Pérák: Jantarová komnata

Pérák: Jantarová komnata https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481565/bmid_perak-jantarova-komnata-okM-481565.jpg 4 51 51

Pérák série

< 2. díl

Dobrodružství pokračuje! Udatný Pérák, legendární hrdina bez bázně a hany, který ztrpčuje život nacistickým okupantům na území protektorátu Čechy a Morava, opět nazouvá své pružinami opatřené speciální boty a skáče do akce. Hitlerova okultní organizace Thule vedená majorem Vernerem se zmocnila Jantarové komnaty, historického artefaktu nevyčíslitelné ceny, jemuž jsou přisuzovány tajemné schopnosti. Pérák má navíc s Vernerem nevyřízené osobní účty – tento zákeřný nacista a manipulátor jej připravil o partnerku i nenarozené dítě. Dokáže touhou po pomstě zaslepený hrdina ještě rozlišit, co je v honbě za zúčtováním ospravedlnitelné? Pérák se při stíhání Vernera musí dostat přes řadu překážek – třeba přes armádu wehrmachtu slídící v šumavských hvozdech po skrýši partyzánů nebo doktorem Mengele „vyšlechtěného“ slovenského supervojáka Fosforáka. Ve velkolepém finále se pak splétají linky minulosti, přítomnosti i příběhů načatých v předcházejícím grafickém románu Pérák: Oko budoucnosti. Najde Pérák vytoužený klid? Sebrané a rozšířené vydání seriálu, původně vydávaného v časopise ABC, doplněné o řadu bonusových materiálů.... celý text

Přidat komentář

Zverak
23.07.2023 4 z 5

Oproti prvnímu dílu, docela nic moc, ale stejně naprosto výborný komiks. V tomto případě to bylo nejen sušší, ale taky mnohem víc nadpřirozenější. Ve všem výše uvedeném se to taky hodně podobalo tomu slabšímu Indiana Jonesovi: Křišťálové lebce. Kvůli těmto věcem knize musím dát jenom 4 hvězdičky z pěti.

PastorMal13
21.02.2023 3 z 5

Oproti jedničce celkem pořádná capovina... Ale bylo tam vše. Nácci, emzáci a dinosauři a stejně to neklaplo...


ivolginswife
20.12.2022 5 z 5

možná dokonce lepší, než první díl

jarynek
06.06.2022 4 z 5

Líbilo se mi více, než úvodní díl. Neohrožený Pérák má i své stinné stránky, ale to ho právě dělá tím správným českým hrdinou. Je to možná trochu zkratkovité, ale když na tak omezený prostor chcete dostat mimozemšťany, dinosaury, Hitlera s kupou nácků, záporáky jako je Fosforák a Verner, tak to ani jinak nejde. Jediný hendikep jsem měl v neznalosti Dechberoucího zázraku, který se s příběhem Péráka částečně prolíná. Budu muste někdy tento rest dohnat, protože tento způsob českého brakového hrdiny zdá se mi poměrně povedeným.

MaxQ
22.02.2022 5 z 5

Tak tohle byl ještě větší nářez než první díl. Krásné ilustrace, bohatý děj a drsné hlášky, které ze sebe Pérák sype na počkání.

KubaCZ
29.01.2022 5 z 5

Mně se víc líbil než první díl proto že tam bylo víc tanků.

Denny456
23.01.2022 3 z 5

Tak já vám nevím. Ta postava je fajn a lze z ní čerpat. Ale to zpracování, které mi v Zázraku nevadilo mě čím dál víc přijde odfláknuté. Respektive asi čekám vždycky více něž dostávám. Nemůžu dát více hvězd, jen proto, že jde o český komiks. Myslím, že tady by mělo být našlápnuto a to není.

fvalek
22.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl se nese ve znamení velkého vývoje, kdy se PaP jakoby poučili ze všech nedostatků, které měl první díl. Co mě osobně těší je, že se mnohem více řeší psychologie Péráka, který byl v prvním díle dost odfláknutý a byl hrdina prostě jen proto, že někdo napsal, že je hrdina. Sice pak postupně udělal řadu hrdinských skutků, ale byl pořád takový nepříjemný a do jeho mysli člověk moc neviděl. Druhý díl z něj dělá už docela sympaťáka a konečně jsem se do něj trošku dostal. Celkově pak jdeme v ději více k věci a dočkáváme se bohatého děje. Mimozemšťani, jantarová komnata, duch Libuše... poměrně bych se tu obával přesycení a vznikem takového mišmaše všeho možného, ono to tak v jednu chvíli opravdu vypadá, když se navíc objeví dinosaurus, ale na druhou stranu jsem sci-fi nadšenec, takže zkrátka proč ne. Nový záporák slovenskho původu je trošku rýpnutí do slovenské kolaborace, ale jelikož je v podstatě oběť, tak co už. Čekal bych ale od něj maličko víc. tak aspoň že máme ty Němce.

