Deník zoufalé třicítky

Deník zoufalé třicítky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496733/bmid_denik-zoufale-tricitky-GrA-496733.jpg 4 51 51

Pletla svetr pro tučňáka. Ulovit toho pravého není jen tak.. Někdo má ve vztazích kliku. Lenka tedy rozhodně ne. Občas má pocit, že je pro chlapy neviditelná. Za to je bezpochyby nejlepším magnetem na trapasy. Je jí 32 let a právě si dala předsevzetí: pokud do konce roku nenajde toho pravého, tak s hledáním končí. I mamka si myslí, že spíš uplete svetr na tučňáka než pro vnouče. Kdo ví, jak se to všechno vyvrbí? A nebude nakonec ten tučňák dost důležitý?... celý text

Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: , CPress
Originální název:

Deník zoufalé třicítky , 2022


více info...

Přidat komentář

knihovniceS
24.01.2024 4 z 5

Deník zoufalé třicítky
Dočetla jsem milou knihu. Úsměvné příhody ze života Lenky, která si myslí, že jí „ujíždí vlak“. Je nezadaná a ráda by našla toho pravého. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

Hesonit
04.09.2023 5 z 5

Deník zoufalé třicítky není deník a třicítka není zoufalá, ne ve smyslu smutku. Je to vtipný příběh, který využívá nejrůznějších eskapád, ale vyhýbá se klišé. Skvělé také je, že se s hrdinkou nepojí monenty, kdy čtenář prožívá pocit trapnosti nebo úzkosti z toho, co zas vyvede. Lenka (hrdinka) je navíc žena dostatečně sebevědomá a inteligentní, takže neopakuje chyby minulosti a hledí vstříc novým výzvám.
Je to kniha pro chvíle pohody, napsaná živým, čtivým stylem, s úžasně zvládnutými dialogy, bez popisů. Co také čím dál více oceňuji, je absence vulgarismů. Příběh mě bavil a doufám, že autorka bude ve své tvorbě pokračovat se stejnou lehkostí, nadhledem a báječným smyslem pro psychologii postav a jejich jednání.


Danago
03.07.2023 4 z 5

Velmi příjemná oddechovka ze života současných dívek ve věku na vdávání. Je zde krásně vidět jak se doba mění.
Knížka je napsána s nadhlede, humorem a při tom s určitou pokorou a citlivostí.
Hlavní hrdinka je sympatická a i když si to sama nemyslí, život si užít umí.
Moc jsem jí fandila.
Knížka je o to emotivnější , že ji vypráví sama hlavní hrdinka.

ela1972
28.06.2023 5 z 5

Musím říct, že mě kniha příjemně překvapila. Dost dlouho jsem čekala na veselou oddechovou knihu ze života. Ano, tak má vypadat kniha na dovolenou. Kniha, která vám vykouzlí úsměv na tváři. Prozradím, že bych si jí (podle obálky) nikdy nevšimla a o to víc jsem ráda, že mě neminula. Doporučuji a poohlédnu se po další knize od autorky.

pogmanka
25.06.2023 5 z 5

Miluju humorné knížky a od téhle autorky už jsem jednu takovou četla a její humor mi naprosto sedl, takže mi bylo jasné, že nemůžu minout ani tuto knihu a znovu jsem se skvěle bavila a fandila hlavní hrdince, která toho neměla málo a jeden trapas střídal druhý a já se skvěle bavila. Moc se těším, jestli autorka vydá další humornou knížku, protože její humor mi prostě sedí.

nada3314
02.05.2023 4 z 5

Taková milá jednohubka Četlo se to krásně, vypla jsem a dostala jsem přesně to co jsem potřebovala Je to již má druhá kniha od autorky, kterou jsem shodou náhod přečetla tento měsíc a moc jsem si obě užila :-)

A pak, že nečtu české autory, občas udělám výjimku a povede se to :-)

knizninadsenec
18.02.2023 5 z 5

Byl to milý, vtipný, občas praštěný (v dobrém), odlehčený příběh. Jako ze života. O strastech v lásce, práci, mazlíčcích,... Prostě o životě.

Příběh se mi líbil, dobře se četl, často rozesmál a byl celkově příjemný odlehčený.

Postavy byly zajímavé, sympatické a prostředí také.

