Případ falešné staré panny

Případ falešné staré panny https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40546/pripad-falesne-stare-panny-40546.jpg 4 26 26

Perry Mason série

< 64. díl >

Sue Fisherová je sekretářkou Endicotta Campbella, ředitele Důlní, hutní a investiční společnosti Corning. Majitelka firmy, stará slečna Corningová, trvale upoutaná na kolečkové křeslo, žije v Jižní Americe, a nyní má navštívit losangeleské sídlo společnosti. Od tohoto rozhodnutí se na Sue řítí lavina pohrom. Je obviněna ze zpronevěry, dokonce i z vraždy a únosu. Naštěstí. ji zastupuje advokát Perry Mason...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

The case of the spurious spinster , 1961


více info...

Přidat komentář

pepa4081
26.04.2021 3 z 5

Jeden z případů, kde Perry Mason řeší záměnu osob. Zpočátku jsem se nějak nemohl začíst, ale od poloviny se to rozjelo. Klasika s vyvrcholením v soudní síni. Příjemná oddychovka na odpoledne. Mohu doporučit.
Uspokojivé.

Greenfingers
09.07.2020 5 z 5

E.S.Gardner je má "srdcovka" a na jeho Perryho Masona nedám dopustit. Přečetl jsem velkou část série s tímto "obhájcem nevinných" a téměř všechny příběhy mě doslova dostaly, včetně Případu falešné staré panny.
Autor se drží své zásady, že čím zapeklitější a zamotanější je zápletka, tím více vyniknou Perryho analytické schopnosti a někdy i neortodoxní způsoby získávání důkazů.


čef
28.09.2019 5 z 5

Jó, to byly časy, když autorům stačilo na napínavý právnický thriller pouhých 170 stránek a čtenář si neoddychl, dokud nedočetl poslední řádek. Přesně taková je tato kniha. Mladá dívka v nebezpečí života a nikdo neví kdo je kdo. Perry Mason i Dela Streetová mají plné ruce práce, aby se dobrali pravdy. Klasika mnohem lepší mnohých dnešních knih na obdobné téma.

konicekbily
01.09.2019 4 z 5

Autorova rutinní práce zase slaví úspěchy! V hodině dvanácté slavný obhájde neomylnou dedukcí přijde na to, jak to ve skutečnosti bylo, a to přesto, že důkazy ukazují pravý opak. A poručík Tragg je přinucen se stát korunním svědkem a státní návladní zase sklapne. Některé -mnou nalezené - nelogičnosti toleruji a někdy příště nahlédnu do autorova díla.

jamajka99
10.06.2017 5 z 5

Zápletka jedna za druhou. Přečetla jsem jedním dechem :-)

miriam.w
09.07.2015 5 z 5

...a falošná stará panna sa ukáže ako pravá :-)) +++