Nové základy experimentální psychologie

Nové základy experimentální psychologie https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77283/nove-zaklady-experimentalni-psychologie-77283.jpg 4 37 10

Druhé autorovo dílo, které předkládá návod k duchovnímu rozvoji lidstva pro 3.tisíciletí: hledání, sebepoznávání a zkoumání lidského života, probuzení zdrojů sil lidského ducha. ,,Hypnolog - vychovatel může s úspěchem napravovat lživost, kousání nehtů, leváctví, mlsnost, nechuť k učení a k práci, nepozornost, bázlivost, hraní karet atd. Hypnózou lze léčit nespavost, kuřáctví, alkoholismus, úzkostlivost, strach, bolesti zubů, slabost vůle, zapomnětlivost, méněcennost, koktavost, tělesnou i duševní slabost, krvácení u žen, zácpu, hysterické záchvaty, padoucnici, posunčinu, přivodit bezbolestný porod, léčit lenost , onanii, chvění údů apod. hlavně posthypnotická sugesce má na vědomí trvalý vliv. " ... celý text

Přidat komentář

Filomena1961
28.03.2023 5 z 5

Po přečtení této knihy, četla jsem ji téměř souběžně s knihou od pana Koukolíka- Lidský mozek, vzbudila ve mně hodně rozporů. Dívá se totiž na problém z jiného úhlu pohledu. Musela jsem se začíst a určitě můžu napsat, že je zajímavá a má co říct i dnešnímu čtenáři.
Kafka ve své knize zkoumá. jak by bylo možné využít síly člověka i přírody pro dobro a zdraví lidstva. Uvádí subjekty, jak sám píše do hlubokého transu a tím se přibližuje k samotné podstatě duše. Jak už jsem napověděla zabývá se nejen fungováním lidského těla, jeho léčbou, poznáním duše a její dokonalostí, hypnotickým spánkem, smrtí,duševními chorobami, léčbou autosugescí, ale také stavy duše ve fluidu oduší. Stačí se jen trochu jinak naladit, začít číst a kniha určitě osloví většinu čtenářů, i přes své stáří je nadčasová. Doporučuji.

Lessana
04.08.2021 5 z 5

Vzácna a múdra kniha, ktorá by nemala chýbať v žiadnej domácej knižnici. Jej noblesný štýl núti človeka mimovoľne dbať o čistotu vlastnej "mluvy" (a často predčítať nahlas rodinným príslušníkom), no a maximálne podnetný obsah, samozrejme, prebúdza v človeku silu ducha, pripomína mu najzákladnejšie hodnoty vyvierajúce z nášho Zdroja a zľahka vštepuje postupy, vďaka ktorým bude telo vždy zdravé a silné.
Jediné, čo v knihe chýba, sú súčasné zdravotné problémy, ktoré, pochopiteľne, v čase jej písania ani neexistovali. Žiadne otravy nekvalitnými potravinami, kardiovaskulárne ochorenia atď.
Napriek tomu ide o dielo nadčasové, ktoré sa dá čítať vyslovene s pasiou - jednak pre nádherný štýl, ďalej autorovo hlboké poznanie a samozrejme ušľachtilý zámer.


Moonblade
08.01.2018 5 z 5

Nemáte ani tucha co se kolem vás děje. Vše co je psáno je absolutní pravda. Jenom jste slepý. Mohu z vlastní zkušenosti potvrdit.

tester
23.10.2017

....Bývá zvykem říkat o člověku, který nastoupil novou cestu v nějaké oblasti vědění nebo činnosti, že předstihl svou dobu. O Břetislavu Kafkovi by se dalo říci, že dohonil, co doba zameškala pravé v bádání o lidské duši. Tato oblast je bohužel dosud pro mnohé uzavřena mechanicko-materialistickými předsudky a vědeckými pověrami....Podobná kniha s tak širokým záběrem dnes neexistuje. Že se do materialistického světa moc nehodí dokazují opakované zákazy jejího vydávání.

