Proč krokodýli mají sex jen za bouřky

Proč krokodýli mají sex jen za bouřky https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60076/mid_proc-krokodyli-maji-sex-jen-za-bour-aX2-60076.jpg 4 20 8

Proč... série

< 2. díl >

Důležité otázky v životě zůstávají často nezodpovězené... Je pravda, že spolknutá žvýkačka zůstává v žaludku sedm roků? A že toaleta v letadle může vtáhnout i člověka? Je pravda, že po transplantaci srdce příjemce přebírá osobnostní rysy a povahu dárce? A že se mozkové buňky neobnovují? Je pravda, že se vyskytuje ještě třinácté znamení zvěrokruhu? A že se vepři nepotí? Tyto a další záhady běžného života naší doby si autor opět bere pod lupu. Jeho odpovědi na jednoduché i složité otázky našeho světa jsou zábavné a často překvapivé – vždy však vědecky přesné.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Warum Krokodile nur bei Gewitter Sex haben , 2009


více info...

Přidat komentář

opic 12
29.02.2024 4 z 5

Všechno,co jste kdy chtěli vědět o krokodýlech,ale báli jste se zeptat.
Diviti se,Oči na vrch hlavy.Mě ruce se třásti.Nevědět a hodně se dozvědět.
Něco mlhavě a něco vůbec netušit.Opravdu něco hlavu zamotat.Vše vysvětleno,rozmotáno a někdy krátce i dlouze popsáno.Poutavě tu zase zdlouhavě,ale vždy zajímavě.Kdo chce se smáti až za břicho popadati,tu narazí.Ona už ta obálka hodně zkreslovati,aby prodat hodně kusů.Odborněji zábavněji vysvětlovací odpovědi,pro pobavení,ale hlavně si něco odnést a zapamatovat :)
Mýty a konspirace s předsudky,jen houšt na naše smysly.Tot účel.
Zavedené a zažité.S placatou zeměkoulí na věčné časy a nikdy jinak.
!!! Vypínejte si u benzínek a v letadle ty vaše chytrý placky :) !!!

latanya34
16.11.2021 5 z 5

Do knihy jsem se okamžitě začetla. Je psána vtipně a čtivě a dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací. Rozhodně doporučuji.


elgin3
12.11.2021 5 z 5

Dobrá kniha pro lidi co neradi čtou nebo co nemaj rádi moc stran. Velice mě zaujala a bylo od autora dobře popsána hlavně s tím jak dozadu dal vysvětlivky. Což pro mě jako pro člověka se všema DIS parada!!!

komatom
07.11.2021 5 z 5

Další z povedených otázek a odpovědí, opět podané zábavnou formou, s detailním informacemi zdrojů a studií. Jako dárek jsou tyhle knížky skvělé

Kalima206
08.03.2021 1 z 5

Tak sem čekala že se zasměju, že kniha bude vedená humorně, ale za mě absolutní nuda :( škoda. Věřím, že kdyby to bylo jinak podané, tak má kniha úspěch.

IHT
15.04.2020 2 z 5

Velmi slaba kniha. Mam tento typ literatury rad a podobnych knih mam nekolik. Tahle je z nich nejslabsi. Vysvetleni ruznych fam a podivnych faktu jsou hodne nevyrovnana. Nekde staci lakonicke konstatovani, ze to neni pravda (jeden odstavec), jinde se stejne sdeleni rozpitvava na nekolik stran. Hodne uchylne mi pripadaji treba povery tykajici se pisnickovych textu (Sympathy for Devil, Hotel Califonia) - to opravdu nestoji za komentar. Podobne bezzube mi prijde vysvetlovat, proc je treba platit koncesionarske poplatky za televizi, ci ze dalnice existovaly pred Hitlerem. Jinymi slovy - temata jsou vybrana velmi nesourode a spousta z nich si ani nezaslouzila byt do knihy zarazena. Navic je kniha prvoplanove psana pro nemecke ctenare, rada fam a pover v nasem prostredi nema adekvatni obdobu a jejich vysvetleni je proto nezajimave.
Posledni hrebicek do rakve pridava dost chaby preklad. Text se hemzi germanismy - nejvice me asi sokoval termin "biologkriminalista", ktery nedela dobrou vizitku ani prekladateli, ani redakci.
Dalsi tituly od autora cist nebudu - neni ani zabavny, ani poucny, ani zajimavy. Skoda :(

Terrez93
08.02.2020 2 z 5

No nektere otazky jsou hrozne.. u jinych jsem se nasmala a nektere mi daly neco noveho , ale celkove nic moc.

Lotka
02.10.2019 3 z 5

Úsměvné, poučné, něco je víc zajímavé pro Němce. Celkově prostě oddechovka.