Parapsychologie

Parapsychologie https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87226/mid_parapsychologie-RFy-87226.jpg 4 16 3

Tato kniha je definitivní tečkou za celoživotní snahou B. Kafky o posunutí meze poznání za hranice našeho běžného vědomí. V tomto díle popsal a vysvětlil jednotlivé pokusy, pojmy a fenomény, se kterými pracoval.

Přidat komentář

jaryn
09.05.2020 4 z 5

Je neděle večer a sídliště již ztichlo po víkendovém shonu, je plno nervního očekávání (pracovních) dnů příštích... a když si navíc v tento večer zvolíte jako svou družku knihu, totiž knihu, ve které autor popisuje detailně a s gustem, jak bolestivý pro vás (rozumějte pro vaši duši) bude pohřeb žehem, ke štěstí už chybí snad jen klystýr...

Vážně však nutno dodat, že podobná četba (alespoň mě) vždy znovu uchvacuje - třebaže autor není první svého druhu - pro téma, které je pro člověka zřejmě nejzávažnější.

sh6367
16.02.2016

Břetislav Kafka ve svých dílech vystihuje praktiky a poznání již dlouho známé, jen zamlčované.
Beru ho jako hlasitého zprostředkovatele tisíce let známých a zamlčovaných faktů a technik sebeovládání a osobního růstu, jejichž je, minimálně vzato, živoucím příkladem světově asi nejznámější kouč z řady světových koučů, jménem Tony Robbins, který Kafkovy poznatky a praktiky v sobě rozvíjel naskytnutou životní potřebou či nutností na základě jeho životních okolností.

Podobným uvědomělým příkladem je továrník či průmyslník světového formátu z počátku dvacátého století jménem Charles Francis Haanel. Doporučuji vřele i jeho díla.

Souhlasím se čtenářem WEIL. Do doby, do které se subjekt pouze léčí, bude navždy léčen, ale UZDRAVEN může být jen jednou provždy. Léčení je požadavek subjektu o kdysi ztracenou pozornost. Namísto toho vůle k uzdravení subjektu vede subjekt do stavu zdraví.


WEIL
16.08.2011 3 z 5

Parapsychologie jako by odešla s minulými generacemi.

Ale existovala kdy?

Ano, to určitě, vždyť jsou i dnes schopni léčitelé na čas poléčit pacienta, ale jeho potíže se obvykle pak vracejí.