Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku

Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39976/bmid_proc-muzi-chteji-sex-a-zeny-potrebu-b8z-39976.jpg 4 97 13

Proč vůbec stojíme o sex? A co je to vlastně láska? Tuto otázku si lidé kladou už tisíce let, přesto uspokojivá odpověď stále neexistuje. Autoři převádí řeč vědy a špičkového výzkumu do zábavného čtení a vysvětlují čtenářům, jak s vědeckými poznatky naložit. Probírají vztahy mezi partnery opravdu důkladně – od základní otázky, jak najít toho pravého, až po krátkodobé milostné aférky. Vysvětlují, proč vznikl sex, láska i zamilovanost, v které části mozku láska sídlí, jak je to s mimomanželským sexem nebo proč si muži a ženy s láskou a sexem spojují odlišná očekávání. Nabízejí rovněž strategie, jimiž lze svou tržní hodnotu v očích potenciálních partnerů zvýšit. To vše dělají se svým typickým humorem a štiplavou nadsázkou, protože dobře vědí, že pár výstižných slov často znamená více než dlouhá řada čísel. A jak zní jejich recept na spokojené partnerství? Chcete-li být šťastná s mužem, musíte ho hodně chápat a málo milovat. Chcete-li být šťastný s ženou, musíte ji hodně milovat a vůbec se nesnažit ji pochopit. A nezapomeňte: Existují dvě teorie, jak se hádat se ženami. Ani jedna nefunguje.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Why men want sex and women need love , 2008


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
25.03.2024 odpad!

Kydy zase ...
Ne věř mi že nepotřebují...tak to jsem asi chlap

Horselen
06.11.2023 5 z 5

Naprosto skvělá kniha - vtipná, pravdivá, ze života a doložená studiemi, které byly podány s patřičnou lehkostí.


Nermal
20.08.2023 4 z 5

Docela jsem se pobavil, jen škoda že knihu čtu až teď, kdy už jsem všechna ta moudra ze zkušeností vytušil, a ne zamlada, kdy ovšem zas takové knihy nevycházely.
I když ono stejně - zamilovaným lidem těžko něco radit. To je prostě pomsta přírody...

drew95
05.07.2023

Kniha obsahuje informace dnes již tisíckrat omílané damskými časopisy, kdy mnoho studií, které byly podkladem knihy, již aktuální psychologie přehodnocuje. Kniha tak zastarává. Navíc naprosto zbytečně konzervativně rýpe do feminismu a snah o rovnost pohlaví i mimo téma knihy.

IHT
28.12.2021 3 z 5

Knihy Proc muzi neposlouchaji... a Proc muzi lzou... jsem cetl v roce 1998 a pobavily me (tehdy bych asi dal 4 a pul a 4 hvezdy). Pak vyslo dost knih na tema evolucni psychologie, ktere byly serioznejsi... Ted jsem se teprve dostal k jejich treti(?) knize o rozdilech mezi zenami a muzi.
Celkove to bylo trochu rozpacite. Prvni pulka docela fajn - vtipne a s nadhledem vysvetlene rozdily mezi muzskym a zenskym pohledem na vztah. V polovine se autori rozhodli radit parum, ktere "postihlo" provaleni nevery - to uz nemelo zadny vedecky evolucni background, ale byla to klasicka psychologie z manzelske poradny. Trochu nuda, ale ctenare si to asi najde. Druha pulka je dotaznik na zjisteni vlastni "trzni hodnoty" pro jine partner. To mi prislo ponekud uchylne - nejsem si jist, jak by dopadla zadost o radu u nejlepsiho pritele. Pokud by skutecne objektivne nastavoval zrcadlo, mozna by svou pozici nejlepsiho pritele neudrzel... :) Kazdopadne osoby s objektivne nejnizsim hodnocenim asi tak uplne nepatrzi mezi typicke ctenare takovychto knih :)
Nasledne pasaze s radami, jak hledat vhodneho partnera, mi prisly nudne.
Celkove mi kniha ponekud pripomina dort z pohadky o pejskovi a kocicce - tri hvezdy si zaslouzi za tech par dobrych ingredienci :)

LenkaGonn
16.05.2021 3 z 5

Kniha nebyla špatná. Zasmála jsem se u ní a opět něco nového dozvěděla. Co mi vyadilo bylo časté opakování jedné a té samé věci. Nesouhlasím 100.procentně se vším, ale rozhodně je tato kniha pro všechny s otevřenou myslí, kteří chtějí poznat sebe a své protějšky lépe, něco se přiučit a zkuit zlepšit vztah.

Adris
13.06.2015 5 z 5

Mě se kniha moc líbila a s hodně názory jsem souhlasila já i můj partner. A ještě to mají tak pěkně vysvětlené a vědecky podložené. Navíc zábavnou formou podané. Opravdu super kniha:)

Mi-šu-le
20.02.2015 3 z 5

Dobrá, ale jsou lepší knihy s tímto tématem. Některé informace jsou již dávno známy, hlavně nám, ženám.

Mercatino
11.10.2014 5 z 5

Skvělá,kdo by to všechno tušil.Tak pánové držte se a slečny buďte tolerantnější.Pro všechny chlapy povinná četba,určitě to nikoho nezabije ani neuškodí.Skvělá kniha,jak čtu dámy už všechno vědí,je jim to známe,ale pro mne to jsou téměř převratné a velice důležité informace a díkyBohu za ně.

bedrich22
02.02.2013 odpad!

kniha neprinasi zadne nove poznatky. autor si musi myslet, ze ctenari jsou naprosti idioti. Rozhodne nedoporucuji ztracet cas ctenim

Iworri
27.12.2012 3 z 5

Trefné a mnohé vysvětlující. I když většina věcí je nám ženám z praxe již známá .. :)

Aliii
14.09.2012 4 z 5

Zajímavá knížka, ale většina zde popisovaných informací už mi byla známa.

Zuzkanka
26.02.2011 5 z 5

Kniha mě jen utvrdila v tom, co jsem si už dávno myslela.. :) Něco na tom opravdu bude... Vřele doporučuji..

Štítky knihy

muži ženy

Autoři knihy

Allan Pease
australská, 1952
Barbara Pease
australská

Kniha Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku je v

Právě čtených5x
Přečtených147x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce89x
Chystám se číst71x
Chci si koupit20x
dalších seznamech1x