Temný proud

Temný proud https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457648/bmid_temny-proud-85w-457648.jpg 4 123 27

Pendergast série

< 19. díl >

Zvláštní agent FBI Aloysius Pendergast a mladší agent Coldmoon dostanou za úkol vyřešit morbidní záhadu mnoha lidských nohou, obutých do plastových bot a plujících v Atlantiku. V oceánu u pobřeží se najdou desítky stejných bot a v každé je useknutá lidská noha, nesoucí jasné znaky násilí. Jednoho dne se zčistajasna objeví, vyplaveny přílivem neznámo odkud. Pendergast, odvolaný z letiště těsně před zpátečním letem do New Yorku, neochotně dorazí na Captiva Island, kde ho však záhada bleskově zaujme. Předběžná zpráva z patologie nasvědčuje tomu, že nohy byly odděleny od těl nanejvýš primitivním způsobem. K úžasu všech příboj vyplavuje další končetiny, až jejich počet přesáhne stovku. Zanedlouho je jasné, že Pendergast a jeho parťák, agent Coldmoon, mají před sebou protivníka tak nebezpečného, na jakého ještě nikdy nenarazili.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Crooked River , 2020


více info...

Přidat komentář

Šnek86
19.12.2023 4 z 5

Spousta useklých nohou a další případ Pendergasta a Coldmoona.Přičemž ani Constance nezůstává pozadu a neváhá se chopit i těžkého kulometu.

denib
15.11.2023 4 z 5

Jsem víc než spokojená. Napínavý, dobrodružný, tajemný díl, do kterého se neplete Pendergastova minulost. Navíc mám ráda agenta Coldmoona. Začátek, kdy se najde spousta usekaných nohou, je skvostný a naláká na další čtení. A i když to je zase celkem šílený příběh, bavilo mě to. Kdyby nebylo přehnaných schopností Constance Greenové, možná kdyby vůbec nebylo Constance Greenové, bylo by to dokonalé :-)


Luigi1
02.09.2023 5 z 5

Tyto knihy se mi moc líbí jsou napínavé až do konce

kyssling
19.02.2023 4 z 5

Konečně něco originálnějšího, výborně napsáno, napínavé. Už jsem myslel, že se dalšího zajímavého Pendergasta nedočkám ...

hankamol
12.11.2022 5 z 5

Napínavé až do konce...

Pavlnka
15.06.2022 5 z 5

Pěkné, napínavé, zajímavé a čtivé. Přesně, co od takové knihy očekávám. Těším se na další díl.

shimice
05.06.2022 4 z 5

No, nevím.. Constance Schwarzenegger Greenová, to už je trochu moc..

lampernaqui
09.05.2022 3 z 5

Už v minulém díle se mi líbilo nové policejní duo Pendergast - Coldmoon. Milovník poctivé kávy vnesl do série zase trochu něco nového. Já osobně bych ale bral, kdyby ze série na delší dobu zmizel novinář Smithback a Constance. Ta mi sice v Temném proudu zase až tak moc nevadila... tedy do doby, kdy se objevila ve finále. Vlastně celé finále této knihy mi veškerý požitek z předchozích stran zničilo. Do závěrečného střetnutí vše bylo zajímavé, napínavé a správně pendergastovské. Téměř návrat ke kořenům série. Stejně tomu dám - jako vždy - další šanci. Ale hlavně mi neberte Coldmoona!

Eillen
04.03.2022 4 z 5

Sérii s Pendregastem mám ráda a jeho nového parťáka Coldmoona jsem si oblíbila již v minulém díle. A tak jsem se na další knihu těšila.
Jak je již zvykem, příběh má zajímavou linku a každý, kdo se poprvé setká s Pendergastem, žasne, co je to za člověka. Bohužel má pro mě kniha jedno velké mínus a to Constance. Jak jsem její postavu v začátku měla ráda, tak teď je jí na mě až moc. Kdyby jí byla jen ponechána linka s tajemným domem, byla bych spokojená. Ale její výstup na konci příběhu mi absolutně nesedí.
Celkově 3,5 hvězdy.

