Království mrtvých

Království mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439127/bmid_kralovstvi-mrtvych-e4a-439127.jpg 4 130 22

Pouť mrtvého série

< 2. díl >

Co by mohlo být horší než uvíznout ve virtuálním světě? Místo abych si užíval hru, zjistil jsem, že jsem uvězněný v mrtvém těle své postavy. Zachránit se teď můžu jenom jedním způsobem, a to prostřednictvím Svitku vzkříšení. Problém je, že moje šance na to, že ho získám, jsou prakticky nulové. Jsem nemrtvý: vyvrhel bez přátel a jen s vrtošivými spojenci, zato se spoustou nepřátel. A ti jen čekají na to, až budou moct zaútočit. Můj nemrtvý šibeničník tak musí kráčet po ostří nože a jen s podporou ostatních hráčů, kteří brání jeho smrtícímu pádu do propasti. Jsou ale tím, za koho se vydávají? Ve hře není nic snadnějšího než přivlastnit si cizí identitu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Царство мёртвых (Carstvo mertvych) , 2018


více info...

Přidat komentář

elenai
18.06.2022 3 z 5

Mám velký problém s touto sérií, a to ten, že ji prostě nepovažuju za LitRPG. Těch prvků, kterými se tento žánr vyznačuje, se objevilo velmi poskrovnu. Stručně napsáno - prostě mi nepřijde, že je autor ve hře a kniha se žanrově spíš přikláněla k slabší hrdinské fantasy. K tomu byl děj místy dost zmatený a dialogy postav dost povrchní a často se opakující fráze, kterými chtěl autor zvýraznit své postavy, byly spíš otravné. Do toho malý chlapec Neo, co to jako mělo znamenat? Strašně by mě zajímalo, za jakým účelem byla tato nehráčská postava autorem vytvořena. Přesto všechno jsem knihu dočetla. A ano, celkem mě stále zajímá, jak se bude děj vyvíjet, takže do dalšího dílu půjdu taky. Ale chraň Johna Doea Temná strana, jestli to nebude aspoň o chlup lepší! 50%

Lacie
01.04.2022 5 z 5

Druhý díl nezklamal, John zahodil začátečnickou nejistotu a krosí si to knížkou za Svitkem vzkříšení. Ne vše jde podle plánu, do cesty se mu staví různé odbočky a nepřátelé, jeho postava však získává na síle. Mladší kostěj, to už je lepší, než smradlavý zombík. A pozor, utrousí i několik vtipů!
Konec je trochu překvapivý, i když vlastně kdo by čekal, že to bude tak jednoduché, že? Já sice ano, ale už jsem poučena a jdu na další díl, více Johna, Strašáka, Nea, Isabelly i pana Lloyda!


DaNDee
29.03.2022 2 z 5

(SPOILER) A tady navážu na svůj předchozí komentář k jedničce - Je to prostě přepáleně cítit young-adultem! Dále i kvůli nezáživnému paralelnímu propojení příběhu lotra s vlastním životem hrdiny musím hodnotit nízko. O tom, že Korněv umí vtáhnout do děje nikdy nebylo pochyb. Avšak kdyby dokázal propojit počítačovou hru s životem a my se tak báli o zdraví hlavního hrdiny více, prožívali bychom tento fantasy thriller trhák mnohem plněji!

Luigi1
19.10.2021 4 z 5

Druhý díl lepší než první,ale něco mi tam chybí,ale nemůžu přijít co to je,snad na to přijdu u dalšího dílu.

Luigi1
17.10.2021 4 z 5

Dobře napsané a podané pro hráče těchto her.

denniys
04.07.2021 4 z 5

Tento díl mě bavil víc než díl první. Johnův příběh se rozvíjí na plné obrátky, Isabel a Neo jsou také super a vše krásně svižně plyne směrem ke skvělému konci.

Awča
31.12.2020 5 z 5

Druhý díl je ještě o něco lepší než předchozí. Čte se dobře, slupla jsem ho jak malinu.
Jsem opravdu zvědavá na završení příběhu.

Turlogh
17.12.2020 4 z 5

Opět vcelku povedené pokračování série, čte se velmi dobře, tzv. jedním dechem, pro fanoušky RPG her a fantasy mohu doporučit, příznivci LitRPG si mohou klidně ještě jednu hvězdu v hodnocení přičíst. Howgh.

lassse
13.10.2020 3 z 5

Po úvodním nadšení z prvního dílu jsem z toho druhého měl na začátku dost rozpaky. Naštěstí se to v druhé části knihy správně "rozjelo" a již si to užíval.

Lethania
26.08.2020 4 z 5

O hvězdičku lepší díl než ten předchozí, ale stále se mi to zdá jaksi podobné ostatním LitRPG knihám. Příběh je zajímavý, ale místy je pomalý až nudný. Bitvy jsou dobře zpracované. Je dobře, že autor z hlavního hrdiny nedělá neporazitelnou postavu, což by pak bylo vše už jasně dané. Konec mě moc nepřekvapil, tak nějak jsem to očekávala, tak uvidíme, jak se s tím John popere v dalším díle.

davidurban1973
19.07.2020 4 z 5

Opět perfektně zpracovany příběh. Precteno jedním dechem. Vřele doporucuji.

Prince_of_book
21.06.2020 4 z 5

Kniha mě bavila od začátku do konce, slušně popsané postavy a poměrně jasně narýsovaný děj vám dodají pocit čtivosti, která je v těchhle sériích absolutně neuvěřitelná. Líbilo se mi Johnovo dumání, jestli hra je hra, nebo vlastně tvrdá realita. Líbí se mi i nápad s malým chlapcem, jehož úděl se nejspíše dozvíme ve třetím a čtvrtém díle série, i nápad s "mazlíčkem".

