Po italsku do hubky

Po italsku do hubky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419170/bmid_po-italsku-do-hubky-Zy1-419170.jpg 4 48 16

Italské postřehy série

< 3. díl >

Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let.... celý text

Přidat komentář

Danafantom
23.01.2024 5 z 5

Jsem nadšená. Konečně Italská kuchařka, taková po které jsem toužila, kde nejsou do každého receptu nacpaná rajčata.
Texty spojující recepty mě pobavily, taktéž pokyny v receptu typu "ukul koule".
Nejsem milovník grilování kvůli pálicímu se tuku, ale Italové na to zdá se jdou jinak-opečou neochucené maso tak jak je, a když je hotové, dají si na něj zdravý olivový olej, a ochutí ho kořením a citronem. To jsem vyzkoušela jako první, a mňam mňam, je ze mě milovník italského grilování :)) Ale určitě se vrhnu i na další recepty.

JancaMia
12.12.2023 5 z 5

Italské recepty česky žíjící v itálií ,na kuchařce je originální že každý recept je ve dvou variantách pro zdatného kuchtíka ale i méně zdatného kuchtíka, recepty jsou proložený zábavnými zážitky s tím daným receptem. Půjčeno z knihovny.


ZuK1
20.11.2023 5 z 5

Po pohodových, milých a vtipných Italských jednohubkách a dvojhubkách jsem pro změnu sáhla po Po italsku do hubky, abych se nechala inspirovat některými z množství receptů. Zároveň jsem se ale jako vždy pobavila autorčinými postřehy z italského prostředí a jejími „pár drbů navíc“, kterými jsou recepty proloženy. Musela jsem se smát třeba u nákupu cuket, vztahu Ital a česnek, Ital a brambory apod., ideálně 4,5*.

alnahu
30.10.2023 4 z 5

Toto pokračování je plné italských receptů-proložených vtipným komentářem autorky.Knihu jsem si přečetla jako doplněk k předešlým knihám ale z receptů s této knihy nic nevyzkouším -pro mě je to úplně jiná kuchyně a mám pocit,že jsou si recepty hodně podobné.

Renike
08.10.2023 5 z 5

Nejdřív mi vadila, že kniha je jen a jen kuchařka plná receptů, ale pak jsem se s tím smířila, a užívala jsem si vtipné poznámky autorky. Ano, i to je super čtení, o skvělých italských jídel mluvit asi nemusím :)

jana0338
21.08.2022

Miluji italskou kuchyni takže za mě super inspirace a další obohacení mého vaření .

joanb
23.07.2022 5 z 5

Eseje spojené s recepty. Bylo to prima čtení a pár receptů jsem zkusila - mňam. Šalvěj jsem vzala na milost a je to teď jedna z oblíbených bylin. Kdo má rád italské jídlo, tak musí mít tuto knížku.

MelanieBruno
14.06.2022 5 z 5

Opravdu moooc povedené!! Konečně dal někdo do kupy tradiční italské recepty takové, jaké opravdu jsou! Žádné české “vylepšování” v nich nenajdete. Zapomeňte na pomazánkové máslo v Tiramisu a jiné “lahůdky”. Tohle je vážně skvost. A formát knihy je taky dost dobrý. Líbí se mi hodně pevné zaoblené desky i velikost. Těším se na vaření. Díky, Marto.

lucakuca
30.10.2021 5 z 5

No bezvadný!!!! Jako od maminky. Pidi příběh (nazvaný Pár drbů navíc) s receptem. Vlastně hned dvě variace na recept. Pro vařící a kuchařicí nebo pro spíše nevařící praktiky.
Vtipné, milé a hlavně fungující (když vařím po taliansku - jedině Kučica)
PS.
A samozřejmě podle maminky, že jo.

Jájinka
29.06.2020 5 z 5

Na této kuchařce se mi líbí, že jsou zde u každého receptu dva postupy - poctivý (pracnější ) a "pro nevařící praktiky" - rychlejší a méně pracný a přitom stejně dobrý (prý).

tami1
07.06.2020 5 z 5

Moc fajnová kuchařka plná tradičních receptů z podhůří Dolomit. Každý recept je doplněný vtipným komentářem autorky. Z knížky přímo tryská láska k vaření.
Při čtení se mi zbíhaly sliny od začátku do konce a určitě dobrou polovinu receptů vyzkouším.

hapac
07.05.2020 4 z 5

Kuchařka s vtipnými komentáři, kniha, kterou jsem si zkrátka musela pořídit do své knihovničky. Lákavé recepty vonící po mé milované Itálii. Fenyklový salát vyzkoušen a je skvělý (nikdy mne nenapadlo, jak je fenykl vynikající). Jenom při psaní tohoto komentáře se mi sbíhají sliny, však určitě v brzké době ještě nějaký recept prubnu. Letos zkrátka dovolená v Itálii nebude a tak vaření podle této kuchařky bude alespoň malá náplast a vzpomínka na prosluněnou Itálii v nádherných horách, úžasném Toskánsku, Umbrii či jinde....

happy-smile
06.05.2020 4 z 5

Kniha určená dvěma typům čtenářů. Buď jako doplněk k již vydaným jednohubkám a dvojhubkám. Nebo pro milovníky italské kuchyně. Já se řadím mezi fanoušky předchozích knih, a tak jsem si nenechala ujít ani tuhle. Jedná se především o kuchařku doplněnou postřehy autorky, kde popisuje, jak se s jídlem seznámila. Zjistila jsem, že Italové vaří pořád dokola z těch samých surovin, je to úplně jiná kuchyně než ta naše. Něco z toho ale asi vyzkouším. :-)

Marla
12.04.2020 5 z 5

Knížku jsem si koupila jen tak pro radost a teď ji zařadím do police k kuchařkami. Počítám s tím, že bude mít na stránkách stopy od těsta, otisky prstů, případně stříkance od oleje, jako to mají další kuchařky, ve kterých často hledám inspiraci, co vařit. Jo a foccacia a pizza s bramborovymi hranolky jsou opravdu bašta!

mariva
14.12.2019 4 z 5

Recepty skvělé a určitě lákají k vyzkoušení. Jen mi chybělo trochu víc povídání mezi recepty. Baví mě autorčin humor a tady ho bylo dost málo, takže to byla spíš skvělá italská kuchařka.

iceVS
09.11.2019 5 z 5

To se nedá číst... Takových božských receptů... Normálně bych se nechala utáhnout přes žrádlo... Asi jsem víc chlap :-DDD

PS: Připravte se na to, že než knihu dočtete, budete mít (klidně i trochu proti své vůli) tři až čtyři recepty vyzkoušené... To prostě nějak samo :-D