Princ Mamánek

Princ Mamánek https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356292/bmid_princ-mamanek-EJe-356292.jpg 4 62 15

Originální pohádka od herce, režiséra a hudebníka Jana Budaře. Těší se, až se stane králem, jenže ostatní se toho dne obávají. Rozmazlený princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený "Vznešený" nikdy neopustil království, ženit se nechce, meč držel pouze dřevěný, a navíc se bojí úplně všeho. V den svých osmatřicátých narozenin proto dostane za vyučenou… Druhý den ráno se probudí v obyčejných vesnických šatech uprostřed hlubokého lesa, kde začne jeho nečekané dobrodružství. Dospěje konečně v muže a moudrého panovníka?... celý text

Přidat komentář

maryska09
16.02.2024 5 z 5

Hezká milá pohádka spíš pro dospělé než děti. Kniha je lepší než film, není v ní tolik přebudařováno. Doporučuju

Stupino
25.12.2022 5 z 5

Knihu jsem dostal včera 24.12.2022 pod stromeček. Je to krásná pohádka. A do kina určitě na tuto pohádku nepůjdu. Nebudu si to kazit. Čteno jedním dechem, za pár hodin.


Rosana
08.12.2022 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, na pohádku se podívám, až půjde v televizi.

KLHannah
02.11.2022 4 z 5

Knihu jsem si nechávala, až uvidím její filmové zpracování. Na film jsem se moc těšila, ale popravdě, čekala jsem něco úplně jiného. Přiznám se, byla jsem trošku zklamaná. Ale čím déle jsem o ději přemýšlela, tím víc jsem tam našla různé indicie. Kniha kopíruje filmový příběh, tedy spíš naopak. Kniha na mě působila pochopitelnějším dojmem než film, možná díky těm dodatkům hnutí mysli a úsměvu, kterou si divák musí domyslet. Pohádky milující dítě, které ve mně stále je, je ve výsledku spokojené s oběma autorovými počiny.

PosPol
31.10.2022 4 z 5

Poslouchala jsem audioknihu, byla v kině. Kniha vyhrává na plné čáře, to jsem se dlouho tak nepobavila, jako když Vetchý imitoval Hvizduli a Fistuli. Je to pohádka, netřeba hledat logiku. Obsahuje vše, co má správná pohádka mít - někoho k napravování, skvělého průvodce pohádkou, lásku, poučení a šťastný konec. Víc netřeba ️

Veeria
20.02.2022 4 z 5

,,Život je řeka, která plyne bez konce. Přesto všechno v životě má svůj začátek a konec..."

jasmína
27.01.2022

Zatím jsem četla sama, potkala mě karanténa, tak jsem si zkrátila chvíli pohádkou od Jana Budaře, na kterou jsem se dlouho těšila, ale mně tedy přestala v půlce bavit ....., ale dočetla jsem .....

Gabi13
03.02.2021 5 z 5

Moc krásná knížka. Musím o ní mluvit něžně, protože přesně taková je. Krásný příběh o ne moc vyvedeném princovi. Četla jsem sama bez dětí ale i pro ty starší to určitě je motivující pohádka. Stačí se začíst. Jo a smála jsem se nahlas.

Pitbullka
16.12.2020 4 z 5

Takové milé odpočinutí. Líbilo se mi, že své si tak najde i dospělý. Jen bych doporučila už pro větší děti, třeba kolem 10 let, ty menší by to asi nepochopily, je to psané trošku složitěji.

Marti.p
30.10.2019 5 z 5

Kamarádka s dětmi (6 a 4 roky) ráda poslouchá Prince Mamánka v autě. Tak jsem si přečetla a moc se mi líbila. Pohádka jak má být, je v ní dobrodružství, odvaha, napravený princ, láska i smrt, přesto není děj typický, očekávaný.
Mimochodem věta z poslední strany je : "Bětuško, nemysli si, tohle není pohádka. Já s tebou nemusím žít šťastně až do smrti. Víš, jak to myslím?" A to se mi líbí. Všechny pohádky končí obligátně - A žili šťastně až do smrti. Tenhle pohádkový příběh končí šťastně a pozitivně, přesto reálně. Nemusí být spolu šťastní až do smrti, přesto to stojí za to. Tak to alespoň chápu já, ale věřím, že děti nad tím přemýšlet vůbec nebudou....

Renu
10.07.2019 5 z 5

Kniha se velmi libila mne i mym synum (5 a 7 let). Ja osobne jsem z ni byla nadsena a doufam,ze bude i ve filmove verzi.

Měňavka
09.11.2018 3 z 5

Kniha se mi docela líbila. Je to taková moderní pohádka, ale podle mne určitě ne pro děti od 9 let. Spíš tak od 12. Jsou tam mnohdy slova, kterým ve svém věku nemusí rozumět, stejně tak i tomu zvláštnímu a záhadném závěru.
Věta z poslední strany : "Bětuško, nemysli si, že já s tebou mohu žít šťastně jen do smrti!" mi nepřijde zrovna moudrá. Jak si to dítě vyloží?Má věřit posmrtnému životu? Na povrch vyplouvá mnoho souvisejících otázek a myšlenek, které nemusí být zrovna O.K, jak pro dítě, tak pro rodiče, kteří se s tím budou muset potýkat. Moc oceňuji pěkné obrázky autora.

Elulilinka1
03.05.2018 4 z 5

Skvělá kniha. Závěr byl ale možná moc uspěchaný.

vladka.n
02.04.2018

Moc hezká pohádka pro děti, ale i pro dospělé a pro ty, co se tak trochu bojí smrti. :) Jinak velice vtipný příběh o 38-letém mamánkovi z královské rodiny, co byl tak rozmazlený a závislý na své matce, že otci nezbylo nic jiného, než se jednoho dne naštvat a poslat jej do světa...:)

lassse
02.04.2018 3 z 5

Přišlo mi to spíše jako pohádka pro dospělé, než pro děti. Navíc ten konec je trochu psycho... :)