Pro sebe jako stvořeni

Pro sebe jako stvořeni https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475072/bmid_pro-sebe-jako-stvoreni-jJR-475072.jpg 4 164 38

Když je váš největší nepřítel zároveň vašim snoubencem, nevypadá to zrovna na „žili spolu šťastně až do smrti“. Naomi Westfieldová má toho nejdokonalejšího snoubence. Je to gentleman každým coulem, má perspektivní zaměstnání a navíc pochází z dobré rodiny. Nikdy se nehádají a za tři měsíce si při okázalém obřadu mají říct své ano. Jenže Naomi má Nicholase Rose až po krk. Naomi chce ze sňatku vycouvat, má to ale háček: ten, kdo vztah ukončí, se bude muset vypořádat s úhradou všech účtů za zmařenou svatbu. Když Naomi zjistí, že Nicholas je na tom podobně, začne boj kdo s koho plný naschválů, kanadských žertů a emočních výlevů. S přibližujícím se termínem svatby, která se možná bude a možná nebude konat, Naomi znejistí. Teď, když už nemají co ztratit, začnou být konečně sami sebou a celá situace se tak překvapivě zamotá. Jak to celé dopadne se dozvíte v tomto vtipném, emocemi nabitém románu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

You Deserve Each Other , 2020


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
14.03.2024 5 z 5

,,Naučit se tě znovu vnímat bylo to nejlepší, co mě mohlo potkat."

Zamilovat se je je jednoduche,ale pak...kor když vám za krkem neustále tchyně organizuje vše. Tady jsem se nasmala a chvílemi byla i smutná,ale nejvíc se mi líbilo,jak se do sebe znovu zamilovali.

adela2230
08.12.2023 3 z 5

Jako příběh dobrý, ale mě byla nesympatická hlavní hrdinka. Její chování občas bylo dost mimo.


Ivka14
04.11.2023 3 z 5

Oceňuji pointu, kterou tento příběh poskytuje. Je to o tom, že vztah, který je na pokraji zhroucení se dá zpátky vytvořit, vložíte práci a uděláte pro svého partnera něco navíc. A to hodnocení je tak dobré jen kvůli tomu, že posledních 30% knihy bylo docela roztomilé. I tak bych knihu ohodnotila 2,5*.

ALE o tenhle pár bylo těžké se nějak zajímat. Spíše než koketní, svižné žertování, Naomi a Nicholas strávili velkou část této knihy tím, že byli dětinští, manipulativní a pomstychtiví vůči sobě navzájem. Posouvali hranice místo toho, aby si jen povídali o problémech v jejich vztahu (což mi přijde někdy realistické, ale já osobně nejsem fanouškem příběhů, které závisí na špatné komunikaci). A jakmile se věci zlepšily, nebyla jsem schopna zastavit svou nedůvěru v tom, že se do těch kolejí nevrátí.

rumova_kulicka
02.10.2023 2 z 5

Nápad dobrý, ale to zpracování... Velmi americké. Naomi byla hrozná blbka, Nicolase mi bylo líto. Jako jo, párkrát jsme se zasmála, trocha romantiky taky byla, ale že bych knihu doporučila dál, to ne.

Ešína
13.08.2023 3 z 5

Příběh byl pěkný. Některé pasáže mi přišli opravdu zábavné, ale přesto mi tam něco chybělo. Nicolas byl roztomilý a opravdu jsem ho litovala vždy, když na scénu přišla jeho matka. Musím dát palec nahoru za jejich svatbu,to bylo osobitě kouzelné.

pip11
14.06.2023 5 z 5

Začátek opravdu nic moc, ale jak jsem postoupila v příběhu trochu dál, tak se to rozjelo. Dost mi to připomínalo film válku Roseových, až na to, že aktéři knihy měli teprve před svatbou. Bylo to hodně zábavné a konec moc pěkný, zaslouží si to skoro plný počet.

