Pětka jede tábořit

Pětka jede tábořit
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535601/bmid_petka-jede-taborit-660e4c2ee0c31.jpg 5 227 227

Může to být strašidelný vlak? Čekali, až se ze tmy vynoří světla lokomotivy jako dvě ohnivé oči Tohle vypadá na senzační prázdniny: čtveřice kamarádů se psem Timem jede stanovat do vysněné pustiny na vřesovištích! Má na ně dohlížet učitel Luffy, roztržitý milovník hmyzu. „To spíš budeme muset hlídat my jeho,“ šuškají si děti pobaveně o starším muži, který jako by byl věčně duchem nepřítomný. Hned první ráno v tábořišti Annu vyděsí dunění vycházející z podzemí. Ukáže se, že pod vřesovišti vedou železniční tunely, jimiž prý projíždějí turistické vlaky tažené parní lokomotivou. Při bližším průzkumu děti skutečně narazí na koleje, nádraží a staré vozíky, ale tak opuštěné, jako by je nikdo už sto let nepoužíval. A ještě něco je překvapí, nebo přesněji někdo: starý hlídač s dřevěnou nohou a obrovskýma rukama. Nejdřív jim vykládá cosi o strašidelných vlacích přijíždějících bez strojvůdce, pak však celý rozčilený Správnou pětku vyžene. A to není jediné varování, aby se parta místu vyhýbala. Objevují se další podezřelé okolnosti a kamarádům je jasné, že musí přijít záhadě na kloub! Další dobrodružství Juliána, Dicka, George, Anny a psa Tima! V sedmém příběhu kultovní jednadvacetidílné série čelí Správná pětka obzvlášť nebezpečným zločincům.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Bude vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Five Go Off to Camp , 1948


Interpreti: Michaela Maurerová
více info...

Přidat komentář

pepa4081
15.06.2021 5 z 5

Můj komentář ke všem dílům Správné pětky bude stejný. Za mého mládí tyto knihy nebyly přeloženy, takže si teď „doplňuji vzdělání“. I když je scénář vždy velice podobný a mění se jen prostředí, každý díl mne hodně baví. Je to skvělá relaxace. Dětem i dospělým s dobrodružnou dušičkou mohu vřele doporučit.
Nanejvýš uspokojivé.

efka.saf
30.01.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů, u kterého jsem se jako malá klepala strachy a jako dospělá si užívala napětí, které by se opravdu dalo místy krájet. Výborný díl odehrávající se v úžasném prostředí lesů a vřesovišť. Strašidelné vlaky působily opravdu hrůzostrašně a člověk jenom obdivuje skupinku malých dětí, na co všechno nemají odvahu. Ještě že všechno vždycky dopadne dobře :).


Masoo
11.11.2020 5 z 5

Je to dávno, ale tohle mi jako malé přišlo jako nejnapínavější dobrodružství.

terimila
06.07.2020 4 z 5

Jako malá holka na prvním stupni jsem příběhy Správné pětky naprosto zbožňovala. Když jsme se pak s bratránky a sestřenkami sjížděli u babičky v nedaleké vesnici, děsně jsem snila o podobně velkém dobrodružství, o nálezu pokladu někde v lese, o sledování podivných lidí a odhalování nekalostí... jo! Jejda, jak já těmhle dětem záviděla. A úplně nejlepší byla samozřejmě George. Takovéhle holky-kluci byly vždycky můj vzor. :)
Tohle bylo úplně nejlepší dobrodružství Správné pětky. Plné napětí, záhad, pak i strachu... Tahle knížka byla zcela dokonalá a já jen těm dětem nesmírně záviděla, že se mohou bavit takhle divoce, nikdo je nehlídá a mohou vyrazit samy. :) A samozřejmě jsou tak skvělé, že ze všeho vyváznou. Fantastická záležitost.

Jessybelle
03.03.2020 5 z 5

Nádherný návrat do dětství. Jsem ráda, že i mého syna baví. Tento díl bude zbožňovat, protože jsou tam vlaky...
V dospělosti už možná nemají takové kouzlo jako v dětství, kdy jsem četla i s baterkou pod peřinou... Ale stejně si je ráda přečtu...

PavelCallta
01.05.2019 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha z této edice.

katy87
10.02.2019 4 z 5

Teď s odstupem času jako dospělá to všechno vidím až neuvěřitelně - děti jdou téměř bez dozoru kamkoliv, stanují sami pod širým nebem, v okolí je vždy farma, kde je k dostání (většinou zdarma) neskutečná kupa jídla, hlavní padouch je vždycky pašerák a nakonec britská policie přijde prakticky s křížkem po funuse, protože naše Pětka zvládla už všechno odhalit a vyřešit, ale... zbožňuju ty knížky doteď :-)

Makii
22.06.2018 4 z 5

Bezva návrat do dětství :) Přes léto jich dám asi víc.

Luciska13
21.10.2015 5 z 5

Pro tuto knížku mám jen čtyři slova - Enid Blyton a Správná pětka. Kdo už někdy něco od této autorky četl, určitě pochopí... Prostě super knížka.

Vendula39
06.07.2014 5 z 5

Už jsem četla čtyři díly správné pětky a všechny byly zajímavé....

Marisa
17.03.2014 5 z 5

Příjemná hezká kniha.

Pakuna
11.09.2013 5 z 5

Dětská detektivka, která splnila svůj účel - každé nové dobrodružství správné pětky jsem prožívala tak, jako bych k nim patřila!

Každý týden jsem v knihovně hledala další díly! :)

Kaety
11.03.2013 5 z 5

Dobrodružné, napínavé, jako všechny díly této série Správné pětky.

Dep8
03.01.2013 5 z 5

Četla jsem v dětství všechny díly, co jen se daly vyšťourat v naší městské knihovně, prokládané Stopami hrůzy, Tajnou sedmou a Dívkami v sedlech. Dneska už s jistotou nevím, které díly to byly, ale každý z nich byl skvělou dětskou detektivkou.

Adik152
06.05.2012

Nádherná knížka...Plná dobrodružství a strachu :-))