Připoutaná

Připoutaná https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530318/bmid_pripoutana-65a68e77ecbca.jpg 4 36 10

Lidé se ztrácejí každou chvíli – většina z nich uteče od nepříjemností, další se jim naopak řítí vstříc a jen někteří si najdou cestu zpátky. Leigh Fletcherová – šťastně vdaná nevlastní matka dvou úžasných chlapců. Její manžel Mark tvrdí, že nemá ponětí, kde se jeho žena nachází. Jednoduše odešla do práce a už se nikdy nevrátila domů. Rodina je naprosto zdrcená. Kai Janssenová – šťastně vdaná za bohatého holandského podnikatele Daana. Odešla z jejich luxusního londýnského bytu i oslnivého života bez ohlédnutí. A pak jako by se propadla do země. Daan je strachy bez sebe. Dvě pohřešované ženy pocházejí z naprosto odlišných světů – je možné, že spolu jejich zmizení souvisejí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

BOTH OF YOU


více info...

Přidat komentář

Andrea_Bátovská
23.03.2024 5 z 5

„Připoutaná“ od spisovatelky Adele Parksové mi doslova pěkně zamotala hlavu a chvílema jsem si říkala, zda by tohle vůbec bylo možné, aby se něco takového mohlo někdy někde někomu doopravdy přihodit a stát... a hlavně, jestli by na to měla nějaká žena „koule“ a dokázala to dovést až do takového extrému, jako ony dvě hlavní hrdinky této knihy.

Kniha „Připoutaná“ je skvěle napsaná kniha plná nejen napětí, ale i také dokonale psychologicky propracovaných myšlenkových pochodů uvězněné „připoutané“ a tolik bezmocné ženy, jež se snaží nejen zachránit...
Kniha je trpkým svědectvím toho, že všichni máme před ostatními nějaká tajemství, jež si v sobě neseme, takovou 13. komnatu, jež neradi druhým otvíráme, ať už jsou to nejbližší přátelé, anebo i ti úplně nejbližší například manželé a manželky.

A právě tyto „tajemství, malé skryté pravdy“ mohou nakonec napáchat ve společném životě obrovské škody či dojít až k samotné „lidské“ tragédii.
Z knihy by si člověk proto měl odnést asi to nejcennější poselství, a to že když nemůžete důvěřovat svému nejbližšímu člověku tj. manželce či manželovi, a máte před ním nějaká tajemství, asi to není ten pravý člověk pro vás, neboť opravdový vztah by měl stát hlavně na vzájemné důvěře a hlavně pokoře, společné intimitě.

Druhým hlavním tématem této knihy je přátelství mezi dvěma ženami, a to že když porušíte „nepsaná“ pravidla tohoto ženského přátelství, může se vám to pekelně vymstít. Protože zrazené ženy - kamarádky, leckdy neznají žádného slitování, a pokud se do toho míchají city a neopětovaná láska k srdci muže, jež obě milují, jsou schopné i „zabíjet“....

„Připoutaná“ je napsaná velmi čtivou formou, kde nechybí nejen napětí, ale i očekávání, jak to všechno vlastně dopadne.... bohužel konec zůstává otevřený, což já osobně na knihách nemám moc v lásce, protože nevím, jak to doopravdy se všemi postavami nakonec dopadlo, jen se můžu domnívat, jakým směrem se jejich osudy dále ubíraly...

Kniha je moc hezky napsaná a je jakousi sondou do ženské a mužské duše. Její čtení je opravdovým gurmánským zážitkem pro každého knihomola.

ArwenAragorn
18.03.2024 3 z 5

50%

Kylie:
...Kdyby mi bylo jedno, se kterým z nich budu, vybrala bych si namátkou. O to právě jde, neuměla jsem si vybrat. Nešlo to. Jak to mám ale vysvětlit?
___________________________________________________________________________
Psychologický thriller s několika zásadními zvraty a docela originální, dobře vymyšlenou zápletkou.
Knížku doporučuji, přestože jsem od ní čekala víc.


13werka
16.03.2024 4 z 5

Pokud nechci, aby hodnocení bylo spoiler, tak toho o dějí moc prozradit nemohu. Snad jen to, že jednotlivé kapitoly knihy jsou psané z pohledu téměř všech postav, které se v příběhu objeví, a některé z nich se vrací několik let do minulosti. Neměla jsem ale velký problém se v nich po chvíli zorientovat - každá kapitola je označena jménem postavy, z jejíhož pohledu je psána i časem, kdy se odehrává.
Knihu bych hodnotila jako dobře napsaný psychothriller, který mne při čtení dokázal udržet v napětí, byť možná lehké zkrácení by mu prospělo. Nicméně má zajímavou a velmi dobře vystavěnou zápletku a navíc autorka pro čtenáře nachystala několik zvratů a nečekané rozuzlení. Pokud vám vyhovují spíše thrillery, ve kterých není přehršel násilí a neodkapává krev z každé stránky, tak vám knížku myslím mohu s klidným svědomím doporučit.

nada3314
28.02.2024 4 z 5

Moc děkuji nakladatelství Cosmopolis, že vydává tuto autorku. I když u nás se drží v modrých číslech, i tak věřím, že čtenářky budou spokojené. Nedávno jsem četla „JEN MOJE ŠTĚSTÍ“ a tak moc se mi líbil styl psaní, že jsem se vrhla na další dílko.