Metroušek
13.10.2017 5 z 5

Vynikající kniha poctivého hledače a vědce (v širším slova smyslu, samozřejmě). Domnívám se, že pan Kafka by byl ve světě i u nás mnohem známější a uznávanější, kdyby se nesnažil o vlastní terminologii, a držel se vágnějšího standardního názvosloví. Tak si jeho dílo aspoň přečtěte vy, než to úplně vyšumí, bohužel. Zejména pasáže o subjektu Křečkovi jsou fascinující, a mnoho příběhů a případů také.

sh6367
16.02.2016

Břetislav Kafka ve svých dílech vystihuje praktiky a poznání již dlouho známé, jen zamlčované.
Beru ho jako hlasitého zprostředkovatele tisíce let známých a zamlčovaných faktů a technik sebeovládání a osobního růstu, jejichž je, minimálně vzato, živoucím příkladem světově asi nejznámější kouč z řady světových koučů, jménem Tony Robbins, který Kafkovy poznatky a praktiky v sobě rozvíjel naskytnutou životní potřebou či nutností na základě jeho životních okolností.

Podobným uvědomělým příkladem je továrník či průmyslník světového formátu z počátku dvacátého století jménem Charles Francis Haanel. Doporučuji vřele i jeho díla.

hero_shima
01.10.2014 5 z 5

Autor se chvílemi neubránil ovlivnění křesťanstvím. Přesto kniha představuje vyčerpávající a obsáhlý základ parapsychologie jako takové. Autor popisuje mnohé věci, které mohou pomoci lidem v jejich každodenním životě s jejich problémy jak psychickými, tak fyzickými. Kniha je náročná na čtení, ale dokáže člověku otočit vnímání světa o 180°

Jack Bauer
28.10.2011 5 z 5

Tuhle knihu jsem půjčil a už se mě nevrátila. Známý mě to zapřel, prý jsem mu žádnou knihu nepůjčoval. Od té doby už knihy nepůjčuji ani svému nejlepšímu příteli. Koupil jsem ji znovu. Z počátku se kniha těžko čte, ale vše vysvětlující dává smysl a nakonec tomu všemu člověk věří. Po druhém přečtení nevěřím ničemu a připadá mě to jak zastaralý blábol. Přesto je to velice zajímavá kniha, kterou si znovu musím přečíst.

WEIL
29.06.2011 3 z 5

Prvně jsem to četl asi ve 14. letech svého života.

Dost mě vyděsila představa, že takových jako Břetislav Kafka by mohlo být víc.

Těžko říct, zda on nebo i farář Farda, a tahle generace měla tyhle schopnosti, které dnešní psychotronici nemají.

Život se dá prodloužit, ale to je tak vše. Každý je dříve či později smrtelný.
Tím narážím na schopnost B.Kafky se vyléčit z tolika nemocí, ale stejně mu taky svíčka dohořela.

nightlybird
16.05.2011 4 z 5

Když se podíváte na rok prvního vydání, usoudili byste, že jde o zastaralý blábol. Jistě, na knize se podepsal čas, na řadu témat současná věda nahlíží trochu jinak, její terminologie vás může poněkud zaskočit, místy prosvítá pod nánosem badatele hluboce věřící prostý člověk z Podkrkonoší. Přes to všechno ale ... Pokud se chcete seznámit s problematikou parapsychologie v celé její šíři, umožní vám to spíš a věrohodněji, než daleko modernější publikace novodobých autorů (někdy by bylo vhodnější slovo šarlatánů), vezoucích se na modní vlně zajmu o parapsychologii a mystiku. Tady opravdu platí v plné míře, že když dva dělají totéž, není to totéž.
Něco může i napovědět, že toto vydání (z roku 1991) je již v pořadí 12. Nemám představu o dostupnosti knihy v síti knihoven, sehnat by se dala snad jedině v antikvariátech.