Patapuf
10.01.2022 5 z 5

jů... konečně další pokračování s agentem Pendergastem..... zajímavá zápletka s hrůzným nálezem v kontrastu s nádhernou pláží.... zdánlivě nesourodá dvojice, kdy se zdá že agent Pendergast má konečně parťáka, který se zdá být jeho opakem... ale pokud bych to měl převést na metaforu karet, tak v jednom bodě příběhu je jeho esem.... a Constance?... Srdcová dáma.... těším se na další případy....

HonzaT
23.12.2021 4 z 5

Nezklamalo, ale...mohlo být lepší :D

coquus
17.12.2021 5 z 5

Výborný román, v němž známý zvláštní agent opět řeší jeden podivný případ. Nejenže bylo příjemné se znovu setkat s "milovníkem kávy" Coldmoonem, ale dokonce i postava Constance dostala dost prostoru, aby předvedla, co umí. Celkové se jedná o napínavé čtení se spoustou nevšedních momentů, které se dají zažít pouze s agentem Pendergastem.

Kerberos
20.11.2021 5 z 5

Knihy s agentem Pendergastem buď milujete nebo se vám nelíbí. Já jsem ta první skupina. Opět akční, napínavé čtení .

jiri9568
10.11.2021 5 z 5

Jako vzdy super a pendergast nezklamal

Eicherik
09.11.2021 5 z 5

Řekl bych, že šlo o klasický díl Pendergasta. Mimo jiných postav se opět setkáme se znalcem kávy agentem Coldmoonem a poznáme sympatického náčelníka P. B. Perelmana. Hlavní případ je velmi tajemný a zajímavý, ale ten vedlejší mající kořeny v tajemně znějícím domě Mortlach House byl o dost slabší. Konec knihy naznačuje nové pokračování, tak uvidíme zda se dočkáme dalšího dílu.
Citace: To Gladstoneovou zaskočilo. Neměla ráda na palubě suchozemské krysy. Pořád překážely, nikdy nevěděly, co mají dělat, a obvykle kladly spoustu blbých otázek a nakonec všechno pozvracely.

maxim248
28.10.2021

Pro mě nejslabší díl, dočetl jsem jen s obtížemi,moc mě to nebavilo...

soukroma
02.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Napínavé, čtivé, děsivé: ohavný zločin (ve velkém měřítku s hrůzným cílem) vyžadující nasazení mnoha policejních a jim příbuzných složek (pobřežní stráž, místní policie, FBI, s konzultanty navrch). Tentokrát spousta zajímavostí, od Florida Keys až po sever poloostrova, navrch výlet do Guatemaly, Mexika, a dokonce Číny, studia mořských proudů (modely, experimenty), tornáda, až po drogové gangy a polovojenské šílence, to vše podtrženo toxoplasmozou...
A vynořila se zase kráska s fialkovýma očima, Constance, zaťatá až k zbláznění, které se všichni více či méně báli (a měli proč). Vyřešila si svůj případ "vraždy" a pak jela zachraňovat Pendergasta. Ten byl zase velmi svůj, s třpytivýma očima, pro změnu v bílém oblečení (od lnu po hedvábí) s panamáčkem na hlavě. A měl jako už obvykle namále - bez polo-Lakoty Coldmoona by to pro něj nedopadlo dobře. Takže po předchozí spolupráci už si jsou kvit v záchraně života. I když konec jim možná slibuje další společný případ. Opět na americkém jihu.
Napínavé po celou dobu, s poslední stovkou stran mimořádně akční. Líbilo (až na nechutné detaily zločinného spiknutí s vyššími, bojovými cíli), skvělé odreagování.

Pavlína2019
16.09.2021 5 z 5

Zbytečné komentovat, prostě tyto knihy zbožňuji! Všem doporučuji!

PetraBery
05.09.2021 4 z 5

Již devatenácté setkání se zvláštním agentem Pendergastem, tentokrát při řešení záhadného nálezu desítek useknutých nohou. Tato série mě prostě baví, tento díl nebyl výjimkou, nad zakončením a pomocí Constance ráda přimhouřím oko, ačkoliv to bylo prostě moc.

zylla
22.07.2021 5 z 5

Luxusní čtení, jako vždycky, a teď zase to nekonečný čekání na další díl...

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956