Booky84
27.01.2023 4 z 5

Pohodová, čtivá a lehce vtipná kniha ze života. Jako nenáročná oddechovka ideální.

Knižnítoulky
24.11.2022 4 z 5

Pěkně a jednoduše napsané, což vůbec nevadí, spíše naopak. Mám vždy velkou radost, když se ke mne dostane kniha českého mladého autora, která je povedená a tou tato kniha rozhodně je.

bookcase
09.10.2022 4 z 5

Vtipné a humorné tak akorát, opravdu ze života. Příjemné čtení.

babystar
28.08.2022 4 z 5

Vyprávění poněkud praštěné třicátnice o tom, jak hledala partnera. Byla magnetem na průšvihy, a tak se dostávala i do prekérních situací. Musím se přiznat, že jsem se místy i hodně zasmála.

Bartoška570
17.08.2022 5 z 5

Super počtení, vtipné, člověk se zasměje.

Slepýš24
15.08.2022 4 z 5

Deník zoufalé třicítky je jedním z těch titulů, které by se daly ověnčit přívlastky jako oddechový, čtivý, vtipný, svěží, zkrátka je to ideální letní čtivo pro méně náročné čtenářky.

Už samotný způsob, jakým je knížka napsaná, probouzí ve čtenáři touhu číst dál. Autorka se ničím nezdržuje, pasáže, které by mohly mít jiný než veselý ráz, rychle ukončuje a popisuje jen to, co je nezbytně nutné. Navíc autorčin styl psaní navozuje pocit, jako byste seděli s kamarádkou v kavárně a ona vám líčila své životní patálie.

Knížka vám bude příjemně plynout nejen proto, že je plná vtipných příhod, ale také proto, že postavy si jednoduše zamilujete. Hrdinové knihy nejsou ničím výjimeční, jsou jako my, jako obyčejní lidé, kteří nás obklopují každý den, proto je pro čtenáře snazší vžít se do nich, představit si je, vytvořit si k nim nějaký vztah.

Níže v komentářích jsem četla, že konec byl předvídatelný. Ano, v té nejobecnější rovině byl předvídatelný, přesto do něj autorka vložila něco navíc (např. snahu vyhnout se zbytečným klišé). Konec nepůsobí nijak přeslazeně, křiklavě, nereálně, příběh končí na tom pravém místě - možná to hlavní hrdince vyjde, možná ne, to ať si každý domyslí sám...

Pokud hledáte knížku, u které si odpočinete a naberete sílu do dalšího týdne, můžu vám Deník zoufalé třicítky jen doporučit.

Ren95
07.08.2022 4 z 5

Vtipná knížka, která se příjemně a svižně čte. Psaná hezky z každodenního života.

ládík76
05.08.2022 5 z 5

Super knizka, vtipna, bavila jsem se od zacatku do konce.

Vendyorit
04.08.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka a předvídatelným koncem.

GepardLady
03.08.2022

Slyšela jsem připodobnění této knížky k Bridget Jonesové. Já osobně praštěné Jonesové nikdy nepodlehla a jsem ráda, že ani hlavní hrdinka knížky Martiny Boučkové se jí nepodobá. Je to taková normální česká holka, která hledá v životě štěstí v podobě báječného chlapa a vize spokojeného rodinného života, takže je českým čtenářkám bližší. Přitom s ní není nuda - někdo opravdu ty trapasy prostě přitahuje. :-) Celkově vzato, dokud budou holčičky vyrůstat na pohádkách o princeznách a princích a šťastném životě až do smrti, bude tenhle příběh pořád aktuální.

Hana21715
01.08.2022 5 z 5

Knížka měla být humorná a to na sto procent splnila. Je psaná svižně, rychle se čte a pořád se u ní smějete. Teď jsem zrovna neměla šťastné období, takže mi fakt velmi sedla. Určitě doporučuju.

Alena1329
01.08.2022 5 z 5

Vtipně napsaná knížka, nejen na letní čtení a dovolenou.

dr.romca
26.07.2022 5 z 5

Doporučuji všem, kdo se chce pobavit.
Bylo by to pěkné i zfilmované.
Hlavní hrdinka je fajn holka, která jen hledá toho pravého. V okamžiku, kdy se skoro rozhodne, že už řádného chlapa nechce, se na ní lepí chlapi ( a i trapasy ) za sebou..