztrácí své kouzlo.

veronika9761
19.12.2019 2 z 5

Cteno pred projektem manzelka, ale nevim, jestli budu prvni dil shanet. Dost zvlastni uhel pohledu autora, ale i presto ctiva záležitost.

Aliii
22.09.2019 4 z 5

Don Tillman a jeho nelehký život mě opět rozesmáli. Oproti prvnímu dílu přibylo i smutných okamžiků, ale fandila jsem (a věřila), že smutek bude jen dočasný.
Snad se mi brzy dostane do ruky i třetí kniha série.
Při čtení trochu rušily nepřesnosti v překladu - např. recept (místo účet) připnutý na krabici masové pizzy.

lydieh
16.08.2019 5 z 5

Výborná čtivá kniha, ideální na dovolenou. Přestože - nebo možná právě protože je vlastně téma obtížné /život s Aspergerovým symptomem/, jde o příběh humorný a laskavý.

_Michelle_
24.07.2019 3 z 5

Podivínství a racionalita mi nejsou úplně cizí, takže jsem si knihu celkem užila. Stala jsem se fanouškem Dona a držela mu při jeho novém neplánovaném projektu palce. Knihu jsem četla především v buse a během deštivé dovolené, takže ukrátila dlouhou chvíli a nemám nač si stěžovat. Pokud se mi někdy dostane do rukou i Projekt manželka, ráda si počtu.

Romča11
10.07.2019 5 z 5

Pokračování skvělé knize o aspergerově sydromu :) Tentokrát se Don vypořádává s úkolem jménem dítě. Musím uznat že některé reakce Rosie jsou přehnané a na jejím místě bych se asi zachovala jinak, ale musím uznat že ji docela i chápu. Don nikdy nemůže být dokonalým otcem. Mně se kniha líbila. Nedokážu posoudit jestli protože je kniha dobrá nebo jsem se stala fanouškem série :) Za mě super :)

malazluta
13.06.2019 3 z 5

Za mě trošku zklamání, u prvního dílu jsem se bavila, u tohoto dílu mi bylo Dona Tillmana místy hodně líto.

Janík61
01.02.2019 4 z 5

Kniha se četla dobře, rozhodně nezklamala .

Maanna
03.12.2018 4 z 5

Don Tillman se chystá na roli otce, což v jeho případě vyžaduje náležitou teoretickou průpravu, řadu grafů a pravidel. Není to špatné čtení, ale první díl byl lepší. Mně tady asi nejvíc vadila snaha dostat Dona do pozice toho, který nakonec nejefektivněji pomůže ve vztazích všem okolo, to mi k němu příliš nesedělo. Humor se tak často vytrácel a situace, které by byly snesitelné právě proto, že by byly vtipné, zůstaly jen poněkud těžko uvěřitelné. Tam, kde se Don prostě jen snažil být co nejlepší otec, manžel nebo vědec, jsem se ale stále dobře bavila.

Pavla79
14.09.2018 1 z 5

..nedočetla jsem... Projekt manželka jsem přelouskala během chvíle..., ale do tohoto projektu se ne, a ne, začíst... Třeba někdy později... :)

michaela2338
17.05.2018 2 z 5

Projekt manželka mě nadchl. Je to příběh, který má vtip a všeho je tam tak akorát. Z dvojky o dítěti mám jen pocit nastavované kaše v duchu potrhlé americké komedie. Knížku jsem nedočetla.