Pod rouškou šikany

Pod rouškou šikany https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529992/bmid_pod-rouskou-sikany-65a11ea41c2e9.jpg 4 28 7

Skutečné příběhy o šikaně na pracovišti mezi zdravotníky, která je jednou z hlavních příčin, proč český zdravotnický systém nemá dostatečné množství zdravotních sester. Kniha je jakousi zpovědnicí zdravotních sester, které si prošly nebo procházejí šikanou na pracovišti. Na místě, kde tráví nejvíce času. Na místě, kde se léčí a uzdravuje. Za zavřenými dveřmi se kromě léčebných procesů odehrávají ještě další příběhy. Kniha mapuje osudy žen, které se ocitly v nepříjemných situacích a některým z nich chování kolegyň zapříčinilo vznik vážných onemocnění. Nejenže si prošly složitým dětstvím, ale ani v pracovním životě na ně nečekalo zrovna příjemné přivítání.... celý text

Přidat komentář

Venneto
16.04.2024 3 z 5

Zajímavá kniha s příběhy ze zdravotnictví, nad kterými až zůstává rozum stát, že se něco takového může dít. Sama nevím, co bych dělala, kdybych se dostala do takových situací. Překvapením pro mne také bylo, že se šikana netýká jen řadových zdravotníkú, ale i těch ve vedoucích pozicích.

Čtenářkaknih
09.04.2024

Překvapilo mne, že i v profesi zdravotní sestry může panovat taková šikana. Sester je málo, o místo by snad neměly mít nouzi. Pacienti v takových zařízeních jsou vlastně chudáci. Je dobře, že taková kniha vznikla, musí se o tom mluvit. Když se šikana zametá dlouhodobě pod koberec, je to špatně. Existují profesní organizace, na kterou by se šlo případně obrátit?


Majulle
05.04.2024 3 z 5

skvělá kniha :) řadím se mezi zdravotní sestry a vím že tohle zažívá vždy alespoň jedna sestřička na pracovišti. :/ je to velice smutné a mrzí mě to..

Jane2016
19.03.2024 5 z 5

Pod rouškou šikany, kniha, která mě v posledních týdnech velmi zaujala a často se objevovala na mém Instagramu nebo Facebooku. Vypráví příběhy zdravotníků, kteří si na pracovištích prošli šikanou a jelikož mě příběhy ze zdravotnictví zajímají a vyhledávám je, rozhodla jsem se, že si knihu přečtu.

Z příběhů mi bylo smutno. Sestřičky a zdravotníky celkově vnímám jako takové anděly, kteří jsou nám nablízku, když je nám nejhůř. Jako někoho, kdo Vás podporuje během nejtěžších chvil Vašeho života.

A nebudu lhát, z příběhů, které jsou v knize popsány jsem zaskočená. Tolik surovosti a dětinského chování, které zdravotní sestry v knize popisují vůči jejich osobě. Tolik ponižování a vlastně kvůli čemu? Kvůli věku, úrovni vzdělání, národnosti. Kvůli tomu, že jste na pracovišti nová. Kvůli tomu, že jste introvertní a mnohdy se nedokážete ozvat. Hrůza.

Jsem ráda, že podobné knihy vycházejí a že se o tomto tématu bude více mluvit Knihu doporučuji všemi deseti.

monishek
18.03.2024 4 z 5

Nelehke tema, ale cetlo se to jednim dechem. Smutne pribehy sester jsou kratke, vystizne a ctive. Libilo se mi sestaveni temat. Zaznela zde jak sikana od vedouciho pracovnika, tak i od podrizenych, jsou zde problemy i cizinek. Bylo to skutecne pestre. Kniha stoji za precteni. Ma malo stran, ale obsahove je velmi zajimava. Jsem strasne rada, ze v praci mam skvely kolektiv i vcetne doktoru a nemusim podobne problemy resit. I kdyz je pravda, ze na praxi jsem se take setkala s nevhodnym chovanim.
Typ knihy, kterou staci precist jednou, ale i tak doporucuji precist.

lagina
11.03.2024 3 z 5

Jednohubka. Kniha se nám objevila na oddělení. Myslím, že se to může týkat i jiných oborů nejen zdravotnictví. U některých příběhů rozum stojí, u jiných si říkáte, že si lidé občas nabíhají na vidle samy, u dalších se zamyslíte nad generačním rozdílem. Občas jsem u ní hudrovala, emoce to vzbudilo, ale asi to nezanechá dlouhý pocit.

majík1
06.03.2024 5 z 5

Výborná kniha o šikaně ve zdravotnictví. Více takových knih.

Štítky knihy

zdravotní sestry šikana na pracovišti, mobbing

Autorovy knížky

Blažena Hlasová
česká, 1982
2024  79%Pod rouškou šikany

Kniha Pod rouškou šikany je v

Právě čtených3x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst57x
Chci si koupit19x