Verresa
08.05.2023 5 z 5

V tomto případě jsem měla trable se ze začátku začíst, ale pak to tedy byla jízda a já nemohla přestat číst. Někdy bych Naomi nafackovala, ale vše do sebe tak krásně zapadalo a jejich chování jsem věřila a určitě jsem knihu nečetla naposledy.

kacenka6144
18.04.2023 3 z 5

Od začátku jsem se nemohla do knížky začíst, Naomi bych dala nejraději "tečku". Ale někdy v půlce nastal ve vyprávění zlom a já ho dočetla s úsměvem na rtech.

janyska13
31.01.2023 4 z 5

Kniha mne bavila od začátku, i když hlavní hrdinové byli chvilkama na zabití. Něco mi to připomínalo a tím jsem byla že e víc vtažená do děje. Konec byl skvělý, jen bych uvítala o jednu kapitolu víc.

Wajny
20.11.2022 4 z 5

Ze začátku mi chvilku trvalo se do knihy začíst a vadila mi Naomi, která se na můj vkus až moc litovala a nevnímala okolí (některé její myšlenkové pochody sice byli vtipné, ale i tak mě její chování hrozně štvalo)! Postupně ale tyhle stavy melancholie vytratily a já si Naomi oblíbila - líbilo se mi, že otevřela oči a viděla, to jaký Nicholas doopravdy je.

Každou další kapitolou jsem si přála, aby se v knize objevil i pohled Nicholase, protože bych se chtěla dostat do jeho hlavy a zjistit, jak to všechno myslel a co bylo jeho vlastním cílem.
Líbí se mi, jak se postavy změnily, posunuli se a zjistili, co je pro ně opravdu důležité! Ukazuje nám taky, co je ve vztahu opravdu důležité.

Kdo mě opravdu bavil byla Deborah - skvělý záporak - a upřímně takovou tchyni si nezaslouží snad nikdo.

Od příběhu jsem čekala trochu víc "války, o to kdo se vzdá první" a vše, že bude spíše odlehčenější a vtipnější. Ale byli zde i smutné, depresivní pasáže.
Konec se mi líbil, přesně takový jsem čekala - jen jsem trochu zklamaná, že zde nebyl dovětek o tom, co na to říkala Deborah...i když ono vlastně na jejím závěru nezáleží už nikomu.

Littlemonday
23.10.2022 4 z 5

Pro sebe jako stvořeni - Sarah Hogle

Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Když je váš největší nepřítel zároveň vašim snoubencem, nevypadá to zrovna na „žili spolu šťastně až do smrti“.
Naomi Westfieldová má toho nejdokonalejšího snoubence. Je to gentleman každým coulem, má perspektivní zaměstnání a navíc pochází z dobré rodiny. Nikdy se nehádají a za tři měsíce si při okázalém obřadu mají říct své ano. Jenže Naomi má Nicholase Rose až po krk.
Naomi chce ze sňatku vycouvat, má to ale háček: ten, kdo vztah ukončí, se bude muset vypořádat s úhradou všech účtů za zmařenou svatbu. Když Naomi zjistí, že Nicholas je na tom podobně, začne boj kdo s koho plný naschválů, kanadských žertů a emočních výlevů.
S přibližujícím se termínem svatby, která se možná bude a možná nebude konat, Naomi znejistí. Teď, když už nemají co ztratit, začnou být konečně sami sebou a celá situace se tak překvapivě zamotá.

Recenze:

Jednoduchý vtipný román, u kterého jsem nemusela přemýšlet nad ničím. Není třeba nic odhalovat, analyzovat, prostě je to jen poutavě napsaný románek na tyhle ospalé a tmavé podzimní večery.
Skvěle mi zvedl náladu, mockrát jsem se musela nahlas smát a musím říct, že by z toho byl i úžasný americký film!
Hlavní hrdinka Naomi mě občas trochu štvala svým pohledem na svět, ale ke konci čtení jsem si uvědomila, že kdyby nebyla takhle šílená, tolik bych se nenasmála. Takže všechno je jak má být. Moc doporučuju na proložení náročnějšího čtení nebo prostě jen na vypnutí a pobavení. Deka, gauč, svíčka, čaj a tahle knížka a máte vyhráno nad podzimní depkou! ️

