Příručka dámy v běhu

Příručka dámy v běhu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136440/prirucka-damy-v-behu-136440.gif 4 55 14

Vyzkoušela jste už stovky diet a nějak se vám pořád nedaří zhubnout? Nerada se potíte v posilovně, kde všichni okukují vaše tělo, které má k ideálu pořádně daleko? Vidíte při pohledu do zrcadla bledou, neduživou osobu bez stopy sex-appealu? Připadáte si apatická, bez elánu a jiskry? Máte pocit, že vám v životě něco chybí? Pak je tato kniha určena právě vám! Přináší návod, jak můžete zhubnout jednou provždy a přitom se netrápit žádnými sadistickými dietami a navíc ještě získat energii, která vám v životě možná chybí. Stačí jen začít běhat. Nepotřebujete žádné drahé vybavení, nemusíte se vláčet přes celé město do tělocvičny a výsledky se dostaví v nejkratším možném čase. Navíc běhání přináší i spoustu vedlejších výhod, zdravý spánek, dobrou náladu a taky schopnost lépe překonávat všechny životní strázně.... celý text

Literatura naučná Sport
Vydáno: , Jota
Originální název:

Run Fat B!tch Run , 2010


více info...

Přidat komentář

Radimka
16.08.2023 2 z 5

Pár dobrých rad ke běhání, pár dobrých receptů, ale jinak nuda, nuda, nuda. Bylo vidět, jak prostě potřebuje ještě pár stránek a tak se opakuje a tlačí to ze sebe.

karamelka57
21.05.2023 5 z 5

Velmi dobre citanie.. motivacne, "nekompromisne", autorka sa s tym nebabre a z knihy citit, ze beh je jej skutocnou vasnou. A to jej nadsenie je ozaj nákazlivé:)


KrysaHelena
27.06.2020 5 z 5

Velmi příjemně čtivá kniha o běhání.
Kromě rad pro začátečníky, jsou kapitoly prokládané dopisy autorčiných blízkých (zajímavé příběhy).
Nejsem si jistá, jestli mě kniha bude přímo motivovat k běhu. Hlavní záležitost, kterou si z ní odnesu je "Doktorka Nesmlouvavá" - tzv. vnitřní mrcha. Ta se stala mým motivátorem ve většině aspektů života.

petrak
21.11.2018 3 z 5

Kniha je vtipná a věřím, že začínající běžce může dobře motivovat. Já už svoji motivaci mám, takže pro mě až takový přínos neměla.

Petja
04.02.2017

Kniha psaná lehkou rukou, která s vtipem přesvědčí začínající běžkyně, aby začaly běhat a vytrvaly. I když jsem běhala i před jejím přečtením, potvrdila mi, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, a namotivovala mne tak, že ani dva roky po jejím přečtení nemám problém vyrazit v mínus devíti stupních :-).

Nicky.ca
17.01.2016 5 z 5

Vdaka tejto knizke som sa zas prinutila k behaniu a naucila dokonale rizoto :D.

BBaarča
15.06.2015 3 z 5

Dočetla jsem během jednoho odpoledne, ale místy jsem přeskakovala. Je pravda, že sama jsem moc motivovat nepotřebovala, protože už běžkyní jsem, takže jsem četla spíš ze zvědavosti a možná jsem i čekala, že se dozvím něco nového. Být začínající běžec, tak mě knížka asi motivovat bude, takhle jsem ji brala spíše jako usměvnou oddychovku v párném odpoledni. Velmi se mi líbila část, kdy autorka nabáda, ať jdeme běhat i přesto, že se nám opravdu hodně nechce. Ať si jdeme zaběhat třeba jen tak na 10-15 min... stejně nakonec budeme dobrovolně prodlužovat. Na tom opravdu něco je, ale k tomu si každý dojde sám. :-) Nad některými pasážemi jsem zase jen nadzvedla obočí... např. "není důležité, co jíme, důležité je, že sportujeme (později si i sama autorka trochu protiřečí). "Tlustou krávu" bych taky úplně vypustila aj. Myslím, že někoho motivovat opravdu může, jen je potřeba ji brát s rezervou.. :-)

mišule5
14.05.2015 5 z 5

Velmi čtivá a zábavnou formou napsaná knížka, kterou jen tak neodložíte :-D
Doporučuji všem začátečnicím, které chtějí začít s běháním a posílit si postavu!