PŘIPOUTANÁ - Jedná se o odpočinkový, ale napínavý psychothriller, který se čte velmi lehce, a po celou dobu čtení jsem byla napnutá a jen v nutných případech jsem knihu odkládala. Já si vždycky říkám, že už mám tak moc načteno, že mě přece nemůže něco jen tak překvapit …no a může  autorka toto téma zpracovala velmi originálně a chytře. Většinou se s tímto tématem setkáváme u našich drahých poloviček, takže i mé lehce feministické srdce zaplesalo. Bohužel se nemůžu rozepsat více, protože bych moc prozradila a to nechci. Knihu si určitě užijete. Já jsem byla fakt spokojená a nadšená.

bookcase
25.02.2024 4 z 5

Za mě povedené, napínavé a čtivé. Dobrá zápletka i vyústění.

Ivuska.09
24.02.2024 3 z 5

Myšlenka skvělá, velmi dobře promyšlené zvraty, ale asi by knize prospělo, kdyby měla o pár stran méně. Byla jsem zvědavá, kdo za vším stojí, ale místy jsem měla tendenci některé nedůležité odstavce přeskakovat.

schillerter
17.02.2024 5 z 5

Knihu jsem chtěla v půlce úmyslně odložit, nějak jsem měla pocit, že se snad chci dobrovolně ztratit v postavách. Jenže! Jsem moc ráda, že jsem to neudělala. Autorka nakonec udržela moji pozornost, já jsem se neskutečně začetla a vše mi v druhé půlce secvaklo. Musím uznat, že kniha má originální námět a autorka je poměrně zdatná v plot twistech. Kniha začíná tím, jak je v místnosti připoutaná žena a neví, kdo jí tam uvěznil. Než dojde k finálnímu rozzuzlení, nepřijdete na to, kdo to skutečně byl. Jsem ráda, že jsem knize dala šanci. Je povedená!

Jane2016
17.02.2024 4 z 5

Adele Parks, autorka, od které jsem nedávno přečetla knihu s názvem „Jen moje štěstí“ a ještě dnes na daný příběh vzpomínám v dobrém. Proto, když jsem zjistila, že Parks přišla s další knihou, musela jsem si ji přečíst!

A ačkoliv jsem čekala trošku něco jiného, musím uznat, že jsem příjemně překvapená. V knize najdete nevšední témata, rodinné vztahy a prolínání minulosti a současnosti. Z mého pohledu se jedná spíše o thriller, který má pomalejší gradaci. Připravte se na psychologické rozbory všech postav, pokud máte rádi spíše psychologické thrillery než ty akční, tak tohle bude něco pro Vás.

Sečteno podtrženo, já jsem opět příjemně překvapená, Parksová umí napsat příjemný thriller, který čtenáře nutí otáčet stránku za stránkou. Pokud na autorku v knihkupectví narazíte, tak určitě doporučuji.

Danago
14.02.2024 5 z 5

Od autorky jsem četla knihu Jen moje štěstí moc se mi líbila, proto jsem se pustla i do další její knihy. A určitě mě nezklamala, autorčin styl je i zde poznat, přestože se jedná o úpně jiný příběh. Spíše než detektivku bych knihu zařadila jako psychologický thriler nebo rodinné drama. Téma je velmi originální a v takovémto provedeí jsem se s ním ještě nesetkala.
Rozjezd je možná pro někoho trochu pomalejší, seznamujeme se s životem obou pohřešovaných žen, přesto mě to bavilo hned od začátku. V momentě, kdy začne pátrání policie , se čtenář dozví překvapivou informaci , se kterou děj dále pracuje.
Do poslední chvíle jsem netušila komu a čemu vůbec můžu věřit.
Celkově se jedná o knihu plnou překvapení, ale nutí i k zamyšlení nad motivy jednotivých postav.
Co se mě týká v postavách jsem se neztrácela, právě naopak, bavily mě.

Knihomol_ka
08.02.2024 3 z 5

Do knihy jsem se pustila s velkým očekáváním. Samotná anotace mě dost navnadila a obálka taky.
Už ze začátku jsem měla problém se začíst, ale postupem času to bylo těžší a těžší.

Máme tady vícero pohledů.
Jako například: Leigh, Mark, Kai, Daan, Fiona, detektivka a další !!! No úplný guláš jsem v tom měla.

Příběh se zaměřuje na všechny tyto postavy. V příběhu se vracíme jak do minulosti tak do přítomnosti. Jednoho dne se Leigh vzbudí zdrogovaná a připoutana v cizím prostředí. Hned jí je jasné o co jde

Její manžel i děti si toho ráno všimnou, kdy se měla vracet z práce. Zavolají policii a rozjede se pátrání. Samozřejmě na povrch vyplouvají samé zajímavé věci. Musím říct, že konec mě moc nepřevalil a čekala jsem to. I když jsem doufala v lepší konec.

Co se týče stylu psaní autorky, tak se mi líbil. Jen mě mrzelo to přeskakování z postavy na postavu. Z minulosti do přítomnosti. Chvílemi jsem nevěděla, která bije, ale nápad to byl podle mě zajímavý.