Past na sňatkového podvodníka

Past na sňatkového podvodníka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507912/bmid_past-na-snatkoveho-podvodnika-63e92e292328c.jpg 4 58 31

Jak přechytračit záletníka a nezamilovat se. Najde záletník zlatý důl? Říká si Leon, Tomi, Andreas, David, ... Má mnoho jmen, ale ani jedno není pravé. S oblibou oslní ženu, většinou středního věku, na kterou rozehraje taktiku neodolatelného elegána. A penízky se hrnou. Avšak navzdory zkušenostem se mu poslední dobou nedaří. Když téměř zoufalý poznává Hanku, znovu v myšlenkách slyší šustění bankovek. Nicméně, zlomit sebevědomou ženu není zase tak snadný úkol. A jediné, na co se dá vždy spolehnout, jsou Murphyho zákony. Přijde si podvodníček na své, nebo dostane za vyučenou?... celý text

Přidat komentář

SabinaSip
16.04.2024 5 z 5

Humorný příběh, který má i hlubokou myšlenku. Sama jsem byla překvapena, s jakou lehkostí si autorka dělá legraci z podvodníka a celou dobu jsem držela Hance pěsti, aby se nic nepokazilo. Bavila mě rodina, zvířata a babička. Moc pěkné oddechové čtení.

knihovniceS
06.04.2024 3 z 5

Past na sňatkového podvodníka
Lehce úsměvný příběh potrhlého sňatkového podvodníčka, na kterého vyzraje zralá žena Hana, která se s muži „nepáře“ . Není to žádný trhák, ale pobaví. Dávám 3 hvězdy.


Aneleh
01.04.2024 4 z 5

Moc jsem se pobavila, knížek s dobrým humorem není nikdy dost a tato se čte sama a nezklame. Velmi se mi líbilo střídání kapitol z pohledu Hanky a z pohledu samotného podvodníka. Určitě vyhledám další knihy od této autorky.

xena2711
30.03.2024 3 z 5

Oddychový román na dovolenou.

Marekh
14.03.2024 4 z 5

Od autorky je to moje první přečtená kniha.

Hlavní postavou je žena ve středních letech HANKA (42 let), která se rozvede se svým mužem FRANTOU a rozhodne se, že si pořídí chaloupku na vesnici. Zpočátku je to spíše barabizna, ale postupně ji zvelebuje, aby se tam dalo bydlet. Má také zvířata, o které se musí starat – kozu, kočky, slepice a Rumburaka. Rumburak byl legrační. Kdo je Rumburak? O tom se už dočtete v tomto románu.

Hanka má 2 malé děti – TADEÁŠE a TEREZKU. Společně s nimi žije babička ANDĚLKA (88 let), která je velmi čilá a je s ní legrace.

Hanka už nechce ve svém životě žádného muže, protože je zklamaná. Chce žít v klidu a v pohodě a věnovat se svému domu a svým dětem. Jednoho dne se však seznámí se sňatkovým podvodníkem VÁCLAVEM, který si říká různými jmény – Leon, Tomi, Andreas, David. Jeho cílem je okouzlit ženy, aby z nich vytřískal co nejvíce peněz. Jestli se mu to podaří také u Hanky se už dočtete v této knize.

Kapitoly jsou krátké a střídají se z pohledu Hanky (Já) a Václava (On).

Jedná se o humoristický román, který má čtenáře pobavit. Je to odpočinková kniha, která se četla dobře. Možná si časem ještě přečtu autorčinu novinku ŠÍLENÁ BABIČKA.

dr.romca
08.10.2023 5 z 5

Knížka se mnou byla na dovolené. Krásné, oddychové čtení. Rozhodně pobavila.
Rumburak byl nejlepší...

Hesonit
29.08.2023 5 z 5

Lehká, zábavná, s charaktery tak věrohodnými, že se příběh klidně mohl odehrát v nedávné minulosti... Asi tak předevčírem.
Co se mi opravdu líbilo: lehký a živelný tón, jímž je příběh psán; dialogy a jejich bezprostřednost; to že Ich formu (Hanka) střídá Er forma (co se dělo ve Vaškově alias Davidově hlavě); oceňuji, že téma není zpracováno jako klišé, a líbí se mi, jak autorka přesně ví, co jako ženy rády slyšíme, na co zabíráme, co je pro nás ideál, nijak to nepopírá, ale zároveň to umí definovat s patřičným nadhledem a s humorem shodit, aniž by čtenáři bylo trapně za hrdiny. Příjemné také bylo, že hrdinka není neodolatelná krasavice ve věku kolem 25 let, ale žena přes 40.
Příběh je nenáročný, vztahový, prost popisů, v podstatě založený na myšlenkových pochodech, situacích a dialozích a není uspěchaný. Pěkné to bylo.

Knihomolka97
28.08.2023 4 z 5

Past na sňatkového podvodníka mi padla přesně do nálady. I když bych příběh asi maličko natáhla. Je to humorná, oddechová jednohubka, kterou slupnete klidně za jedno odpoledne.