koMaty
02.02.2015 5 z 5

Skvělé, čtivé, praktické, motivující, zábavné.. Po dlouhé době jsem knihu přečetla okamžitě, musela jsem ji zařadit mezi oblíbené.. Ke knihám, které vždy budu potřebovat mít u sebe (Malý princ, Lady Fuckingham, Se šarmem Pařížanky,...) jsem přidala i tuto.. Děkuju Ti, Ruth.. :-)

Pistácie
29.01.2015 4 z 5

Opravdu nevšední čtení. Kniha, která vše řekne bez příkras. Autorka si je sama vědoma, že je nejlepší vše říct na plnou pusu, jinak se člověk k ničemu nedokope. Je těžké se k něčemu přinutit, pokud k tomu máme odpor. Pokud víme, že si radši poležíme, než abychom se zvedli a šli běhat. Některé výrazy by mohly urazit, ale je lepší si to přiznat. Než člověku mazat med kolem pusy a říkat mu, že sám shodí jen tím, že občas udělá pár sedů lehů a sní pár kousků zeleniny. Tak to nefunguje, a autorka to moc dobře ví.
Rady ženské ze života. Rady běžkyně, matky, která nabrala kila během porodu. Možná je trochu zvláštní, že se zaměřuje skutečně jen na ženské pohlaví, mluví v ženském rodě. Aspoň nějakého muže čtenáře by to mohlo urazit. I muži chtějí změnu a začít běhat.
Knihu doporučuju jako skvělý nakopávač. Jako skvělý start když se rozhoduju běhat. Kniha vás přímo donutí vstát a jít.

evitschka
10.09.2013 3 z 5

http://czechbeadwork.blogspot.cz/2013/09/ruth-fieldova-prirucka-damy-v-behu.html

Dáma s hrnstjm
10.05.2013 4 z 5

Na knihu jsem narazila úplně náhodou v městské knihovně a brala to jako další znamení k tomu, že bych měla po loňském zranění zase začít běhat. Ale protože se mi nechělo, radči jsem si půjčila a právě dočetla tuto knihu. Můj verdikt je následující: Kniha je napsána velmi vtipným a zároveň motivujícím způsobem. Do textu je zařazeno několik "svědectví" od lidí, kterým běh změnil život. Autorka si příliš nebere servítky a pro útlocitnější povahy nemusí být tento styl psaní úplně příjemný. Všechny rady vychází z vlastních zkušeností a jsou hodně přirozené. Ale pozor, je nutné si uvědomit, že knihu psala cizinka a je v některých aspektech tedy poznamenána jinou mentalitou a jinými možnostmi (např. pasáž o výběru běžecké obuvi)! Výtku mám vůči českému překladu - vždyť už ten název je přeložen naprosto nevhodně! Pokud si půjčuju knihu s názvem "Příručka dámy v běhu," očekávám, že se spíš dozvím, jak při běhu vypadat jako dáma, co si obléknout, jaké zvolit doplňky atd. Nechápu, proč nakladatelství Jota přistoupilo k tomuto kroku, když v knize se to slovním spojením "tlustá kráva" jen hemží! Snad, že by se kniha s názvem "Běž, tlustá krávo" špatně prodávala? Dále mi v paměti utkvěla rada, že mám brambory "uvařit ve studené vodě." Naopak kladně hodnotím, že si překladatelka či nakladatel dali tu práci, že vyhledali české běžecké webové stránky a zařadili do textu odkazy na ně.

cathyblack
31.01.2013 5 z 5

Úžasná a zábavná bible pro dámy, které se sebou chtějí něco dělat. (Nejen zhubnout, nýbrž posílit osobnost) Myslela jsem si, bože, zase další rádoby cool-rádce, který by mi měl pomoct přestat si stěžovat, fňukat a něco se sebou dělat. Nu, což, pár minut mu věnuji a hůř to dopadnout nemůže, řekla jsem si. Z pár minut se staly dvě hodiny a já už musím končit, nazout tenisky a trošku to ze sebe vyběhat.

Souhvezdi
21.01.2013 5 z 5

Naprosto skvěle napsaná knížka o tom jak změnit sama sebe a svůj přístup k běhání!

Štítky knihy

sport hubnutí běhání, běh sportovci tělesná kondice

Autorovy knížky

Ruth Field
anglická
2012  75%Příručka dámy v běhu

Kniha Příručka dámy v běhu je v

Právě čtených1x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce26x
Chystám se číst31x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x