Jsem hodně nadšený z kresby, která zůstala a je povedená, celkově pak celá ta technika zevrubně vysvětlovaná v bonusech první knihy. Cliffhangery na konci lákají na další možné díly a já doufám a přeji, aby se dařilo a vycházelo toho víc a víc. Ještě navíc bych se rád dočkal dalšího propojení s ostatními světy, klidně zařadit Zázraka i do Péráka nebo klidně i další a další easter eggy a spolupráce.

HerrPilot
28.11.2021 4 z 5

Po prvním dílu jsem byl tak trochu zvědavej, co s chlapíkem s pořádnými péry udělají dál, a to navzdory tomu, že z úvodního dílu jsem měl kapku rozporuplné pocity.
To v druhém díle kluci poslali děj na zdravotní dovolenou, místo toho rozpoutali orgie akce, cestování časem, hláškování a trochu toho filozofování. Střetneme se tu se slovenským záporákem Fosforákem, doktorem Mengelem, Hitlerem, emzáky, kupou tanků a rozličnými způsoby smrti. Navíc – první díl připomínal Indianu Jonese, díl druhý připomíná i Hvězdné války. Béčko jak vyšité. A to je u Péráka dobře.

S ohledem na to, že autoři konečně začali brakovitost námětu těžit o 106 a pan Kopl maluje asi to nejpěknější, co jsem v poslední době od domácích komiks-kreslířů viděl, přehlédnu neexistenci příběhu a dám oproti předchozímu dílu o hvězdu navíc.

bazyk21
27.11.2021 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

bastes
26.11.2021 5 z 5

Pokračování Péráka je ještě akčnější a nadupanější než to předchozí. Někomu může možná přijít spojení nácků, mimozemšťanů, T-Rexe a kněžny Libuše uhozené, ale to ke komiksům prostě patří a zaručuje to pořádnou dávku zábavy. Stejně jako Zázrak, tak i Pérák vychází z české historie a legend a ukazuje, že i v naší historii není o magii, superhrdiny i superpadouchy nouze. Skvělá grafika, skvělé postavy a zápletka správně zapletená :)

Ivan Kučera
23.11.2021 4 z 5

„Kolik nácků už jste odkrouhnul?“ – Nepočítám je.“ Rozkošná blázivinka. Koplovu prácu som z minulosti poznal (Ztracený svět), takže som vedel, do čoho idem. A plus mínus presne to som dostal. Dynamická kresba a nepredvídateľný scenár, v ktorom sa mihne aj Tyranosaurus Rex a hoci to môže znieť prekvapivo, napokon patrí k tomu ešte relatívne normálnejšiemu.

Ladys
21.11.2021 4 z 5

Překvapení a nadšení z prvního dílu už opadlo a tak dávám realistické čtyři z pěti.
Kresba je skvělá, ale děj (i když má nápady a spád), je pro mě místy zašmodrchaný.

GoodGames
02.11.2021 5 z 5

Pérák: Jantarová komnata je jeden z najlepších domácich komiksov! Po všetkých stránkach o úroveň lepšie ako prvá kniha a dúfam, že na pokračovanie nebudeme dlho čakať. Je to síce dejovo poriadne prepálené a okrem Hitlera a jeho armády tu nájdete aj mimozemšťanov či dinosaurov, ale je to zároveň aj perfektná zábava. Veľmi dobre som sa bavil a to je pri komikse to hlavné. Plný počet.

DennisMoore
24.10.2021 5 z 5

Oproti prvnímu dílu nemám nejmenší potřebu měnit hodnocení - nechci dát ani méně, ani víc (kdyby to šlo), protože jsem prostě zase úplně stejně nadšený. Líbí se mi, jak pánové Macek a Kopl baví sebe i nás tímhle záměrně brakovým, ale originálním a láskyplným příběhem, aniž by to přitom byla úmyslná komedie nebo nedejbože parodie světových hrdinů. Pérák je prostě náš se vším všudy. Nácky si dává k snídani, k obědu a k večeři, pravděpodobně si je dává i ze spaní a já jsem rád, že jsem při tom. O kresbě platí totéž co o příběhu, také v ní jsou skryté nejrůznější detaily, odkazy a blbůstky, nádherně se to prostě doplňuje a vůbec si to nedělá ostudu. Tak díky, těším se na třetí díl a jdu dočíst Zázraka (onehdy jsem přestal v polovině a byla to chyba).