Pozitivní psychologie

Pozitivní psychologie https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191033/pozitivni-psychologie-191033.jpg 4 15 5

Jedním z nejvýznamnějších trendů současné psychologie je posun ke studiu pozitivních aspektů lidského života. Tento proud současné psychologie je označován jako "pozitivní psychologie". Přestože budí mimořádný zájem odborníků, v češtině dosud o tomto tématu neexistuje knižní publikace. Náš přední odborník podává přehled tematiky studované v rámci tohoto směru se zaměřením na procesy odpouštění a smiřování, jež mají zásadní význam pro porozumění mezilidským vztahům a jejich zlepšování. Pozornost je rovněž věnována práci s negativními emocemi, ale i optimismu, radosti a naději a jejich souvislosti s duševním a tělesným zdravím a dalším tématům.... celý text

Přidat komentář

Ondrášeček
16.09.2020 5 z 5

Tuhle knihu bych doporučil všem lidem, kteří se zajímají o osobní rozvoj, ale v řadě knih jim chybí širší souvislosti nebo více empirických poznatků. V tématech, jako je radost, naděje, smysl a odpuštění mi skutečně pomohla udělat si pořádek, opět jsem o něco produktivnější. Se studiem pozitivní psychologie však určitě nekončím, některých témat se totiž dotkla pouze okrajově, např. spirituality, pokory apod.

salamandrina
22.06.2020 4 z 5

Je fajn číst tyhle knihy znovu a nemuset si je jako na vysoký pamatovat a podtrhávat v nich. Jen je absorbovat.


Shindo
09.06.2019 4 z 5

V podstate úvod do pozitívnej psychológie, ktorý zďaleka nevyčerpal všetky témy tohto odvetvia (čo si nakoniec pripúšťa aj sám autor).

Je to ale úvod veľmi príjemný, veľa som sa dozvedel. Samozrejmosťou je aj bibliografia, viacero autorov som poznal.

Kniha sa mi však často zdala viac populárno-náučná než odborná, čo do istej miery chápem.

Stoklaska
28.06.2018 4 z 5

Kniha je napsaná srozumitelně a čtivě. Nejvíce se mi líbila kapitola o naději.

Ivy_9
11.07.2017 5 z 5

p. Křivohlavý je prostě skvělý :)