Příběh lásky

Příběh lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439401/bmid_pribeh-lasky-8mk-439401.jpg 4 62 25

Dojemná pohádka o záhadách života a smrti od Jana Budaře. Radosta Křemenec z vesničky Štístková byl chlap jako hora, srdce měl přátelské a jak se začal smát, smáli se s ním všichni okolo. Jenže ani veselí neochrání žádného člověka před ranami osudu. Když se Radostova žena roznemohla a opustila tento svět, jeho pláč vyschl a zvonivý smích se rozpustil v tichu. Svět je ale plný záhad a kouzel. Na mužově cestě za smířením se ocitnou nečekaní průvodci – dovede s jejich pomocí v životě znovu objevit radost?... celý text

Přidat komentář

Georgie1
12.02.2024 5 z 5

Něžný, pohádkový, láskyplný příběh k odpolední kávičce.
Nevelké rozsahem, ale velké obsahem!!!!
Radosta slzu nemohl vytlačit, tak jsem mu pomohla.
Romantika mi ukapávala do kávy, ale současně mi slzy vyvažovaly dortík se slaným karamelem.
Užívala jsem si hlas i dikci pana Budaře, které jsem si v představách užívala.
Jemná, citlivá a poetická próza.
Děkuji Vám pane Budaři.

Gibis
05.02.2024 5 z 5

Krásné, smutné, radostné, laskavé, dojemné, kouzelné....tak jako život sám. Přestože jsem četla papírovou knihu, při čtení jsem v hlavě úplně živě slyšela hlas Jana Budaře, jako by mi příběh předčítal on sám.


cmelda87
01.11.2023 5 z 5

Knížku jsem zahlídla, když jsme prošli okolo stánku s ostatními dalšími jinými knihami, když jsme nedávno byli na 5.dohodě. A bylo to jako šíp, jako blesk z čistého nebe, pořád jsem na ni musela myslet, jako by si mě sama přitahovala. Až jsem to nevydržela a poprosila maminku, ať mi pro ni zajde. Dlooouho se nevracela a když konečně přišla, řekla, že už ji tam neměli, ale když už chtěla odejít, pohled jí sjel na krabici pod stolem, která byla plná různých "odpadků" - papírky, zmačkané kapesníčky kelímky od kávy a všelijaké smetí. A mezi tím vším vykukoval kousíček něčeho modravého. Byla to ona! Poslední, zapomenutá.
Asi mi byla souzena a čekala na mě. A to ještě není všechno. Když jsem ji otevřela, tak na první stránce mezi modrými vlnkami je zlatým perem vlastnoruční podpis Jana Budaře.
Po představení kolem mě procházely dvě ženy, které v ruce držely, taky tuto knížku, ale ani jedna v ní podpis neměla a prý nebyl v žádné z těch přede mnou prodaných!

Při čtení jsem měla pocit, jako by mě někdo láskyplně objímal.
Obálka knihy, celý příběh, každý kousek psacího písma a každá jedna ilustrace mi dává autorovou upřímnou sdílnost a opravdovou přítomnost
Celkově to na mě působí jako krásné, citlivé, srdce hladící, ducha povznášející.

A velice mě těší, že tento krásný a pro mnohé jistě i pomáhající příběh je z pera českého autora :-)

Mám radost, že tato útlá knížečka má u mě své stálé místo, a tak po ní můžu kdykoliv znova sáhnout.

Dajine
06.07.2023 5 z 5

Jak je někdy těžké plakat. Jak dovede být pláč osvobozující.

mrav
16.12.2022

Krásné, poetické, povzbuzující

tulipi
29.01.2022 5 z 5

Hezky napsaný příběh o tom, co s člověkem může udělat ztráta někoho blízkého.
Na knížku jsem narazila úplně náhodou a musím přiznat, že pan Budař mne pravidelně překvapuje (poprvé, když děti dostaly audioknihu Princ Mamánek).
Příběh lásky přečtete jedním dechem, ale rezonovat ve vás bude určitě mnohem déle...

jajcak
07.12.2021 4 z 5

Krásné, pro ty, kdo zpracovávají ztrátu blízkého, je to balzám na duši. Krásná práce s českým jazykem.