Hanka byla sympatická a taková rázná ženská, která se jen tak nedala. Moc mě pobavil ten její zvěřinec, o který se starala. Teď nemyslím děti, haha, ale třeba takového havrana Rumburaka, který umí napodobovat některé zvuky či hlídací kozu. :-D

David neboli Vašek byl zkrátka podvodníček, sobeček a snob jak se patří. Byla jsem zvědavá, zda se u něho projeví kousek svědomí a nebo ne, zda ho třeba změní láska k Hance.

U knihy jsem se i párkrát od srdce zasmála, nad některými až absurdními situacemi. A to prostředí vesničky na konci světa, bylo taky fajn.

Zároveň si myslím, že je kniha docela i poučná, protože, jak víme, podvodníků, kteří z lidí (nejčastěji starších osamělých žen) lákají peníze, je mnoho a do některých by to člověk neřekl. Je to jedna z věcí, které nechápu, ale když asi slyšíte to, co si přejete slyšet, tak mozek asi úplně nefunguje, žejo.

ela1972
18.08.2023 5 z 5

Krásná oddechovka na dovolenou. Už druhá kniha autorky a moc mě její příběhy baví.

knihoLenka82
08.08.2023 5 z 5

Další z českých knížek, která mě upřímně pobavila. Poslední dobou si dávám závazek číst víc českých autorů. Mám v tomhle hodně mezery. Humorný příběh psaný s nadsázkou, děj plynul rychle, super oddechovka.

TheMelorry
08.08.2023 3 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná, ale můj hlavní problém byl, že jsem si nedokázala najít cestu k žádné postavě. Všechny, dokonce i hlavní hrdinka Hanka, mě neskutečně rozčilovaly a jejich jednání jsem moc nechápala. Na druhou stranu, pozitivně hodnotím to, že jsem se několikrát upřímně zasmála a pobavila.
Myslím, že si knihu možná víc užijí ročníky starší než jsem já.

attila1
03.08.2023 5 z 5

Knížka u které se člověk zasměje. Příběh psaný že dvou pohledů. Moc fajn se četlo.

Danago
24.07.2023 4 z 5

Moc se mi líbila filozofie a ukázka myšlení, jak už podvodníka, tak i napálených žen , ale hlavně těch , co mu na lep neskočily. Knížka je vtipná, poučná a hlavně věrohodná. Nechci prozrazovat pointu.
Příběh je určitě pro ženy, a je to ideální oddechovka na léto.

Fila09
22.07.2023 5 z 5

Vtipný svěží příběh psaný ze dvou úhlů. Super závěr.

tittanie
02.07.2023

Sympatická kniha. Více se mi líbila první část než se u Hany objevil David. Líbila se mi filozofie Hany a její zvířena. Co mi trochu vadilo, byl konec, přišel mi takový nepřehledný možná trochu překombinovaný.
Bezvadná oddechovka, určitě se podívám na další autorčiny knihy.

janina66
22.04.2023 4 z 5

Skvělá a zábavná oddychovka.
První polovina knihy mě bavila více. Koza a hlavně ochočený havran Rumburak a jeho skřeky a zvuky.
Druhá půlka s Davidem už byla méně zábavná, až na kohouta.
Skvělý konec.

nada3314
11.04.2023 4 z 5

Měla jsem chuť na oddechovku a tahle kniha to naprosto splnila. Autorka píše skvěle, její styl psaní se mi hodně líbí a je velmi čtivý. Autorka nás vzala na jednu malou vesničku na konci světa :-), kde lišky ještě dávají dobrou noc.
Celým příběhem nás provádí Hanka, která po neúspěšném manželství se i s dětma rozhodla koupit starý dům a zkouší zde žít. Vypadá to, že si všichni pěkně zvykli a zanedlouho, tam měli nastěhovanou i babičku, která také měla životní sen jednou bydlet v baráčku.

Všechno vypadá idylicky, Hanka, děti i babička si notují, užívají si svobody a čerstvého vzduchu a v tu chvíli se objeví Václav/ David, toho času sňatkový podvodník Dále nebudu prozrazovat, protože byste přišli o to nejzajímavější... Doporučuji jako víkendové čtení, zaručeně se pobavíte a o to tu jde :-)

Knižnítoulky
31.03.2023 4 z 5

Kniha je hezky napsaná, čtivá, zápletka je docela uvěřitelně postavená. Knize trochu na renomé ubírá to, že má pouhých 170 stran, což je za mne docela škoda. Ale naštěstí jako náplast na tuto újmu je dostatek humoru.

Ivuska.09
29.03.2023 4 z 5

Vtipné a v mnoha ohledech snad i poučné vyprávění, které ženy určitě zaujme! Za přečtení stojí. Bylo fajn, že je příběh napsán i z pohledu samotného podvodníka bavilo mě sledovat jeho myšlenkové pochody.

Alena1329
21.03.2023 5 z 5

Vtipně napsaný příběh, který může zažít kdokoliv. Humor autorky je přesně můj styl a těším se na další díla

Štítky knihy

pro ženy partnerské vztahy podvodníci humoristické romány české romány

Autorovy další knížky

Martina Boučková
česká, 1975
2022  84%Deník zoufalé třicítky
2023  83%Past na sňatkového podvodníka
2014  91%Tajemství dědečkova deníku
2024  87%Šílená babička
2019  88%Já a Anastázie

Kniha Past na sňatkového podvodníka je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě11x
Knihotéce45x
Chystám se číst34x
Chci si koupit10x