4/5 ⭐️

kikikrat
20.08.2022 5 z 5

Musím říct, že se mi často líbí knihy s horším
hodnocením a tahle teda hodně. Zamilovala sem si Naomi a Nicholase. Možná to chvilkama byla depka ale většinou jsem se opravdu nasmála a každý den jsem se těšila až budu číst. Romantická linka byla tak krásná a uvěřitelná. Za mě ano! Je mi líto, že hlavní hrdiny opouštím ale něco mi říká, že sem knihu nečetla naposledy.

Shimaelka
06.08.2022 4 z 5

Krásný příběh a zpracování, ale musím říct že ze začátku se mi to moc nelíbilo, nebo spíše mě to nenadchlo natolik, takže jsem ji po pár stránkách odložila a vrátila se k ní po měsíci a dala ji šanci. Celou dobu jsem si říkala panebože to je tak blbá nebo?? Ale pak se příběh hezky rozjel a já sem nemohla přestat, smála jsem se u toho jak blázen a nechtěla jsem aby to skončilo. Škoda že nemohu vidět výraz jeho matky po tom co se to dozvěděla :D

Lenka2533
10.07.2022 4 z 5

Mně se tahle knížka moc líbila. Příjemná oddechovka. Byla vtipná a čtivá. A bylo to pro mě docela překvapení, protože jsem od ní moc neočekávala. Ale mile mě překvapila a dávám jí 4 ⭐

Andrejka91
19.06.2022 2 z 5

Přečíst tuto knížku pro mě bylo utrpení, několikrát jsem si říkala, že ji odložím nedočtenou, ale nakonec jsem se hecla a dočetla až do konce, ale teď lituji svého ztraceného času.
Vůbec jsem se nemohla začíst, absolutně mě to nebavilo a až na jeden moment a už ani nevím který, mi tam nepřišlo nic vtipného.
Naomi mi vůbec nesedla, chovala se jako malé děcko a obdivovala jsem Nicholase za jeho trpělivost, že se s ní dávno nerozešel a stále jen čekal, až ona dostane rozum a přestane dělat naschvály.

jana79
13.03.2022 3 z 5

Ze začátku jsem nevěděla, co si o příběhu myslet, ale pak vás příběh vtáhne a uz nepustí. Občas nevíte jak to dopadne, je tu několik prekvapivych zvratů a nakonec... to nebudu prozrazovat. Je to zajímavý, sem tam vtipne, a za mě na jedno odpoledne i takové relaxační, nic neděláte, nemusíte přemýšlet kdo je vrah např., prostě příjemná oddechovka.

spencer
08.03.2022 5 z 5

Sama tomu jen těžko věřím, ale tato kniha se mi moc líbila! A to je v tomto žánru co říci, jelikož mám na romány dost specifické nároky a málokterý mě tak zaujme. Tento mě však naprosto překvapil svým humorem a také tématem.
Naomi nesnáší Nicholase. Myslí si o něm, že je maminčin mazánek a leze jí děsně na nervy. Což by nebyl problém, kdyby si jej neměla za pár měsíců brát. Láska, která tam kdysi byla je pryč a ona přemýšlí, jak se z téhle šlamastyky dostat. Co když ale Nicholas přemýšlí podobně?
Postavy byly sympatické a styl vyprávění velmi čtivý. Naschvály, které si dělali mě bavily a pokud autorka napíše něco dalšího, určitě si to ráda přečtu:)

PerfectionistKa
09.02.2022 5 z 5

| Naomi a Nicholas jsou zasnoubení. Říkáte si, proč tahle kniha začíná tam, kde jiné romanťárny končí? Je to jednoduché, oni se totiž nesnáší a dělají všechno proto, aby právě on nebyl ten, kdo vztah ukončí. Proč? Protože kdo svatbu odvolá, všechno cáluje. Jenomže když se začnou oba vzdávat a přestanou si na něco hrát, začnou taky postupně zjišťovat, že ta chemie mezi nimi možná nikam nevyprchala, akorát byli příliš hrdí na to, aby to viděli.