KikaTeeBee
02.12.2021 5 z 5

Takový český Malý princ – a na konci mě Jan Budař úplně dostal!

Pechule
25.08.2021 3 z 5

3,5/5 *
Na 4 to v mém hodnocení není a 3 je zase málo. Obsahově se mi líbila, ale nejsem z ní úplně paf. Co je plus, jak kniha vypadá celkově. To se povedlo na 5 *

Kočičáci
29.07.2021 5 z 5

Láskyplný příběh o smutném Radostovi vás pohladí po duši, vykouzlí vám úsměv na tváři zároveň vám dá naději. Naději, že štěstí jde znovu nalézt, jen člověk nesmí přestat doufat a hledat.
Nádherně zpracovaná knížka s kouzelným obsahem a krásnými ilustracemi.
Takových by mělo vycházet víc.
Díky pane Budaři.

Nočnípták
26.04.2021 4 z 5

Myslela jsem, že si nesu z knihovny pohádku. Ale ona to je zvláštní pohádka, takový kratičký příběh o životě. O smutku, slzách, emocích a opětovném nalezení radosti v životě.
Pan Budař byl pro mne hercem, který je takový "nevýrazný", neupozorňující na sebe. Až do teď. Jeho kniha tento můj názor na něj úplně rozmetala. Text i ilustrace se mi moc líbí. A výprava knihy je krásná. A já musím přidat *, protože tři jsou přece jen málo.
Kdo má velký smutek, nevidí krásu kolem sebe.

tbruck
07.03.2021 4 z 5

Milé čtení, rozhodně velké překvapení, pana Budaře jsem měla zaškatulkovaného jen jako herce :) Knížka má rozhodně co nabídnout, ačkoliv se může zdát být "jen" pohádkou, nese v sobě hlubší poselství. Třešničkou na dortu jsou krásné ilustrace!

Ťapulka
05.03.2021 3 z 5

Asi jsem čekala víc. Asi jsem příliš srovnávala s jinými knihami na toto téma. Nesedělo mi to přecházení z reality do poetična a fantastična. Nebylo to špatné, ale neuchvátilo mě to.
Jediné, co u mě bodovalo, bylo klíště a lodičky.

klodnerovic
11.02.2021 5 z 5

Tahle knížka má jedinou chybu - je příliš krátká.

veriszv
04.02.2021 4 z 5

Příběh lásky je útlá knížečka o vyrovnání se se ztrátou milované osoby.
Příběh je to pohádkový, kraťoučký, milý. Moc hluboko mě nezasáhl, ale možná je to tím, že už jsem toho na toto téma prostě přečetla spoustu, a jiné příběhy ve mě rezonovaly více.
To nic nemění na tom, že i tak je to fajn jednohubka na čtení s krásnými ilustracemi. Jan Budař mě mile překvapil.

Květi62
21.01.2021 4 z 5

Jan Budař mě velmi překvapil. Herce mám spojeného spíše se zápornou rolí. Vůbec by mě nenapadlo, že dovede tak dobře psát a ještě lépe kreslit. Knížka je opravdu milá, vede k zamyšlení. Určitě stojí za přečtení.

Makkulka
26.12.2020 5 z 5

Krásná kniha.

terimila
03.12.2020 4 z 5

Krásná knížečka, lehkým a snivým (nebo až halucinujícím) způsobem vyprávějící o nelehkých věcech. Rozhodně to není dílko na jedno přečtení, ale myslím, že když se k ní člověk čas od času vrátí, bude mu stále mít co dát. Už se těším na návrat. Krásné a působivé jsou i ilustrace.

Pett
06.11.2020 4 z 5

Mile objímající jednohubka o důležitosti emocí v našich duších... pěknost zpracování hřeje oko a sdílené poselství zase moc hezky obaluje chlopeň... sice se mi možná pár myšlenek rozpustilo po cestě do té správné srdeční komory, ale i tak je člověku při pozorování cvrkotu na břehu jezera Kněhyně tak nějak vlídně a milo.

Svobik1977
03.11.2020 5 z 5

Knížka, která pohladí po duši...