Poslední polibek

Poslední polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404498/bmid_posledni-polibek-aqV-404498.jpg 4 45 19

Román poslední polibek je malou exkurzí do dramatické mnohotvárnosti vztahů muže a ženy. Henrietu nesmírně zranila manželova nevěra. Od života dostala nečekanou pořádnou facku. Najednou je všechno jiné. Henrieta se ale nemíní vzdát muže a k záchraně své rodiny je odhodlaná udělat cokoliv. Nerozvážnost, žárlivost a bolest jí zatemní rozum. Spáchá zločin a s tajemstvím se ve slabé chvíli svěří kamarádce. Aneta je bezradná, neví, co se strašnou informací dělat. Sama má starostí nad hlavu. Stojí před zoufalým rozhodnutím: má se vzbouřit a opustit puntičkářského manžela nebo se jednou provždy smířit s ovzduším v jejich rodině? Zvláštní smrt mladé prodavačky dostane na starost kriminalista Fedor Durnsteiner. Jenže kapitán se místo vyšetřování víc zabývá vlastním zkracovaným vztahem. Je přesvědčený, že jeho bývalá přítelkyně si s ním jen rozmarně pohrávala, dokud nezískala, co si naplánovala. Zdánlivě bezvýchodné situace, vyhrocené konfrontace a neočekávané zvraty ženou hlavní hrdiny k nevypočitatelnému jednání. Najdou východisko z napohled neřešitelných problémů?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

A teraz ma pobozkaj , 2019


více info...

Přidat komentář

Janča089
29.04.2022 3 z 5

Bylo to psané takovým zvláštním stylem, že mě to nedokázalo pořádně vtáhnout. Jako oddychovka z nám blízkého prostředí to ale šlo. Žádné velké množství postav nebo nečekaných zvratů.

Ála1968
05.08.2021 3 z 5

Nebylo to nic moc.Na knihu jsem se těšila a přišlo zklamání.I ten konec byl trošku přitažený za vlasy a hlavně,co ten policista,který to vyšetřoval?To už bylo trochu moc.


Jurajovamaka
19.03.2021 5 z 5

Chcem sa len poďakovať za príjemné chvíle pri čítaní tejto knižky. Je to už štvrtá knižka od tejto autorky, ktorú som prečítala a zatiaľ ma nesklamala. Samozrejme, že pocity po prečítaní boli vždy iné, čo vyplýva zo samotného námetu, ako i deja každej knižky, čo vlastne fajn. Ďakujem.
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

meduuzka
19.08.2020

Toto byla pro mne nuda nuda nuda.

ave55
12.06.2020 4 z 5

Jsem jedna z mála čtenářů, kteří si i u detektivky přečtou, kdo je vrah. Můžete si teď ťukat na čelo, prostě to tak mám u každé knihy. I noviny čtu odzadu. Paní spisovatelka mi to zde usnadnila, známe vraha od začátku.

kika 13
28.05.2020 4 z 5

To mě fakt napínalo až do konce.

zdehan
04.05.2020 5 z 5

Taková příjemná oddechovka ale konec knihy překvapil stojí za přečtení.

Acquenta
27.12.2019 2 z 5

No...co na to říct...chvílemi jsem měla pocit, že čtu jakousi detektivku od žáka základní školy, pak mě to zase na chvíli chytlo a pak opět obrat o sto stupňů. Mě to nesedlo :-/

sabca
31.10.2019 4 z 5

Detektivka kdy známe vraha hned na začátku, ale přesto ještě není všemu konec. Kapitán Dursteiner - velice nesympatický a Henrieta a Aneta nevyrovnané. Závěr trochu překvapivý.

magdicz_
23.10.2019 3 z 5

Oddechový detektivní román o manželské nevěře, se zajímavou psychologií postav. Osobně jsem byla dost zvědavá, co se bude odehrávat, když téměř od začátku znáte vraha.
V knize se odehrává několik příběhů, které jsou vzájemně propojeny:
Henrietin, která je schopná udělat cokoli pro udržení rodiny; její kamarádky a sousedky Anety žijící v patologickém vztahu, navíc bojující se svědomím a kapitána Durnsteinera, který shodou okolností chodil s Henrietinou spolužačkou Terezou.
Po zorientování v postavách vás knížka vtáhne a závěr jsem rozhodně nepředvídala.

kralikova.Lú
22.08.2019 5 z 5

Na začátku jsem se nemohla začíst ale pak to nějak přišlo samo. Celá kniha byla velice zvláštní a hlavně postavy totálně psychicky nevyrovnané, a to opravdu všechny. Obzvlášť pan detektiv byl "ujetej". Ale letní kniha jak vyšitá.

klarinka9974
15.08.2019 5 z 5

I když je jasný kdo je vrah, rozhodně stojí za to, si přečíst celý příběh aby jste se dozvěděli proč to udělala a jak to s dotyčnou skončí. Kniha byla příjemnou oddechovkou, která vás bude bavit.

mySaints
09.07.2019 odpad!