| Ze startu bych svoje pocity ohledně téhle knihy popsala jedním jediným slovem: frustrace. Celou první půlku knihy, cca 180 stránek, jsem proklínala Naomi, jak nevděčně se chová, protože Nicholas byl úžasný. Jo, její projevy a myšlenkové pochody byly neskutečně vtipné (!), ale děsně frustrující. Ona si namlouvala tolik věcí, že to nebylo možné. Někdy do téhle doby jsem si o knize říkala, že to je průměr.

Pak ale přišla druhá půlka knihy, kde si Naomi a Nicholas přestali dělat naschvály a místo toho si k sobě znovu začali pozvolna hledat cestu. Tahle romantická linka byla vlastně taková podivná verze hate to love… konkrétně love to hate to love :D a bylo to BOŽÍ! Skvěle napsané, trochu mi to připomínalo Má mě rád, nemá mě rád od Sally Thorne, ale bavilo mě to tisíckrát víc.

Vytkla bych přesně 2 věci: moc dlouhé kapitoly (mám raději víc kratších) a mega bych se chtěla dostat do hlavy Nicholasovi a přečíst si i jeho pohled. Oba hlavní hrdinové však mezi sebou měli neuvěřitelnou chemii a už jsem se nemohla dočkat, až jim to konečně docvakne. Pokud vám sedne Naomi, nebo se s ní aspoň smíříte, máte vyhráno. Mě fakt bavila, i když bych s ní nejraději první půlku knihy pořádně zatřásla, ať toho nechá a zamyslí se. A paní matka v podobě Deborah byla skvělý záporák typu Umbridgeová. Prostě byste ji nejraději zakopali do země.

Bavilo mě to o to víc, že to je takový skrytý, nenápadný poklad, který není vidět všude. Ty já mám nejradši. Nakonec se z ní vyklubala jedna z nejlepších knih v roce 2021.

Verii_chan
23.01.2022 3 z 5

Začátek knihy byl pomalý a poměrně nudný. Čekala jsem od knihy více romantiky, ale ta se objevila až v druhé polovině knihy.
V první polovině jsem Naomi nedokázala vystát. Bylo očividné, že se Nicholas snaží dát jejich vztah dokupy, ale ona pořád jen hledala způsoby, kterými ho ukončit.

Její uvědomění sice trvalo dlouho, ale bylo to zlaté. Naučila se, že je důležité dělat pro svou polovičku pěkná gesta a neočekávat vždy okamžitě něco nazpátek (i když Nicholas to vždy s radostí oplácel️)

Milovala jsem scénky, ve kterých se spolu obrátili proti společnému nepříteli (Deborah nebo Melisa) tvořili spolu dokonalý tým!

Magdyla.8
19.01.2022 3 z 5

Musela jsem ze začátku dát příběhu v knize šanci. Nemohla jsem se začíst, děj ubíhal zvláštním směrem. V půlce knihy jsem tomu přišla na chuť. Nebavili mě "bitvy" mezi párem, některé byly dětinské a hádky nedávaly smysl. Nicholas mi přišel v pohodě, ale jeho žena snů se musela zpátky vrátit do "normálu". Jakmile si Naomi uvědomila chyby, oba začali spolu komunikovat, otáčel se příběh konečně na vlnu romantična. Komunikace je ve vztahu velmi důležitá a jsem ráda, že i Nicholas udělal posun ve své rodině a příběh se někam posunul. Nakonec byli jen oni dva proti celému světu a stali se z nich přátelé. A tak by to mělo být.

Štítky knihy

americká literatura svatba

Autorovy další knížky

Sarah Hogle
americká
2021  72%Pro sebe jako stvořeni
2023  69%S hlavou v oblacích

Kniha Pro sebe jako stvořeni je v

Právě čtených4x
Přečtených200x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených10x
Knihotéce269x
Chystám se číst166x
Chci si koupit11x
dalších seznamech10x