Pokušitel

Pokušitel https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65461/bmid_pokusitel-mZs-65461.jpg 3 11 1

Mít za souseda sice přitažlivého, avšak značně svérázného umělce, není vždy výhra. Louisu Branniganovou nejenže otravují nepříjemné pachy sousedova vaření a noc co noc ji budí jeho telefon, navíc se obětí neznámých útočníků stane i její auto parkující před domem. Začíná toho už mít plné zuby. Jenže šarmantní pan Pete Streeter má na vývoj jejich známosti trochu jiný názor...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Wist
Originální název:

Naughty Neighbor , 1992


více info...

Přidat komentář

trudoš
12.06.2017 3 z 5

Každý nějak začínal. Následně se někomu povedlo dosáhnout vrcholu hned, jiný se k němu propracoval hezky po dělnicku od píky. Pro mě nejzábavnější spisovatelka současnosti Janet Evanovichová startovala u harlequinek, přičemž jedna z nich se kdysi kupodivu dostala i na náš trh. A nesmělé začátky budoucích mistrů, to je prostě moje.
Nečekejte však oslavnou ódu. Protože nic, než klasická harlequinka Pokušiteľ není. I když pravdou je, že ve slovenčině má vyprávění vážně kouzelný charakter. Ale jinak prostinká dějová linka, jež je okořeněna lehkou kriminální zápletkou, stojí na vztahu dvou zcela rozdílných lidí, kteří k sobě hledají cestu. Což s sebou samozřejmě přináší řadu humorných situací.
Co ovšem na knize zajímavé je, že už tady klíčí motivy, které autorka o několik let později použila ve své slavné sérii o Stephanií Plumové - ať už je to lehce střelená hrdinka, rodinné vztahy, či komické střety mužské a ženské logiky. A jen pro těchto pár střípků mi tahle raritka rozhodně stála za to.

Autorovy další knížky

Janet Evanovich
americká, 1943
2016  76%Podfuk
2003  84%Za všechny prachy
2017  85%Štvanice
2001  88%Lovkyně zločinců
2017  83%Přísně tajná