Nicméně musím říct, že první díl mě bavil trochu víc. Opravdu nevím čím to bylo protože tento díl taky vlastně nemá chybu, ale já u něj nepociťoval takovou tu touhu číst dál a dál, tak jako u "jedničky". Možná to bylo náročnějším obdobím v práci nebo prostě jen částečnou nechutí ke čtení obecně, ale bohužel.

Mám žánr LitRPG hodně rád a tahle série mě asi baví zatím nejvíc ze vše LitRPG sérií. Kniha je vlastně skvělá a téměř nic neztrácí oproti prvnímu dílu, ale ten mě opravdu bavil více.

Hodnotím 8,5/10

Zavulonis
04.06.2020 5 z 5

Důstojné pokračování série. Neztrácí na tempu a druhý díl je stejně čtivý jako první. Už hltám třetí díl.

Roscata
13.05.2020 5 z 5

Dobrovolně přiznávám, že jsem naprosto propadla litRPG. Zašlo to tak daleko, že jsem po přečtení Království mrtvých nebyla schopná číst jakýkoliv jiný žánr.
Za co si Fantom print jednoznačně zaslouží postlesk, je rychlost vydávání. Vydání druhého dílu po neuvěřtelných třech týdnech? Žádný problém. To je pro moji závislost to pravé.

Stejně jako první díl, je i ten druhý čtivý, plný akce, dobrodružství a především nových postav, které Johna doprovázejí při jeho dobrodružstvích. John se dostává do zajímavých a někdy pěkně zapeklitých situací ale nakonec se z nich, s větší nebo menší újmou, vždy vyhrabe. Také se konečně dostává na dosah vytouženému Svitku vzkříšení jen aby vzápětí zjistil, že to nebude zase tak jednoduché.
Celá kniha se mi líbila a čtení jsem si užívala ale trošku mě zklamal konec. Přesněji několik posledních stránek. Měla jsem pocit, jakoby se je autor snažil zakončit co nejrychleji. Vypovídá o tom i chování Isabelly. Prostě mi pár věcí v jejím chování moc nesedí a jsem zvědavá zda to (ne)byl autorův účel. Proto doufám že se dalšího dílu dočkáme co nejdříve.

IG: zrzi_cte

spider74
09.05.2020 5 z 5

Děj má spád a pěkně od odsýpá jako v jedničce. Přečteno jedním dechem jako první díl.

Kačí137
07.05.2020 5 z 5

Druhý díl krásně navazuje na první. Nikde se neztratíte. Jsou tam vždy vtipné momenty. John je takový normální :-). Hezky ho naštve, když Malý chlapec již není Malým chlapcem. Přemýšlím, jestli v dalším dílu nebude osvětleno, proč se tam vlastně objevil?? A to jeho domácí zvířátko. Super. Prostě mě ta série vážně baví.

Fifineek
22.04.2020 5 z 5

„Spatřil jsem děsivou bytost v rozcupovaném plášti utkaném ze stínů a hrůzostrašné masce, která na jedné straně hořela temným ohněm, na druhé odhalovala smrtelně šedé kosti. Zpoza ramene mi trčel ojíněný jílec flambergu.“

Dobrodružství Johna za získáním Svitku vzkříšení do Království mrtvých pokračuje! Jeho jedinou nadějí jak se tam dostat je získání všech střepů Sfér duší. Bohužel tohle je nadlidský úkol i pro někoho jako je on a proto potřebuje pomoc Plodu temnoty, nejlepšího klanu na serveru. K našemu nemrtvému lotrovi Johnovi, elfce Isabelle a mnichovi Řádu stříbrného fénixe Neovi se připojí Johnův nově vylíhnutý pet - nemrtvý fénix Strašák, osobní bodyguard Goar - orčí paladin Rovnováhy, trio upírů - Hrabě, Baron a Markýz, a šikovný alchymista Lloyd, který umí sehnat, vyrobit nebo opravit snad cokoliv. Během jejich dobrodružství John zvyšuje své levely, vylepšuje si herní statistiky a krůček po krůčku získává další vybavení do Sady mrtvého muže.

Na 2. díl Pouti mrtvého jsem se nemohl dočkat a vyšel pouhé 3 týdny po díle prvním, za což si Fantom Print zaslouží rozhodně potlesk! Stejně jako u prvního dílu, kniha je čtivá, napínavá a o něco více akční než díl předchozí. V knize bylo tolik zvratů, novinek a neustálé akce, že jsem si během čtení potřeboval dělat přestávky, abych dokázal vše pobrat! Nemůžu se dočkat na celé vyvrcholení série, které snad vyjde co nejdřív!

Dakye
12.04.2020 5 z 5

Výborné pokračování.. Teď si jen počkat na vyvrcholení :)

MichalH30
12.04.2020 2 z 5

Mno nic moc, ale co bych chtel za 199kc :D
Pribeh je zmateny, postavy nezajimave, herni svet neni dostatecne popsany... at se nato divam jak chci, tak John neni ve svete MMORPG, ale hraje adventuru Assassins creed :( neni to o rasach, povolanich, skillech... je to jenom plizeni, maskovani, zabijeni.
Kdyz uz jsem se do toho pustil, tak prelouskam i treti dil, ale znova uz to cist nebudu a poslu to zase dal.

witko
12.04.2020 5 z 5

Už aby bylo pokračování. Čtivější prvního dílu.

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Pavel Korněv
ruská, 1978
2015  75%Led
2020  87%Mrtvý lotr
2015  77%Kluzký
2016  78%Černé sny
2020  88%Království mrtvých

Kniha Království mrtvých je v

Právě čtených1x
Přečtených181x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených13x
Knihotéce127x
Chystám se číst20x
Chci si koupit11x