Prašina: Podivné procházky 1

Prašina: Podivné procházky 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511512/bmid_prasina-podivne-prochazky-1-JcC-511512.jpg 4 43 6

Svět knižního fenoménu Prašina se rozrůstá v komiksové sérii s novými příběhy, novými hrdiny a novými záhadami. Toto jsou kroniky Prašiny. Užijí si je nováčci i čtenáři, kteří mají Prašinu prochozenou.

Přidat komentář

Norri
01.08.2023 3 z 5

Nejde se vyhnout srovnání Prašinu jsem si docela oblíbil. Po přečtení Křídového panáčka jsem si dal i první knihu Prašiny. Ta čtvrť je velká, tajemná a stále svým způsobem živá. Je plná "šedých lidí s obráceným myšlením" - tak nějak to babička En v knize říkala. Křídový panáček to dokázal už v prvním sešitě zachytit. V tomto prvním sešitu Podivných procházek jsem tu atmosféru nenašel. OK, připouštím, že je to jenom začátek, úvodní sešit, který určitou záhadou končil. Následují už ale jenom dva další sešity, a tak doufám, že v nich scénáristky patřičně práskly do koní.

Kresba je fajn a docela mě bavila. Horší je to s panelováním. Stránka je často rozbitá na malé panely s detaily, ale tyto panely jsou samostatné, nejsou součástí většího panelu. To se mi moc nelíbí. Další věc, která mě bila do očí, je to, že některé mezery mezi panely, podotýkám že černé, jsou širší než ostatní. To vypadá hrozně.

knidopel
28.07.2023 3 z 5

Prašinu miluji, proto jsem si nenechala ujít ani tuto sérii sešitů. V prvé řadě oceňuji grafickou stránku, ilustrace jsou opět skvělé. Návrat do Prašiny se mi sice líbil, ale ocenila bych trochu více děje, v prvním díle se toho opravdu moc nestalo. Škoda.


koudja
04.05.2023 2 z 5

Bohužel zatím zklamání.
Křídový panáček občas taky neměl mnoho děje na sešit, ale tady jsem se vyjma počtu followerů nedozvěděl v podstatě nic.
A nevybudovalo to ve mne bohužel ani atmosféru tajemna a očekávání.
Zatím jsem četl z Prašin vše a tohle je za mne nejslabší. Snad to dožene obsah zbylých 2 dílů

Kerbello
24.03.2023 5 z 5

Výrazně přesvědčivější, než Křídový panáček. Osohova kresba byla skvělá a atmosféra Panáčka výborná, ale tempo příběhu neladilo s rozdělením na sešity a spíš působilo, jako by někdo uměle rozsekal původní komiks na díly. Procházky naopak skvěle fungují jako úvodní díl a skutečně se jim daří navnadit na další sešit. Fascinující propletenec kreseb Čupové a Kuchynkové je sice stylizovanější, ale taky výrazně dynamičtější. Prašina je vykreslená jako fyzické místo, ne jen jako atmosféra pošmourných večerů. Prospívá i odlehčenost a čas strávený mimo Prašinu. Pecka. Jen tak dál.

Ristridin
22.03.2023 5 z 5

Solidní rozjezd, sice ilustrace již nejsou od Osohy, ale ničemu to nevadí, protože jsme stále v naší milované Prašině a dokonce bez ošklivých jeřábů a moderních technologií.
Jak se píše přede mnou, moderní prvky přidávají příběhu na zajímavosti a větší "autentičnosti", přestože příběh je posazený do zcela fiktivní Prašiny.
Závěr slibuje objev nějaké opravdové záhady oproti Křídovému panáčkovi, který mě v závěru mírně zklamal. Pouhé dva díly před námi, jsem zvědavý, jak se vše rozklíčuje na těch několika listech.

dawson321
22.03.2023 5 z 5

Tak tento příběh se zdá daleko více zajímavější než předešlé díly Prašiny. Ačkoli dějem předchází knižní trilogii, můžeme se tu setkat i moderními prvky, kdy hlavní hrdinka je influencerka. Jsem zvědavý, jak se také bude vyvíjet vztah mezi oběma hlavními postavami. Také jsem rád, že tento komiks bude mít jen tři díly a nebude zbytečně natahovaný jako u předchozího příběhu.

Štítky knihy

tajemství

Autoři knihy

Vojtěch Matocha
česká, 1989
Kateřina Čupová
česká, 1992

Kniha Prašina: Podivné procházky 1 je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce26x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x