Pravda o zázracích

Pravda o zázracích https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432837/bmid_pravda-o-zazracich-yEn-432837.jpg 4 193 58

Třetí sbírka romantické poezie od bestsellerového autora a instagramového fenoménu Atticuse. Texty o hledání smyslu ve věcech, které nás obklopují, i v nás samých, texty o obyčejných radostech života, o lásce i bolestivých rozchodech. Atticus píše citlivě a úsporně, s vtipem, laskavostí a sobě vlastním půvabem. Svou minimalistickou poezií nám připomíná, že zázraky jsou všude kolem nás – stačí se jen správně dívat.... celý text

Literatura světová Poezie
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Truth About Magic , 2019


více info...

Přidat komentář

Gabux
dnes 4 z 5

Jiná témata, jiná energie a jiné myšlenky. Poskládané přesně tak, jak jsem já zrovna teď potřebovala.

Hodnotit poezii je těžké. Je inspirativní, svá a proměnlivá v závislosti na okolnostech, kdy ji čteme. Přesto si myslím, že tato kniha je povedenější než ta předchozí. Minimálně pro tuto chvíli pro mě.

“Stárneme a nepřestáváme se pídit po pravdách, které jsme jako děti věděli.

AkiB
06.01.2024 4 z 5

Na knihách autora velice oceňuji i nádherné ilustrace. Jsem ráda, že jsem měla možnost přečíst si všechny 3 díla autora.

Neztrácejte ani vteřinu svého času přesvědčováním druhých, že jste hodni lásky.

Pozor na milence do pohody, který je ti vším, dokud o nic nejde.

Tak často se trestáme špatnou láskou, o které si myslíme, že si ji zasloužíme.

Světu jsme mnohem užitečnější, když si odpustíme, než když se nenávidíme.


Mermaida
05.01.2024 3 z 5

Tahle kniha mi doma ležela tři roky, než jsem se do ní "začetla". Během roku 2020 jsem přečetla obě autorovy předešlé sbírky a Láskou ji nespoutáš se mi líbila ze všech nejvíce. I když u této poslední u mě rozhodně vede obálka - ta je top. Také se mi hodně líbilo zpracování knihy a samozřejmě i nějaká ta poezie. Některé "básně" jsou velmi laskavé či něžné. Ale našly se tam i takové, které mi neseděly. Osobně mám raději veršovanou poezii, ale i k téhle si nacházím cestu.

zuzmi39
16.09.2023 3 z 5

Kniha, která ani nenadchne, ani neurazí. Hodně básní se mi líbilo, ale zároveň se našlo i pár takových, které se mě nijak nedotkly. Ale taková poezie je. Její čtení je velmi subjektivní a každý si v ní najde něco jiného.

Knihotyna
26.05.2023 5 z 5

Pokud jste fanoušky poezie, pokud hledáte něco, co se dotkne něčeho hluboko ve vás nebo hledáte slova, ale nenacházíte - zkuste se podívat po těchto sbírkách.
Jedná se o moderní poezii - mnohdy jen popisky, myšlenky, poznámky k tomu, co se zrovna děje. A přece je to mnohdy to, co se děje i Vám! A pasuje to přesně tak, jak to chcete vyjádřit!

Oceňuji, že knížka neobsahuje ilustrace, ale fotografie - navíc graficky krásně upravené a vyobrazené v černobílé klasice.

Současné, rychlé, citové, hluboké, mladistvé, bolestné, zamilované, zázračné - NAŠE.

Monni
06.10.2022 5 z 5

Jeho styl poezie se mi vážně moc líbí. U některých řádků jsem se usmívala, některé sem si jen s lehkostí přečetla a některé mě vážně dojaly. Nemluvě o vizuální stránce. Ta je prostě úchvatná.

Sabulep
02.10.2022 1 z 5

1 hvězda za krásné vizuální zpracování. Obsah nemá s poezií nic společného. Nudné, bez nápadu, bez pointy. Měla jsem problém knihu dočíst. Za mě odpad.

jiri77
27.08.2022 3 z 5

Předchozí dvě knihy jsem si přečetl, tak jsem se pustil i do této. Kniha se mi líbila, plus krásné fotografie ,ale zdá se mi zatím nejslabší, něco mi tam chybělo.

tereza7804
30.07.2022 1 z 5

1 hvězdu za obálku, tohle bylo fakt špatný a šíleně cringe.. poezii mám vážně ráda, ale tohle mělo hloubku jak plytký talíř a nedalo mi to vůbec nic. Taková slátanina bez pointy :/

Ronnie68
15.06.2022 4 z 5

Kniha, jak už vypovídá název, se skládá z několika zazraku (mládí, láska, dobrodružství, v ní, ve tmě, ve slovech, ve hvězdách) ... Opět mě nadchla dávkou emocí, jak kladnou tak i tou smutnou, se kterou se autor chtěl podělit s ostatními čtenáři ...