Půjdu proti davu...ale bylo to napsané jako slohovka do školy. Dostala jsem se skoro do poloviny, snažila se číst dál, ale nedalo se. Šílené postavy, divné situace, ale hlavně mi neseděl styl, jakým byla kniha napsaná. Přitom tak krásná obálka, která se k tomu, co je uvnitř, vůbec nehodí.

pavlačinka.1
18.05.2019 5 z 5

Láska, přátelství, nevěra, mateřství, ...to vše se snoubí v propletených osudech...dá se omluvit a pochopit zločin? Unikne člověk před svým svědomím??? Pěkně napsaná a čtivá kniha...

alnahu
14.05.2019 4 z 5

Tento příběh manželské nevěry a jak to změní život celé rodině je i přes smutné téma ,velice poutavě napsaný. Henrieta pro záchranu manželství udělá vše a to jí je nakonec osudné a propadne až na samotné dno .A Igor její manžel - ten z toho všeho vyšel ,jako král , na rozloučenou ji popřál poslední polibek.Příběh ze života o obyčejných lidech.

Všechny šťastné rodiny jsou si navzájem podobné,
každá nešťastná rodina je nešťastná po svém.
L.N.Tolstoj

MakiMel
08.05.2019 5 z 5

Tak trochu netradiční detektivka. Vraha známe od prvních stránek a z počátku jsem si trochu říkala, že je snad jasné, jak se to uzavře, ale v tom se začala situace zcela měnit nečekaným směrem. Každopádně je to velmi dobrá detektivka z našeho prostředí a s dobře propracovanými postavami.

berry-uska
09.04.2019 5 z 5

Poslední polibek je silná kniha normální rodiny zasažené nevěrou muže, příběh je psán velmi poutavě a neustále vtahuje do děje, obálka je nádherná a evokuje lásku a štěstí, opak je pravdou. Člověk v tomhle případě žena je někdy ve vzteku schopen všeho aby zachránil vlastní rodinu. Ale nakonec je vše jinak

Blaufik
06.04.2019 5 z 5

Poslední polibek je sice krátkou knihou, avšak nechybí zde pořádná dávka napětí a překvapivých zvratů, které nám autorka pomalu dávkuje.
Adriana Macháčová se ve svém románu zaobírá dvěma aktuálními tématy a těmi jsou nevěra, která je pro partnera většinou pořádnou fackou a psychická šikana ze strany partnera, která se opravdu špatně dokazuje.
Pokud máte chuť se začíst do Posledního polibku, který se na první pohled tváří jako růžový bonbónek, který uvnitř ukrývá drsný příběh, tak rozhodně neváhejte.

robertdyda
10.07.2017 5 z 5

Ak vo vás názov knižnej novinky Adriany Macháčovej vyvoláva asociáciu niečoho milého, romantického, tak hneď motto knihy, otváracia veta Anny Kareniny, by vás malo varovať, že dobré konce bývajú väčšinou len v rozprávkach. Nešťastie nechodí po horách ale po ľuďoch, hovorí známe porekadlo a autorkin trinásty román potvrdzuje symboliku, ktorú mu osudová číslovka pridáva do vienka.

Adriana Macháčová svojim postavám nič nedaruje. Ženie ich do hraničných situácií, aby mohli ukázať to najlepšie ale aj najhoršie zo seba. Henrietu zraní nevera jej atraktívneho manžela. Pre záchranu rodiny, najmä svojich troch detí, je odhodlaná prekročiť akékoľvek zábrany. Rozum otupený žiarlivosťou a zradou nedokázal udržať emócie na uzde. V sekunde sa jej tak zmení život spôsobom, ktorý si nechcela pripustiť. Spácha zločin, o ktorom sa zdôverí v zúfalstve priateľke a susede. Bezradná Aneta nevie ako s hrôzostrašnou informáciou naložiť, nakoľko má dosť svojich starostí. Sama stojí pred pred rozhodujúcou voľbou, či sa vzbúri a opustí neznesiteľne puntičkárskeho manžela alebo prestane vnímať jeho posadnutosť poriadkom a bude žiť len vedľa neho ale už nie s ním.

Šokujúcu smrť mladej predavačky, ktorá sa nechcela sa uspokojiť len s pozíciou na všetko privoliacej milenky, dostane na starosť kapitán Fedor Durnsteiner. Kriminalista ale miesto vyšetrovania na pohľad jasného prípadu, sa zaoberá predovšetkým sebou samým a nedoriešeným vzťahom so svojou ex-priateľkou Terezou. Román A teraz ma pobozkaj je krimi príbehom, keď vieme kto koho, viac menej aj prečo, len nevieme ako, kde a aký trest nakoniec príde. A vďaka tomu čitateľov úspešne udržiava v napätí až do konca.

Štítky knihy

ženy

Autorovy další knížky

Adriana Macháčová
slovenská, 1966
2019  78%Poslední polibek
2020  76%Šťastné náhody
2016  65%Zrada
2021  71%Miluju tvé lži
2014  40%Nebezpečný muž

Kniha Poslední polibek je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce54x
Chystám se číst37x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x