Pirátský guláš

Pirátský guláš https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484569/bmid_piratsky-gulas-fMh-484569.jpeg 4 55 14

Pan John McRumm je lodní kuchař, pirát... a ta nejzvláštnější slečna na hlídání, jakou jste kdy viděli. Jednomu chlapci a jeho sestře se obyčejný večer změní ve změť neobyčejných příhod, když jim rodiče místo slečny na hlídání přivedou piráta s hákem místo ruky a s ním i celou drsnou lodní posádku! Piráti samozřejmě mají sourozence nejen pohlídat, ale taky jim něco uvařit… Mimochodem, o buřtguláši jste už asi slyšeli, ale co takový PIRÁTGULÁŠ?! V tomto pozoruhodně praštěném a roztomile rýmovaném příběhu od jednoho z nejlepších moderních autorů fantasy, Neila Gaimana, létají pirátské lodě nad městem, baští se jen mírně prošlé koblihy a guláš se vaří z ingrediencí… no, řekněme nečekaných. Vytáhněte kotvu, rozviňte plachtu a vydejte se s námi za dobrodružstvím! Skvěle ilustroval Chris Riddell, ilustrátor a spisovatel, který za svou tvorbu získal už pěknou řádku ocenění, mj. i slavnou Kate Greenaway Medal či Costa Book Award.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Pirate Stew , 2020


více info...

Přidat komentář

bibi.r
22.04.2024 1 z 5

Pro děti ???

Tohle bylo zklamání. Text mi absolutně nic nedal. Hvězda za ilustrace.

Hesonit
10.10.2023 4 z 5

Legrační, pěkně ilustrované, jen ten překlad byl asi dost náročný a zůstalo to na něm znát.


PetulaNovotna
02.10.2023 5 z 5

S malým tříletým synem máme knihu moc rádi. Nejdřív jsme si ji půjčili v knihovně, ale natolik se mu líbí, že jsme ji nakonec koupili. Piokaždé, když vaříme doma guláš, je to Pirátguláš :-)

Varjohukka
14.09.2023 5 z 5

Prostě Gaiman, za mě spokojenost. Ale ještě si seženu originál.

muchomurka
24.05.2023 4 z 5

Mně se to líbilo. Jak ilustracemi, tak i textem. Bylo to vtipné a i se mi to dobře četlo. Pravda ale je, že Bambulku to nenadchlo a moc tomu nerozuměla.

Kobzíci
31.10.2022 1 z 5

Knížka nám s dětmi nesedla, nelíbila se nám.

Naraca
15.08.2022 5 z 5

U téhle knihy jsem hodně váhala s hodnocením a jsem ráda, že jsem tomu dala čas.
Po prvním přečtení, jsem byla trochu zklamaná - je to kraťoučká jednohubka a poněkud plochá. Ovšem Chris Riddell je geniální ilustrátor a obrazová složka knihy je (u tohoto příběhu nepostradatelná) naprosto perfektní.
Nebýt mých dvou dcer, prostě bych guláš odložila - přečteno, nenadšeno a hotovo. Jenže jim se líbil. A chtěly ho číst pořád dokola... a mě se začal líbit čím dál tím víc.
S rázným přednesem byla vlastně psina ho číst.
Někdy je lepší nemít žádná očekávání, tak jako ho neměly ony.
Je to jednoduché, kátké (a vlastně proč ne?), ale jednoduše dobré.

Bája89
27.07.2022 3 z 5

Povedená rýmovačka s pěknými ilustracemi. Ale na Gaimana poněkud slabota. Po dočtení to v člověku moc nezanechá.

Jane007
12.07.2022 5 z 5

Po znovupřečtení musím změnit hodnocení. Moc se mi líbí, že knížka působí na fantazii malého posluchače, který sedí vedle rodiče s otevřenou pusou. Nedivím se synovi, ilustrace jsou úplně krásné a hrátky se slovy mě (i přes kostrbatý text, ale to je prostě Gaiman) pobavily. Rozhodně doporučuji všem rodičům, co mají doma malé piráty. Varování: po přečtení bude požadován Pirátguláš

TerJac
17.06.2022 1 z 5

Tak upřímně, tohle mne teda zklamalo. S nadšením jsem to domů donesla synovi jednak s tím, že autora dobře znám, a vím, že knihy od něj jsou super, a jednak s tématikou, která kluka nezklame. V půlce mi syn ale poklepal na rameno a řekl mi, že tomu nerozumí a moc jej to nebaví. A upřímně jsem mu dala za pravdu. Ano ano rýmovačky fajn, ilustrace pěkné ale pointa? Asi máme doma už vyšší level, ale v tomto opravdu nevidím knihu s příběhem, který bych si užila. Škoda.

KristieSpacil
26.05.2022 4 z 5

Ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Máte ve svém okolí nějaká prťata, co čtou? V tom případě omrkněte tuhle nádherně ilustrovanou a vysoce zábavnou knížečku! Neil Gaiman opět spojil síly s ilustrátorem Chrisem Riddellem a dali dohromady veršovaný příběh o dětech, které - a to se podržte - přijde hlídat opravdový pirát! Kotel smíchu a dávka překrásných ilustrací zaručena. A kdo ví, třeba se z vás po dočtení také stane pirát!

Shaxx
22.04.2022 3 z 5

Pirate Stew! Pirate Stew! Pirate Stew for me and you! Pirate Stew! Pirate Stew! Eat it and you won't be blue. You can be a pirate too!

Tohle snad ani nejde číst potichu. Úplně za těmi slovy slyším pirátský zpěv a lomoz a cinkání korbelů, skřehotání papoušků... Rýmovačky jsou fajn. Samozřejmě už nejsem cílovka, je to vyloženě dětská kniha a myslím, že prckům, kteří se chtějí stát piráty, se to bude hodně líbit :)

Má to jen pár stran, krásné ilustrace od mého oblíbeného Chrise Riddella... A podle mě by neškodilo, kdyby to mělo víc stran a víc dobrodružství.

Jsem zvědavá, jak dopadl český překlad, zatím čteno jen v originále (který jsem koupila hlavně pro to, že to byla podepsaná první edice Gaimanem a Riddellem :D)

ADE138
20.04.2022 4 z 5

Úžasné ilustrace, i Dobrý příběh....ale nějak to drhne. Doporučujeme číst nahlas:)

farb
27.03.2022 3 z 5

Hezky ilustrovaná rýmovačka, ovšem bez jakéhokoliv hlubšího smyslu / přesahu, který by z toho udělal něco víc, než jen hezky ilustrovanou rýmovačku.