Annkag
06.05.2022 5 z 5

Krásné pravdy, které vykouzlí úsměv na tváři.
Bolestné smutky, které se dotknou hvězd.
Vyznání lásky,která hory přenáší.
Literárné pero či tužka v rukách génia.

Ivka14
04.02.2022 3 z 5

Poezie není nic pro mě většinou, ale tohle bylo velice pěkné a závažím čtení i autorovy další sbírky básní.

Berulidemknihy
11.01.2022

Knihu jakožto básně nehodnotím počtem hvězd, pouze napíši hodnocení.
Popravdě nevím, co si o knize myslet. Některé básně byly nádherné, jiné mi naopak přišly nepravdivé až lehce naivní. Samozřejmě jsou v knize slova, která mě okouzlila a ukázala mi zase jiné směry, ale že bych knihu potřebovala mít doma, to se říci nedá.
Co mě vyloženě štvalo byly fotografie. Nevím...ač se někomu můžou líbit, mně přišly, že z knihy dělají typickou tuctovou romantickou básnickou sbírku. Samozřejmě jde pouze o můj názor, jako grafička se na to asi dívám jinak.

eliska2126
16.12.2021 5 z 5

U tohohle si vždycky hezky odpočinu. Je to prostě nádhera, ať už grafické provedení, fotky, tak i verše. Líbilo se mi, že se zde rozebírá i jiná témata, než láska, ale máte tu i dobrodružství, cestování apod. Já jinak poezii nečtu, ale od Atticuse si přečtu asi všechno. Takže za mě, určitě velké doporučení!

JajaCZ
08.11.2021 2 z 5

Nehodnotí sa mi túto knihu ľahko, no jednoducho musím a mám potrebu. Chápem, že mnoho mladých asi osloví, ale bohužiaľ som v nej videla vo väčšine prípadov vykrádačku myšlienok a citátov, ktoré som už niekde počula alebo čítala (dokonca pretransformovaný citát z Pána prsteňov) Niektoré ďalšie "básne" spolu s fotkami a obrázkami, boli asi už len na vyplnenie strán, aby sa to mohlo vydať knižne. Úprimne mi je ľúto, že sa na toto míňa papier.

Jaruš7
18.08.2021 5 z 5

Třetí pozvánka
do příjemné dimenze sebezpytu, o vnímání nadhodnoty citu.

Citace:" Nepotřebujeme, aby se nám splnily všechny sny, někdy jen potřebujeme, aby se nám chvíli zdály."

Jako vždy překvapivě křišťálové - průzračné a blýskavě oslňující.

dlabikk
16.06.2021 5 z 5

Milá knížka. Básně nečtu, ale toto bylo něco tak jiného, milého .....

Pitbullka
20.03.2021 3 z 5

Já se s Atticusovou tvorbou nějak nepotkávám, přijde mi do dost opakující se a že design knih vítězí nad samotným obsahem. Záměrně čtu tyto knihy v originále, ale prostě ne, nesedí mi. Třetí kniha, kterou jsem od autora četla a neoslovilo mě to.

1Booklover
15.03.2021 1 z 5

Upřímně mě kniha vůbec nezaujala. Sice jsem ji přečetla cca za hodinu, ale verše mi přišli prázdné a ač jsem se snažila sebevíc, nenašla jsem tam více jak 5 "básní", které by měli určitou hloubku, kterou by podle mě verše měli mít.
Kniha je krásně graficky zpracovaná a líbí se mi i její jednoduchý design, ale pro mě je osobně mnohem důležitější obsah, než vizuální stránka.

Janina2609
08.03.2021 4 z 5

“Přestaňme předstírat, že se dokonale hodíme do tohoto světa a snažme se přijít na to, zda se stejně dokonale hodíme k sobě navzájem.”
Dlouho jsem přemýšlela jakou knihu vyberu do čtenářské výzvy-po prečtení knihu někomu daruj a rozhodla jsem se po doporučení synovy přítelkyně pro knížku krátkých básniček a zamyšlení o lásce, dobrodružství a přátelství. Citáty a postřehy jsou vkusně graficky doplněny, je to zkrátka pohlazení na duši v dnešní nelehké době. A navíc udělat milému člověku radost knihou je moc krásný pocit.

Štítky knihy

básně

Autorovy další knížky

Atticus (p)
kanadská
2018  81%Láskou ji nespoutáš
2019  78%Tma mezi hvězdami
2020  81%Pravda o zázracích

Kniha Pravda o zázracích je v

Právě čtených3x
Přečtených264x
Čtenářské výzvě55x
Doporučených22x
Knihotéce121x
Chystám se číst61x
Chci si koupit31x
dalších seznamech2x